vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

pryks666
pryks666 napisal/-a:Lp,

sedaj tudi uradno: KOLEDAR ZA SEZONO 2008 /2009

11. januar - Tek po Logarski dolini, 20 km
17. januar - Maraton Tamar, 21 km
25.januar - Tek Ribniške koče, 20 km
1. februar - Osankarica, Areh, 21 km
8. februar - Bloški teki, Nova vas na Blokah, 20 km
15. februar - Trnovski maraton, 21 km
22. februar - Vojsko 2009, 30 km
7.marec - Maraton Rogla, 20 km
22. marec - Pokljuški maraton AdriaticSlovenica, 21 km

http://www.sloski.si/Smucarski-teki/Slovenski-maraton

Se bo kdo udeležil?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
pryks666 napisal/-a: Se bo kdo udeležil?

Na kterega grem zagotovo, je pa problem, ker je večina ob nedeljah (beri: zimska liga peš na Pohorje)
Uporabniški avatar
 dexi27
Meni se je že 2x uspelo udeležiti vseh tekem, in upam, da mi bo to tudi letos.
 pryks666
Super :)

no potem se zagotovo srečamo ... ja glede nedelj ... en dan more biti :) ... pa za lepe razglede si bo pa že treba najti kaj časa :)
 007
Rekreativci so pri nas že predolgo prepolni samega sebe! Če si pravi rekreativec sploh ni važno keri si na maratonu! Najbolj glasni so prav tisti, malo boljši, katere najbolj moti udeležba "profijev" na teh maratonih. A pa veste, da imamo v Sloveniji samo enega, pa še ta je zanič, ostalo so vsi amaterji!
V tujini je drugače! Že od vekomaj! Ta pravim rekreativcem je v čast štartati z najboljšimi, se z njimi primerjati. Tako prireditelji prav vabijo najboljše, s tem pa povečajo udeležbo na maratonu! Pri nas pa ravno obratno, in to že leta in leta! Cccc..........
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Se ravno ne morem strinjat z zgornjimi navedbami, ker sploh Slovenci smo premalo polni samega sebe.
Če si pravi rekreativec in si šel na "maraton", je še kako važno kateri si. Bolj ko si spredaj, bolj si lahko poln samega sebe ... lepše povedano, si lahko ponosen in samoizpolnjen. Vedno se najde kdo glasen, saj smo ... vsi enaki, vsi različni ... Večine se ne sodi po posameznikih.
Da imamo v Sloveniji samo enega, pa še ta je zanič, so izjave, ki bi jih laho pripisal še samo nekulturnim poročevalcem, ki se pojavljajo v našem prostoru.
Če se sam ne maraš, te nihče ne mara - to je usoda, ki izhaja iz zgornjega vedenja. Da je lepše pri sosedu pa je tipično otroško vedenje.
Zato pa je pomembno, da gremo na bele poljane in se razfrustriramo :D
Pa brez zamere, samo mnenje pač :)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
330 km po Planotah Slovenije
14. - 22. februar 2009
To je sicer druga tema, vendar me zanima, kako to, da se na tem forumu nič ne spregovori
o tem vodenem popotovanju na tekaških smučeh po visokih planotah Slovenije.
Pohorje 50 km
Menina 42 km
Velika planina 30 km
Snežnik 56 km
Trnovski gozd 51 km
Jelovica 48 km
Pokljuka 53 km

Slika
Uporabniški avatar
 vencelj
ZdravkoC napisal/-a:330 km po Planotah Slovenije
14. - 22. februar 2009
To je sicer druga tema, vendar me zanima, kako to, da se na tem forumu nič ne spregovori
o tem vodenem popotovanju na tekaških smučeh po visokih planotah Slovenije.
Pohorje 50 km
Menina 42 km
Velika planina 30 km
Snežnik 56 km
Trnovski gozd 51 km
Jelovica 48 km
Pokljuka 53 km

Slika

Oj, Zdravko, čuj :!:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=10539
:wink:
LP, vencelj
 pryks666
ZdravkoC napisal/-a:Se ravno ne morem strinjat z zgornjimi navedbami, ker sploh Slovenci smo premalo polni samega sebe.
Če si pravi rekreativec in si šel na "maraton", je še kako važno kateri si. Bolj ko si spredaj, bolj si lahko poln samega sebe ... lepše povedano, si lahko ponosen in samoizpolnjen. Vedno se najde kdo glasen, saj smo ... vsi enaki, vsi različni ... Večine se ne sodi po posameznikih.
Da imamo v Sloveniji samo enega, pa še ta je zanič, so izjave, ki bi jih laho pripisal še samo nekulturnim poročevalcem, ki se pojavljajo v našem prostoru.
Če se sam ne maraš, te nihče ne mara - to je usoda, ki izhaja iz zgornjega vedenja. Da je lepše pri sosedu pa je tipično otroško vedenje.
Zato pa je pomembno, da gremo na bele poljane in se razfrustriramo :D
Pa brez zamere, samo mnenje pač :)

Se strinjam, da je pomembno kateri si, jaz se osebno tudi rad primerjam z najboljšimi (pa čeprav vem, da nikoli nebom prišel blizu :) ), bolj me pa vleče to, da nas hodi več kolegov skupaj in se družimo pred, med in po tekmi (in tudi treningi na Rogli, Kopah ...). In če je po vrhu še lepo vreme ... :)

še malo več kot mesec pa se bo začelo :)

Glede "Po planotah Slovenije" pa lahko rečem, da če se bi kolegi udeležili bi bil ziher zraven :) ... želim vam lepo vreme :)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
vencelj napisal/-a: Oj, Zdravko, čuj :!:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=10539
:wink:
LP, vencelj

:shock: Ups, to mi je pa ušlo izpred oči :?:
Me zanima predvsem, če ima kdo kakšne lepe izkušnje iz preteklega leta.
 007
Samo, tukaj se pa ne tekmuje, tako da za krepitev ega ravno ni tole.
 pryks666
007 napisal/-a:Samo, tukaj se pa ne tekmuje, tako da za krepitev ega ravno ni tole.

ja to "Po planotah ... " ni tekmovalenga značaja ... SlovenSKI maraton pa je:) Ste si že rezervirali vse nedelje ali sobote do konca marca? :)
Uporabniški avatar
 vencelj
pryks666 napisal/-a:
007 napisal/-a:Samo, tukaj se pa ne tekmuje, tako da za krepitev ega ravno ni tole.

ja to "Po planotah ... " ni tekmovalenga značaja ... SlovenSKI maraton pa je:) Ste si že rezervirali vse nedelje ali sobote do konca marca? :)

Dexi27 in migavc sta na prvi strani te teme imela kar pravi pogled na celotno zadevo. Kar se tega tiče, bi bil meni 7 dnevni pohod po planotah veliko bolj privlačen...
Že par let nazaj, ko sem se v eni sezoni udeležil večih smučarsko-tekaških prireditev (tudi Bloških tekov, Trnovskega maratona in teka Vojsko), sem se odločil, da bom prenehal :arrow: sicer bom šel na prireditev, solo odtekel krog, zase, z užitkom, netekmovalno, brez plačila prijavnine...proge so lepe, lepi tereni :juhuhu: :arrow: tistega drenjanja na startu in v prvih kilometrih pa res ne rabim :roll: .

LP; vencelj
 pryks666
vencelj napisal/-a:
pryks666 napisal/-a:

Dexi27 in migavc sta na prvi strani te teme imela kar pravi pogled na celotno zadevo. Kar se tega tiče, bi bil meni 7 dnevni pohod po planotah veliko bolj privlačen...
Že par let nazaj, ko sem se v eni sezoni udeležil večih smučarsko-tekaških prireditev (tudi Bloških tekov, Trnovskega maratona in teka Vojsko), sem se odločil, da bom prenehal :arrow: sicer bom šel na prireditev, solo odtekel krog, zase, z užitkom, netekmovalno, brez plačila prijavnine...proge so lepe, lepi tereni :juhuhu: :arrow: tistega drenjanja na startu in v prvih kilometrih pa res ne rabim :roll: .

LP; vencelj

Kakor za koga... za mene je to eno druženje...
Uporabniški avatar
 vencelj
Čez en teden, v nedeljo, 11. januarja, je v Logarski dolini 1. tekma Pokala Slovenski maratoni 2009: http://www.sloski.si/pic/pdf/smucarski- ... razpis.pdf
Zaenkrat kaže, da bo letos več sreče s snegom... :juhuhu:

Koledar tekov:
http://www.sloski.si/Smucarski-teki/Slovenski-maraton

LP, vencelj
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA