vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 bojanu
Slika

Po izkušnjah prejšnjih let sem malo razmišljal, da bi vzel dilce za klasiko, a ker je tako lepo pisalo, da je proga urejena tudi za prosto tehniko, sem se odločil za slednje. Za klasiko bi se gotovo (spet) zamazal, saj je po vrhu že nastajala skorja, pa tudi drugače sneg ni bil toliko južen.
Pri bajerju sva naprezala oči, a razen ene lastnonožno potegnjene špure ni bilo nič. Tudi drugje enako, tako da sem imel po dobre pol ure porivanja že vsega dovolj :twisted:

Nauk 1-vedno prej preveri po telefonu in se ne zanašaj na splet :idea:
Nauk 2-klasika rulz, dokler se na lastne oči ne prepričaš, da gre tudi prosto
 laufar
Počas boste pa le ugotovl, da je klasika ono pravo! Po pravic povedano, jest grem najrajš klasiko in to izven špure! Če so le pogoji dani za to!
Uporabniški avatar
 Matevz
A je v Ratečah in Tamarju že potegnena špura? Pa Pokljuka?

Lucifer? Sicer se grem pa zdajle kopat na bazen pa ga mogoče tam srečam, pa bo povedal.

Mam v sredo dopust :D
Uporabniški avatar
 bojanu
laufar napisal/-a:Počas boste pa le ugotovl, da je klasika ono pravo! Po pravic povedano, jest grem najrajš klasiko in to izven špure! Če so le pogoji dani za to!

Za popoldne po šihtu je kar premal cajta za zrihtat dilce za klasiko, pa še dodatne za ženo. Ko bi z mažami vsaj za dva dni zadel :cry:
 zabig
Klasika je zakon in še vedno je osnova za dobro skating tehniko!!!

Je pa res, da je najbl fajn, ko je T <-2°C, ker so dilce redy v parih minutah - tud za ženo!!!.
Sam da ni nula, ker pol pa res po šihtu ni časa se ukvarjat s tem kera maža dela in kera čisto nič. Če je pa fajn toplo je pa ponavad univerzalc zmeri dela.
 zabig
Kolk pa je v Logatcu sploh snega?

Po enih informacijah slišim, da je tam precej dež padal.
Uporabniški avatar
 Kunec
Pri nas je 20 do 30 cm snega, je pa bil zelo moker. Čez noč je bilo kar pošteno mrzlo, tako da me je zjutraj kar zvabilo na smuči, ni lepšega kot teči po zmrznjenem snegu.
Sem pa šel pogledat tudi pod Skerco, nekaj prog je urejenih približno za 3 do 4 km. Teče se lahko prosto in klasiko, je zelo lepo urejeno, nikjer ni sledi zemlje. Če je koga v bižini mika teči, lahko pusti avto v Grajskem parku, od tam pa je speljana špura ob potoku, pri skakalnici desno in kmalu ste na lepo urejeni in dovolj široki progi. Samo sončka ne pričakujte, je bil samo za ,,tapridne,,.
Uporabniški avatar
 Lucifer
Ja v Planici je zrihtan, v Ratečah še ni, Tamar pa zarad plazov tud še ne, zrihtan je še v Kranjski pred hotelom Kompas. Zej ga pa spet siplje, da je kr hudo. Matevž upam, da jih bojo jutr obnovil.
LP Lucifer
 lona
Kunec napisal/-a: Če je koga v bižini mika teči, lahko pusti avto v Grajskem parku, od tam pa je speljana špura ob potoku, pri skakalnici desno in kmalu ste na lepo urejeni in dovolj široki progi. Samo sončka ne pričakujte, je bil samo za ,,tapridne,,.

Živjo!, Super se tole sliši :D :D . Samo nekaj me zanima, kje točno je ta Grajski park? Vsakič znova se vprašam... :roll: Vem, kje je "Pod kostanji".... :wink: :oops:
Vsem skupaj en tekaški snežni pozdrav in hvala!
Uporabniški avatar
 Kunec
Grajski park je iz Ljubljanske smeri približno 100 m pred ,,pod kostanji,, zraven gradu. So ponovno v akciji in s sanmi urejajo progo, nekateri že tekajo, sicer sem samo od daleč gledal.
Uporabniški avatar
 Matevz
Sem bil na Pokljuki danes. So že zjutraj lepo splužili cesto, gor je pa narejena proga okrog vadbenega centra (mestoma je precej mehka) pa še tisti najmanjši krog od mosta preko ceste gor v hrib.

Vreme in pokrajina pa čista poezija.

Nazaj grede sem opazil, da imajo tudi v Gorjah narejene ene proge. Koliko pa nimam pojma.
 Joe
Lucifer je napisal:
Ja v Planici je zrihtan, v Ratečah še ni, Tamar pa zarad plazov tud še ne, zrihtan je še v Kranjski pred hotelom Kompas.

Lucifer a je zdaj že kaj več urejenega, v mislih imam Rateče in Tamar. V petek bo lepo vreme (tako pravijo), zato sem si vzel dopust. Ne vem še, kam bi šel tečt. Odločam se med Pokljuko in Planico.

Mi lahko kdo pomaga pri izbiri?

Lep dan.
 lona
Za moj okus absolutno Planica vendar le v primeru, ko ni preveč ljudi (npr. zgodaj zjutraj). 8) Drugače je pa na Vojskem, v Logatcu in v Ratečah res lepo. Sledijo pa takoj Belopeška jezera.

Še kakšen predlog od koga? :)
lp vsem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA