vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Pozdravljeni!

Že dolgo razmišljam o nakupu tekaške opreme pa me zanima naslednje; imam možnost kupiti praktično nerabljene smučke Fischer RCS Carbonlite Skate COLD+Rottafella R3 po ugodni ceni (160€)
Smuči so dolžine 182cm. Ali so to primerne smuči za mojo višino in težo : 170cm/73kg ?
COLD: verjetno pomeni za hladnejše razmere.....kaj v primeru, če so razmere toplejše-je ta smučka takrat ''neuporabna''?

Hvala za nasvet in lp, bossta
Smučka je uporabna v vseh razmerah, saj gre za kvalitetno smučko. Cold pomeni to, da je drsna podlaga še posebej prilagojena zelo mrzlemu snegu, na fischerjevi strani pravijo za temperaturo pod -2°C, medtem ko je varianta plus namenjena za razmere nad -5°C. Vidiš lahko, da se v določenem spektru uporaba smučk celo prekriva. Bolj kot je hladno, bolje se bo obnesla varianta cold in bolj kot je toplo, bolj se ob obnesla varianta plus. Bolj vprašljiva je dolžina smučke, saj bi ti glede na težo odgovorjala dolžina 187 za trdo smučko in 192 za mehkejšo smučko.
Glede na to, da sam uporabljam klasične smuči RCS Carbonlite in sem pretežek za cca 5kg od predpisane teže za smuči, moram reči da ne občutim posebnih težav.

Preveri samo če so trdote stiff, ker če so medum oz. soft bo pa bolj problem.

Tadej

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA