vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

herko
hvala obema
bom šov sprobat, ko bo kej snega
lansko leto sva bla s punco na rogli in sem biv kr presenečen ker so tekaške proge skos popravlal pa vlekli špure- men se zdi skorej vsak dan
upam da bo letos isto ker bova šla mal v februarju na dopust gor pa še nekej
so preurejal proge tko da se že veselim
lp
 pryks666
herko napisal/-a:hvala obema
bom šov sprobat, ko bo kej snega
lansko leto sva bla s punco na rogli in sem biv kr presenečen ker so tekaške proge skos popravlal pa vlekli špure- men se zdi skorej vsak dan
upam da bo letos isto ker bova šla mal v februarju na dopust gor pa še nekej
so preurejal proge tko da se že veselim
lp

ni kaj :)

ti samo uživaj v teku še naprej ...
Uporabniški avatar
 gregaax
Še par mojih mnenj. Že vrsto let hodim na Kope laufat. Zadnja leta res najbolj najedajo motorne sani. Veselo uničujejo progo, čeprav se mi zdi, da so se zadnje leto 'trudili' voziti malo manj po tekaških progah. Še vedno se mi dvignejo kocine, ko jih zagledam oz. še slabše - zavoham. Veliko je tudi sprehajalcev, ki hodijo iz Kop na Ribniško kočo. Pri tem seveda uporabljajo celotno površino tekaške proge. Kadar pa je sneg dobro utrjen pa to niti ne moti. Za urejanje proge do Ribniške koče so zaslužni predvsem delavci na Ribniškem pohorju. Svoje delo opravljajo dobro in vestno. Očitno se zavedajo priložnosti.
Da zaključim. Rad hodim na Kope laufat, narava je čudovita. So pa proge zahtevne in za začetnika je tisti mali krog skoraj dovolj. Bi pa se pa z dobro vizijo in voljo turističnih delavcev na kopah (Vabo, Mariborske vlečnice), ter lastnikov zemljišč dalo narediti lep tekaški center. Ideje so že bile..niso pa naletele na plodna tla.
 pryks666
gregaax napisal/-a:Še par mojih mnenj. Že vrsto let hodim na Kope laufat. Zadnja leta res najbolj najedajo motorne sani. Veselo uničujejo progo, čeprav se mi zdi, da so se zadnje leto 'trudili' voziti malo manj po tekaških progah. Še vedno se mi dvignejo kocine, ko jih zagledam oz. še slabše - zavoham. Veliko je tudi sprehajalcev, ki hodijo iz Kop na Ribniško kočo. Pri tem seveda uporabljajo celotno površino tekaške proge. Kadar pa je sneg dobro utrjen pa to niti ne moti. Za urejanje proge do Ribniške koče so zaslužni predvsem delavci na Ribniškem pohorju. Svoje delo opravljajo dobro in vestno. Očitno se zavedajo priložnosti.
Da zaključim. Rad hodim na Kope laufat, narava je čudovita. So pa proge zahtevne in za začetnika je tisti mali krog skoraj dovolj. Bi pa se pa z dobro vizijo in voljo turističnih delavcev na kopah (Vabo, Mariborske vlečnice), ter lastnikov zemljišč dalo narediti lep tekaški center. Ideje so že bile..niso pa naletele na plodna tla.

misli mi bereš :)
 pryks666
Še tukaj...

Tekči, ki tečete po progah na Kopah in Ribniški koči, moramo se združit in SKUPAJ nastopiti proti GTC Kope, da uredijo zadeve ... mogoče kakšna peticija...se pravi, da prepovejo sankaštvo, označijo proge in jih redno vzdržujejo...drugače pa naj se ne hvalijo z njimi na raznih spletnih straneh.

ČE MI NEBOMO KAJ STORILI, POTEM BO TO ŠLO V NEDOGLED IN NEBOMO NIKOLI IMELI TAKŠNIH PROG KOT BI JIH ŽELELI IMET!!!

Kdor je za takšen ukrep mi naj piše, tako da bo nas bo čim več...

Lep pozdrav
 Marijan
Lep pozdrav vsem pohorskim tekačem! :wink:

Veseli me, da je ta "naš hrib" tako priljubljen tudi v tem zimskem času in se strinjam, da je narava gori na Pohorju res čudovita.

Res pa je, da tudi jaz ne razumem, čemu morajo pohodniki gaziti ravno po tekaški progi. Upravitelj prog (vsaj na Rogli je tako) je postavil table, naj se peš ne hodi po urejenih progah, seveda pa se odloči vsak sam in je to pač stvar njegove kulture.

Povsem nekaj drugega stvar pa so primitivci s snežnimi sanmi. Slovenski zakoni (Uredba o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju) zelo natančno določajo, oziroma prepovedujejo vožnjo z motornimi vozili, tako tudi motornimi sanmi. Zato je prav nepojmljivo, kao se ti predpisi pri nas kršijo. Tudi jaz se strinjam, da bi bilo potrebno s peticijo zbrati podpise in pristojnim dobesedno s prstom pokazati na ta pojav. :(

Da zaključim bolj optimistično, naj povem, da imam zadnja leta silno veselje s turnim tekom (zunaj rečejo temu "backcountry"). Smučke so malenkost širše od klasičnih tekaških, spodaj imajo smrekico (lahko se uporabijo tudi psi), oblika je rahlo carving, ob straneh so robniki. Na tekaških progah sem s klasično tehniko seveda nekoliko počasnejši od "skaterjev", seveda pa lahko tečem po celem snegu in celo za silo privigujam navzdol po kakšnem smučišču. Osebno verjamem, da je to optimalna izbira za naše Pohorje.

Tako ponavadi zašibam od Rogle do Ribniške ali celo proti Kopam (in seveda nazaj). Užitek je zagotovljen! :-) Pred letom dni je bilo takole:

http://www.ro.feri.uni-mb.si/~marijan/R ... bniska.htm

Pa lep pozdrav:

Marijan
 pryks666
Danes sem bil na Kopah in je bila proga na sveže povlečena :) ... brez sankačev in sprehajalcev ...
Uporabniški avatar
 [mikkeni]
a je kdo že kaj testiral letos na Vojskem??? na spletni strani nič ne piše...
 pryks666
kako ne piše? če se spomnem naslova je ta ... http://www.tsk-idrija.si/

je pa tam v zadnjih dneh zapadlo veliko snega in zaradi tega po vsej verjetnosti niso vlekli prog. Snega pa imajo ziher dovolj :)

zdaj pa nazaj na kope...

včeraj sem tudi bil gor in presenetljivo so ble proge še OK, sicer jih niso na novo povlekli, ampak tudi sankačev ni blo čez noč... uglavnem snega je dovolj sam rihtat bi blo treba proge
 ton
Kranjska gora včeraj: potegnjeno od tamalih žičnic v Podkorenu do platoja pasproti velikanke v Planici, prav prijetna proga, del proti Ratečam pa vsaj okrog poldneva še prekrit z novim snegom.
Dokaj tekačev tudi na polju pod samo Kranjsko, proga proti Martuljku pa sicer je narejena, a ni kazala prav optimistične podobe.
 Tinac
Včeraj na Soriški planini; proga sveže potegnena a mehka in na mestih popolnoma udrta. Potegnjen samo krog, ne pa proga naprej čez planoto proti Jelovici. Kar škoda dolge vožnje za tek v 10 minutnih krogih.

Ali kdo ve, kako je s progami na Dražgoški gori?

Lp. Tine
Uporabniški avatar
 Z*
Bil kdo na Arehu, kako kaj? :?: Vem, da na spletu piše, da je urejeno, a to tako zmeraj piše, papir/splet vse prenese, zanima me, če je kdo preizkusil? :wink:
Uporabniški avatar
 tadejk
Aloha!

Z*, če boš izvedela kako je kaj mi pošlji kakšen SMS, ker mi jutri ni za hodit na Roglo. Če bom jaz kaj izvedel ti pa jaz posredujem.

Tadej
 IZY 11
Danes bil na rogli. Malo mehka proga, veliko novega snega, narava fantastika, cesta lepo plužena. Skratka, ko bo čez noč še malo zmrznilo in bodo jutri na novo potegnjene proge bo tekaška fantastika :).

Na kopah bil včeraj. V skladu z vremenom, full pihalo in snežilo. Veliko novega snega. Če danes zvečer potegnejo proge in če se slučajno tistim .*'+!!+ sankačem ne bo dalo vozit bo fantastika.

Uživajte
 mojcica54
Ojla!
Js mam pa vprašanje?
Sm se bolj začetnica v teku na smučeh in bi vprašala kje recimo na štajerskem so bolj položne proge (ravnina al pa hrib navzgor). Nerada se spiščam navzdol po hribu oziroma po bolj položnem hribu mi se gre po strmini pa ne (zato sm tud prešaltala iz smučanja na tek).
Hvala za pomoč!
lp
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA