vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Sem nov, pa vendar. Jutri grem v Čatež (peljem otroka) in bi letni čas zase izkoristil za tek na smučeh.

Nekaj sem iskal pa nisem našel. Ali je kdo dobra duša, da bi mi zanl povedati za kakšno tekaško progo tam okoli (sem klical v Čatež pa ne vedo nič).

Hvala za info

Lep pozdrav

Frenky
Kolikor je meni znano v okolici Brežic ni smučarsko tekaških prog. Nekaj sicer naredijo gimnazijci, ko sami vrežejo smučino za klasiko. Mislim, da v polmeru 50 km ni nobene urejene proge. Če pa kakšno odkriješ pa prosim sporoči :) ...
Po moje bo nasip dovolj shojen, da se bo dalo žgat klasiko. Ko boš v čateških, sledi tablam za brod na Savi. Od Čateškega mostu, pa do konca nasipa imaš 4,5 km. Ni ne vem kaj boš pa naredil nekaj več krogov več. Ravno toliko, da ne boš imel slabe vesti na dopustu. :D
Drugače pa res ni pri nas nič takega.

Me pa čudi, da niso krški triatlonci kaj postorili na to temo, glede na to, da so se spravili organizirati šolo teka tik preden je sneg zapadel, bi človek pričakoval, da bodo pozimi prešaltali na tekaške smučke. Kolikor se spomnim so bili treningi v razpisu orientirani v Vrbino, kjer začetniki, pozimi, po globokem snegu ravno ne tečejo najraje... :lol:
Tudi mi, triatlonci občasno presedlamo na tekaške smuči. Lansko leto sem spaševal o modelčku za izdelavo klasične smučine. Žal nobeden, ki sem ga vprašal ne ve kje se to nahaja... Odločil sem se, da sam vrežem smučino v Vrbini (na enem izmed polj) v dolžini 1,5 km - zmerjena je bila z GPS mašinco ;) En dan sem jo delal, nato je pomrznila in sem lahko drugi dan že naredil malo več kot 10 km. Tretji dan je pa vse stopilo tako kot bo to naredilo naslednji teden :D Velik sreče na nasipu...
Ah, jaz sem pa mislil, da bo moja provokacija kaj doprinesla. :D Torej nas ostaja samo pešćica entuziastov v naših koncih... :D

Kakšen modelček točno si imel v mislih? Jaz sem razmišljal, da bi stare smučke žrtvoval, pa jih dodelal v smislu dveh pležuhov, pa gor dal kvader in pošlepal gor pa dol po nasipu... Imaš mogoče kakšen načrt tega tvojega modela? Morda najdem koga, ki bi ugodno izdelal...
Ja, res v okolici Brežic je s tekaškimi progami res zelo "bogo". Najbližje urejene tekaške proge so na Rogli, Arehu, Ljubljani, baje je tudi v Prečni pri NM na letališču, ampak to so vse proge oddaljene vsaj 40 km in več.

Zato imam en predlog, da če ste zainteresirani, se nas enkrat več zbere, odpeljemo se na Planino in vrežemo eno progo zgoraj, letos bi šlo, ko je dost snega in se bo še verjetno nekaj časa obdržal.

Pred leti smo imeli zgoraj lep krog (za kakšnim 20 min rekreativno je bil), tako da, če ste za...

LP
Neč ni treba delat špure :) ...kaj je pa lepšga kot v svež sneg sam vrezat smučino, uživancija na kubik :P ...teren mamo pa tak al tak najbolši, da bi ga lahko na daleč iskal, ob nasipu, pa Vrbina...
Saj pravim, da bi v celc vrezali špuro, vendar bi šli gor na Planino, kjer se bo sneg še nekaj časa obdržal, tu spodaj pa ga bo hitro pobralo, vsaj glede na napoved v naslednjih dneh,

No, Brežičani in okolica... a ste za?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA