vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

ales.berce
Snega počasi zmanjkuje, treba bo spet na rolke... Fino bi bilo, če bi imeli eno temo oziroma eno bazo prog, kjer je dobro za rolkat, kljub temu, da je ta dejavnost kar se policije tiče kazniva (!).
Dobra proga pomeni dober asfalt, pregledno, zelo malo prometa, po možnosti kakšen klanc z varnim ne preveč stmim in preglednim spustom.
Vem, da se da dobro tečt na Blokah, v Logatcu od šole v Gornjem Logatcu proti Žiberšam, in na Medvedjem Brdu, pa šprinte po ravnem v GRC Zapolje. V Kranju pa imajo baje nekje celo rolkarsko progo, če je to res pa ne vem (kje?)

Napišite še ostali malo ideje za proge drugje po Sloveniji, lahko tud kakšen hrib, kjer je mal prometa pa dober asfalt in te potem nekdo dol pelje, npr. žena... :wink:
Uporabniški avatar
 lojzeP
v kranju na kokrici, cca 200 m od izvoza na AC kr-zahod ( naklo )
 ales.berce
Je ta proga v Kranju zastonj oziroma odprtega tipa - prideš rolkaš, greš ?

Sicer pa mislim, da je bila letošnja sezona smučarskega teka zadnja zastonj, saj menda zaradi gospodarske krize spnozorji umikajo finančna sredstva klubom in društvom in bo treba v prihodnje plačat za tek na smučeh (npr. Vojsko, Pokljuka-ko bo nov športni center, Rogla...). Se bojim, da bo res tako.... :cry:
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja najbrž imaš prav, da se počas končuje era zastojnskega teka na smučeh :cry: , no jaz pa kupujem rabljene rolke seveda ne preveč zdelane za skejt, če ima slučajno kdo kake za prodat.
 jursici
aleško, na Kokrco ne hodi. Imaš v svojem kraju luksuz za rolkat. Praktično eno najbolj prijaznih okolišev. Sploh, če ne bi bilo toliko hobi rajli voznikov!
Najprej oddelaj poligone VRHNIKA-LIGOJNA-HORJUL-ŠENTJOŠT. VRHNIKA-SMREČJE. KALCE- HRUŠICA. AJDOVŠČINA-PODKRAJ-HRUŠICA (KLASIKA). GODOVIČ-JELIČNI VRH-GORE, pa še paše!
 IvanDrvaricMB
Jaz sem zanic rolkar. Bil samo enkrat na rolkah...

Ampak mislim da je dokaj realna zelja in tudi simpaticna kot projekt kot tudi za dušo prerolkat kolesarsko progo R2 Spielfeldt - Graz ob Muri.

Ni prometa, ob Muri, skozi manjša naselja,...edino tik pred Grazem je za cca. 300 do 500m neasfalitrane poti...kako pa naredite rolkarji...

Tako da valjda bo enkrat ne vem zakaj ne letos uspela realizacija te želje.

bo pa super ko bodo take proge tudi v okolici Maribora ...recimo :) juriš na Vurberk pa spust potem po tistem hrapavem asfaltu proti Grajeni :)...Kako se to obvladuje na rolkah...:)

Tista kolesarski izrek:
Mi ne motimo prometa - Mi smoo promet ...bi se to lahko dalo prenesti na tekače in rolkarje?
Stari borci ( je še kdo tak na TFU? ) iz Čazme se morda spomnijo časov ko so hkrati z nami tekači štartali še rolkarji...po tistih valovitih cestah je to moralo biti prav adrenalinsko pa še okolju prijazno :) ne vem pa kolk prijazno rolkarjem :) ob avtomobilskem prometu od Zagreba pa do odcepa Ivanić Grad - Čazma?
Uporabniški avatar
 Samo:-)
IvanDrvaricMB napisal/-a:J
Ampak mislim da je dokaj realna zelja in tudi simpaticna kot projekt kot tudi za dušo prerolkat kolesarsko progo R2 Spielfeldt - Graz ob Muri.

Ni prometa, ob Muri, skozi manjša naselja,...edino tik pred Grazem je za cca. 300 do 500m neasfalitrane poti...kako pa naredite rolkarji...

Vedno se mi sline cedijo, ko berem tvoje podvige po tej trasi. Zdaj, ko ne smem laufat še toliko bolj. Le zakaj se nisem spomnil rolk? Moram stestirat, če ne bo imela golenica nič proti...

Drugače pa se je pri nas možno dokaj varno zrolat od Zg. Polskave mimo Bavarie Woltex, zateraš skozi Pokoše po manjšem klancu, pod podvozom avtoceste, potem pa cca. 2 km do vasi Sele, tam se je cca. 300m treba zborit za svoj prav med živčno pločevino, potem pa 500m balzam proti koncu asfalta v smeri krajinskega parka Požeg. Obrneš in nazaj pa je cca. 10km...

Druga varianta pa je po mojem ob ribnikih na drugi strani krajinskega parka Požeg (dosegljivo iz Rač)- ni dosti prometa in lep asfalt. Moram enkrat stestirat, preko palca pa je kake 2 km...
 ales.berce
Sem našu eno fajn progo za tiste z Notranjske oz. iz Cerknice: štart v Grahovem, "ogrevanje" do Gornjega jezera , nato ponovitve v klanc gor in dol od Gor. jezera proti Staremu trgu pri Ložu do vrha klanca in nato mirno nazaj po klancu dol- s trening koleščki gre ravno prav hitro, z race koleščki pa verjetno " na meji". Nato iztek do Grahovega 8)

razdalje: Grahovo-Gor. jezero 5,5km, vzpona 47 metrov, spusta 45m
Gor. jezero- vrh klanca točno 2km, vzpona 70 metrov
narediš še 2-3 ponovitve v klanc in dol
nazaj do Grahovega

skupaj: 5,5+(2+2)+4+4+5,5 = 23 km s tremi klanci ali 27 km s štirimi klanci.
lp A

sicer lahko pogledaš mnogo izmerjenih in dobrih prog v področju logatca in cerknice na tem linku:

http://www.mapmyrun.com/user/375356526683/ales117

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA