vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

herko
ali ima kdo kakšne sveže informacije o rogli?
a jih je fajn zametal?
upam da se bo dal čez vikend kej laufat
lp
Uporabniški avatar
 vasko
Ja, jih je kr fajn zametal. Gor sm biu u petek popoldne, pa so ble proge precej mehke. :?
Uporabniški avatar
 vasko
A ma kdo kakšno aktualno informacijo z Rogle? Se tekaške proge še držijo al jih je dež stopil?
Uporabniški avatar
 Tatjana
Sem bil danes na Rogli pa je konec z tekom bolja ali manj, da se edino po stadionu, proga za šprint je dobesedno v vodi. Edin stadion je še uporaben :|

BY DEXI27
 avion
Pozdravljeni,
Vikend sem preživel na Rogli. Prvotni namen je bil, da bi čim več tekel. V prtekelem tednu je res slabo kazalo. Na srečo je iz petka na soboto sneg pobelil Roglo..vendar pa žal ne dovolj. Z ratrakom so potegnili un najkrajši krog, vendar je stanje bolj tko tko...Vsekakor priporočam kakšne smuči, ki vam jih ni žal. Sicer je še v nedeljo padlo dodatnih 5 centimerov, tako da je bil včeraj un manjši krog kr ok. Drugje pa nič. Jest sem šel vseeno un ta velik krog, po nenarejeni progi. Stanje je dokaj žalostno. Nekje je kar smreka čez progo. Predvidevam, da bo potrebno vsaj ene pol metra novega snega, da se bo lahko potegnilo povsod proga, saj je voda v prejšnjem tednu speljala take manjše hudorurnike, tako da proga na določenih delih povsem razrita-neravna.
Spodaj je nekaj slik. Slikane so s fotoaparatom. Na koncu še sončni zahod včeraj zvečer. Kokr sem rekel, tečt se da vendar pa bi si želel boljše. Dejstvo pa je, da ne vem, če so trenutno kje v Sloveniji boljše proge.
Lep pozdrav,
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
 ivaigor
Tudi pravkar z Rogle. Za trenutne snežne razmere (beri: premalo snega) prav dobra kratka proga za drsalce, za klasike pa le na snežnem stadionu. Je pa res ponekod nekaj neljubih kamnov in bližnjih srečanj s pohorsko travo. Za začetek sezone torej kar sprejemljivo.
Uporabniški avatar
 lone_rider
Proge na Rogli so urejene, to lahko preverimo tudi na njihovi spletni strani, ki je dobila novo (manj pregledno) podobo. Tako sem se tudi sam prejšnji vikend razveselil informacij s te strani, da so proge urejene in z družbo smo se v nedeljo odpravili na Roglo. Tam pa nas je čakal hladen tuš, saj so bile proge zaprte zaradi Dnevnikovega teka na smučeh. Za prejšnji dan sem na tem forumu izvedel, da je tekma, za nedeljo pa ni bilo nikjer napisano nič. Še najmanj na uradni strani Rogle, zato apeliram na tiste, ki so s tem povezani, da te informacije ažurno objavljajo na strani. Poleg tega, da je proga urejena, naj napišejo še, da tega in tega dne poteka ta in ta prireditev in je proga zaprta do te in te ure. Takrat je pred nami v izposojevalnici opreme stala družina, ki se je pripeljala iz ZG in je tam žalostno ugotovila, da tisti dan ne bo nič s tekom.

Podobno se je dogajalo tudi ta vikend, ko sem šele na Rogli na poligonu ugotovil, da je proga zaprta zaradi tekme mladincev. Tekma je bila tudi v nedeljo, a se je vse skupaj končalo do 13h in se je nato dalo tečt.

Proge so bile sicer lepo urejene, nekaj kamenja je bilo pod mostičkom, po progah je peljal tudi ratrak in jih zgladil, pogrešam pa table, ki bi te usmerjale na določene razdalje. Nekaj tabel sicer je, a je križišč toliko, da se takoj izgubiš. Tudi glede težavnosti bi lahko imformirali, katere proge se težje in katere lažje. Najbolj pa sem pogrešal tablo, ki bi že na poligonu določila smer teka, saj tečejo več ali manj vsi v vse smeri. Morda je to tistim, ki so že stari mački na tekaških smučeh in na Rogli samo po sebi umevno, nam začetnikom pa ni in da bi bilo slabe volje manj, bi pomagale jasno označene proge in pravila.

V kolikor imate člani tu na forumu glede prireditev na Rogli oziroma zaprtih prog (tudi glede drugih krajev) kakršnekoli informacije, jih prosim objavljajte v tej oziroma drugi primerni temi.

To soboto, 23. 1. 2010, je na Rogli tekma za 1. Pokal Maxi Rossi in so proge zaprte med 11 in 13h.
Uporabniški avatar
 CookS
lone_rider napisal/-a:To soboto, 23. 1. 2010, je na Rogli tekma za 1. Pokal Maxi Rossi in so proge zaprte med 11 in 13h.

lone_rider@: če si bil morda ta vikend 16-17.1.2010 na Rogli ko so imeli tekači ter tekačice DP (državno prvenstvo) si morda lahko videl da kljub nenehnim opozorilom organizatorjem da je proga zaprta tega ni nihče upošteval od rekreativcev/reaktivcev. Kolikor sem dobil informacije je bilo večino proge zaprte poleg tega pa so se nekateri rekreativci pritoževali zakaj jih podijo s proge!
Torej lahko pričakuješ 23.1.2010 da bo proga prosta za to tekmovanje? Upam da ne, da boste na lastni koži preizkusili kako je če oviraš nekoga kateri se poteguje za naslov DP. Obenem pa ne poslušaš navodil organizatorjev.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA