Proge na Rogli so urejene, to lahko preverimo tudi na njihovi spletni strani, ki je dobila novo (manj pregledno) podobo. Tako sem se tudi sam prejšnji vikend razveselil informacij s te strani, da so proge urejene in z družbo smo se v nedeljo odpravili na Roglo. Tam pa nas je čakal hladen tuš, saj so bile proge zaprte zaradi Dnevnikovega teka na smučeh. Za prejšnji dan sem na tem forumu izvedel, da je tekma, za nedeljo pa ni bilo nikjer napisano nič. Še najmanj na uradni strani Rogle, zato apeliram na tiste, ki so s tem povezani, da te informacije ažurno objavljajo na strani. Poleg tega, da je proga urejena, naj napišejo še, da tega in tega dne poteka ta in ta prireditev in je proga zaprta do te in te ure. Takrat je pred nami v izposojevalnici opreme stala družina, ki se je pripeljala iz ZG in je tam žalostno ugotovila, da tisti dan ne bo nič s tekom.
Podobno se je dogajalo tudi ta vikend, ko sem šele na Rogli na poligonu ugotovil, da je proga zaprta zaradi tekme mladincev. Tekma je bila tudi v nedeljo, a se je vse skupaj končalo do 13h in se je nato dalo tečt.
Proge so bile sicer lepo urejene, nekaj kamenja je bilo pod mostičkom, po progah je peljal tudi ratrak in jih zgladil, pogrešam pa table, ki bi te usmerjale na določene razdalje. Nekaj tabel sicer je, a je križišč toliko, da se takoj izgubiš. Tudi glede težavnosti bi lahko imformirali, katere proge se težje in katere lažje. Najbolj pa sem pogrešal tablo, ki bi že na poligonu določila smer teka, saj tečejo več ali manj vsi v vse smeri. Morda je to tistim, ki so že stari mački na tekaških smučeh in na Rogli samo po sebi umevno, nam začetnikom pa ni in da bi bilo slabe volje manj, bi pomagale jasno označene proge in pravila.
V kolikor imate člani tu na forumu glede prireditev na Rogli oziroma zaprtih prog (tudi glede drugih krajev) kakršnekoli informacije, jih prosim objavljajte v tej oziroma drugi primerni temi.
To soboto, 23. 1. 2010, je na Rogli tekma za
1. Pokal Maxi Rossi in so proge zaprte med 11 in 13h.