vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 AVI
Upam, da ta tema že ne obstoja.... :wink:

Tekaška proga Laški rovt - Bohinjska Bistrica - Laški rovt je urejena tako za klasiko kot skate, vendar pa na nekaterih delih že kar lepo travica ven gleda, pa tudi nekaj kamenčkov je na nekaterih delih proge tako, da tistim ki ste občutljivi na praske, ... :wink: :wink: ..drugače je pa super...

"Urejena" je tudi proga Laški Rovt-Ribčev laz vendar je čisto "pohojena" tako da je vse skupaj bolj podobno "off-road" sceni...prog za klasiko na tem delu ni...
 ton
Viš, Avi, jaz sem pa sočasno 'skeniral' zgornjo bohinjsko dolino, kjer je moč teči vse od odcepa za Jereko (in celo čez cesto še malo, če se človeku ljubi odpenjati smuči) vse do Stare fužine oziroma konca polja nasproti cerkve in skakalnice. Podobno kot spodaj so nekateri konci rahlo prebiti, ene 2x je treba prenesti smuči čez cesto, šokiral me je pa vzpon na Senožeta, ko sem na smučišču izgubil progo - ampak kot praviš za spodnjo dolino, tudi tu je bilo včeraj moč prav fino teči tako drsalno kot klasiko.
Uporabniški avatar
 AVI
...ja, zgoraj sva se pa samo mimo z avtom peljala, sem pa videl dosti tekačev...ma je tudi zgornja zelo lepa.... :D :D ...če bo sreča bo še nekaj snega navrglo in malo podaljšalo sezono... :D :D
 Runcajz
Letošnja zima je tudi v Bohinju naredila prav dobro podlago, iz 70 cm (ko je treba kidat...) se je ojužilo in zmrznilo na cca 25, ampak res trdega.

Proge so v Spodnji dolini vse od Bohinjske Bistrice pri Danici čez Senožeta, povezava proti Ribčevemu Lazu mimo Laškega Rovta. So zelo solidno pripravljene, tudi dosti dobro označene, precejšen del v senci, tudi sredi dneva včeraj je bilo v senci pod Raskovcem minus 8. Posebej za nažigat kondicijo je dober že krog na Laškem Rovtu, po Suuntu cca 1.9 km in 25 m višine na krog (deset jih je dovolj za prvič...). Tudi parkirišče spluženo, pri odcepu proti vikendom na Jurškovini, cca 500 m s Polj proti Lazu. Celo tri paralelne progice za vadit odrive, ograjeno...

V Zgornji dolini je proga potegnjena od Sv. Pavla na koncu St Fužine do smučišča Senožeti. Za moj okus malo premalo snega za res gladko progo za skejtat, ker je teren bolj vegast. Je (bo) pa ta varianta super zvečer, ko je (bo) nočna smuka na Senožetih, priporočam, postane tako rekoč privat proga...

Pa še to: vreme, sneg itd. preverite lahko on line neposredno na privat vremenski postaji v Češnjici: http://www2.arnes.si/~smisma1/bohinj.html.

Runcajz
 Runcajz
Triman: lahka proga za drsalno tehniko za vadit je sicer med vasema Polje in Laški Rovt, pa tudi pod smučiščem Senožeta je raven krog, navadno je spodnja (prva) proga boljše pripravljena. Sicer je danes zapadlo ene 40 novega, tako, da bo treba počakat, da poštamfajo.

Najboljša pa bo na Pokljuki PO tekmi v nedeljo popoldne...

Runcajz

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA