vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 tadejk
Na štajerskem oz. nam blizu so edine ravne (v pravem pomeni besede) proge v Logarski dolini, seveda takrat ko je sneg. Drugače pa je del proge na Arehu tudi raven, pač ne delaš celega kroga. Tudi na Rogli lahko delaš majhne kroge. Ostalo je pa na trenutke tudi meni preveč (nova proga :roll: )

Sicer pa je pojem uživaških prog Avstrija (Ramsau, Saalfelden, Hochfilzen, Kössen, Koroška), ja pa res malo dalje.

Tadej
Uporabniški avatar
 lojzeP
ton napisal/-a:Kranjska gora včeraj: potegnjeno od tamalih žičnic v Podkorenu do platoja pasproti velikanke v Planici, prav prijetna proga, del proti Ratečam pa vsaj okrog poldneva še prekrit z novim snegom.
Dokaj tekačev tudi na polju pod samo Kranjsko, proga proti Martuljku pa sicer je narejena, a ni kazala prav optimistične podobe.

se podpišem pod tole mnenje, ker je bilo ta vikend zelo podobno ( brez novozapadlega snega - ejga ), vključno z današnjim dopoldanskim sončkom :D
Uporabniški avatar
 vizi
Je kdo pretekli konec tedna laufal v Bohinju? Kakšne so snežne razmere?
Uporabniški avatar
 miro
Danes sem na smučkah delal tekaški krog iz Podkorena doRateč in nazaj.
Mimogrede sem zavil tudi na italijansko stran, vendar sem se spomnil kako je pred časom Lucifer pisal, da so v Italiji tekaške proge plačljive, pa sem se zato rajši vrnil v Slovenijo in tam nadaljeval tek.
Ali, kdo ve -(Stari, Lucifer), če so proge v okolici Rateč (na italijanski strani) tudi plačljive, ne bi rad imel težav na italijanski strani.
Drugače pa je bil današnji tek prava "pesem," samo bil sem relativno zgodaj in me je v začetku kar malo zeblo.
Proga odlično urejena.
Lp
Miro
 ton
Ali sem totalno nezahteven ali pa je bilo danes v Bohinju naravnost super: od Bistrice proga juhuhu, pri Laškem Rovtu pa je ratrag traso malce predelal v štaubcuker, a ni bilo hujšega. Potegnjena je tudi v zgornji dolini levo in desno od Senožet.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Tudi včeraj v Kr.gori. Po novozapadlem snegu na novo potegnili špuro pod Kompasom. Sem se prilagajal ne preveč tekaško zagnani mladini ( a se zelo izboljšuje ) :D , sonček lepo grel, rahel vetrič na obroke močnejši, gužva pa primerna lokaciji - kuhano vino po 2 € ( in to naj bi bila Gorenjka ) :?
Naslednjič ( morda še letos ) pa zaziher do Tamarja 8)
Uporabniški avatar
 EVicA
miro napisal/-a:Danes sem na smučkah delal tekaški krog iz Podkorena doRateč in nazaj.
Mimogrede sem zavil tudi na italijansko stran, vendar sem se spomnil kako je pred časom Lucifer pisal, da so v Italiji tekaške proge plačljive, pa sem se zato rajši vrnil v Slovenijo in tam nadaljeval tek.
Ali, kdo ve -(Stari, Lucifer), če so proge v okolici Rateč (na italijanski strani) tudi plačljive, ne bi rad imel težav na italijanski strani.
Drugače pa je bil današnji tek prava "pesem," samo bil sem relativno zgodaj in me je v začetku kar malo zeblo.
Proga odlično urejena.
Lp
Miro

Miro, tisti del tekaških prog na italijanski strani, do katerega prideš iz Rateč ni plačljiv in je podaljšek naših, slovenskih prog, saj ga tudi ureja isti "ratrak" :wink:
Po dolžini bi rekla da je tam proge pribljižno toliko, kolikor jo je v Ratečah do prehoda čez cesto, ni pa neke zahtevnosti ... idealno za ogrevanje, če začenjaš v Ratečah.
Uporabniški avatar
 miro
Evica, hvala!
Lojze, tudi jaz bil včeraj na isti progi, kot predverajšnim, zato ti predlagam, da pred Tamarjem,raje probaš krog iz Podkorena do Rateč, tudi tam je nekaj klančkov, da dobiš pravi občutek za spust, potem pa v Tamar.
Lp
Miro
 herko
a je proga v tamarju bol hrib pa dolina ali so tud kakšni ravninski deli
hvala
lp
Uporabniški avatar
 EVicA
Proga iz Planice proti Tamarju je bolj ali manj vzpon, vmes se 2x malenkostno izravna in proti koncu en mini spust. Seveda pa je tudi do Planice vzpon.
 herko
hvala EVicA
moji punci niso preveč všeč vzponi in spusti ampak probat je pa treba it
Uporabniški avatar
 vencelj
Danes sem iz prve roke dobil informacijo o tekaških progah:
:arrow: na Soriški planini je potegnjena kratka proga (en krog 8-10 min teka)
:arrow: na Dražgoški gori je potegnjena proga na desno stran za Belo pečjo, na drugo stran pa le do planine Kališnik, ne pa še naprej proti Vratnemu robu.
http://www.geopedia.si/#L3549_F1_T105_b ... 124443_s15

Prog nisem sprobal, pravijo pa, da so dobre.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Matevz
herko napisal/-a:hvala EVicA
moji punci niso preveč všeč vzponi in spusti ampak probat je pa treba it

Za začetnike in neljubitelje klancev so najboljše proge v Ljubljani (kadar so :) ) Sicer pa od Kranjske gore do Rateč in potem tam okoli, poleg tega pa tudi proge v Bohinju (od B.Bistrice do Polja) so dovolj lahke, čeprav vseeno razgibane. Če pa res ne bi klancev paje v Bohinju trbe začeti v Polju ali pa malo prej (tam, kjer se zavije v Žlan). Sem bil danes in razemre so kar dobre. Proga je malo pomrznjena ampak ne ledena. Pogledi pa super.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA