vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

 Pinarelko
#269554
Spoštovani,
ker sem novinec tukaj bi prosil za nasvet glede nakupa čevljev za tek na smučeh. Slišal sem, da ima naša Alpina tukaj odlične izdelke. Zato ostajam pri načelu kupujmo slovensko ;).
Torej zanima me čevelj za drsno tehniko. Po ogledu spletne strani sem ogret za naslednji model:
http://www.alpina.si/si/izdelki/sport_11_12/cross_country/competition-racing/?v=ssk

Je to primeren čevelj za začetnika? Hvala za odgovore.


V torek je zadeva dobavljiva z -30%, kar bo treba izkoristiti.
Prijeten tek vsem uživačem na snegu. Upam, da tudi mene potegne not :D

LP
Uporabniški avatar
 dexi27
#269572
Čevelj za že kaj več kot pa samo rekreativno tekanje in ga boš lahk uporabljal tud pol ko boš začel hodit na tekme :wink:

V glavnem dobra izbira itak pa z Alpino težko fališ :mrgreen:
#269585
Živjo
Zelo dobra izbira, sam imam model csk drugo leto in sem zelo zadovoljen. Čevelj je udoben, dobro izoliran,... same pohvale. Alpina je tu zakon, če ne jih verjetno ne bi uporabljali v svetovnem vrhu.
Kot je že predhodnik rekel to ni čevelj samo za začetek ampak tudi za kakšno tekmo.
Sam še mal snega pa bo.
lp
Borut
#269846
Kupiš tak čevelj, ki ti je normalno prav. Dobro ga je poskusiti z debelejšimi nogavicami, ne sme te tiščati, ne sme biti prostora. Mislim, da ima alpina realne številke. Ne vem, kje si slišal, da se v kolesarstvu kupi eno številko večji čevelj kot ga sicer nosiš. Tudi tam velja , da ti čevelj enostavno mora biti normalno prav, pri kolesarstvu celo bolj na tesno, ne sme pa te tiščati. Je pa problem pri italijanskih proizvajalcih kol. čevljev (sidi), saj so njihove konfekcijske številke manjše od realnih - posledično bi moral za nogo 42 vzeti čevelj 43, ampak še vedno ti mora čevelj biti prav.
 Pinarelko
#269852
lone_rider napisal/-a:Kupiš tak čevelj, ki ti je normalno prav. Dobro ga je poskusiti z debelejšimi nogavicami, ne sme te tiščati, ne sme biti prostora. Mislim, da ima alpina realne številke. Ne vem, kje si slišal, da se v kolesarstvu kupi eno številko večji čevelj kot ga sicer nosiš. Tudi tam velja , da ti čevelj enostavno mora biti normalno prav, pri kolesarstvu celo bolj na tesno, ne sme pa te tiščati. Je pa problem pri italijanskih proizvajalcih kol. čevljev (sidi), saj so njihove konfekcijske številke manjše od realnih - posledično bi moral za nogo 42 vzeti čevelj 43, ampak še vedno ti mora čevelj biti prav.


Hvala za odgovor, ampak moram malo pokomentirati. Med tekom bo verjetno noga nekoliko otekla. Ali?
Iz lastnih izkušenj sem napisal glede velikosti pri kolesarskih čevljih. Imam nogo 42, pa sem imel Sidi št.43, Specialized S-Works št.43, in da ti še enkrat izpodbijem tvojo trditev pa je z modelom Gaerne (italijanske), tukaj pa št. 42.5. Številke 42 pa nobenih ne spravim na noge.
Lp
#269866
Saj se razumeva. Tako sem napisal zato, ker se je iz tvojega prejšnjega posta dalo razumeti, kot da je treba vzeti 1 številko prevelike čevlje. 8) Sicer pa ima baje mavic v kolesarstvu večje št. kot običajno, tako da ti bi bili morda prav že 41 2/3. :wink:
 Pinarelko
#269874
Danes bil na probi. Zadeva se ni iztekla po mojih pričakovanjih. Definitivno številka 43. Imel sem težavo z desnim čevljem, in sicer v predelu gležnja. Tista plastika, ki gre navpično preko gležnja mi je delala čuden pritisk na gleženj, kar je bilo moteče, ter bi se verjetno končalo s problemi na terenu.
Nato v notranjosti pod gležnjem otipam neko čudno žičko, ki je ni v levem čevlju. Prijazna prodajalka mi naroči novi par.

Potem preizkusim še en model, ki ga imajo na zalogi. SSK Sport:
http://www.alpina.si/si/izdelki/sport_11_12/cross_country/sport-turing/?v=ssk
Tole gre verjetno za rang nižji čevelj od SSK Racing? Imam prav?
In sedaj me zanima petni del tega čevlja. Regulator pete. Ta model ima nek trostopenjski sistem.
Model SSK pa ima sistem na imbus. Kaj je boljše? Iz palete čevljev COMPETITION & RACING je tukaj še model CSK. A je ta namenjen klasični tehniki teka? Hvala za odgovore. Upam, da bo par, ki prispe jutri ustrezal. V nasprotnem bom moral probati še kaj od drugih proizvajalcev.
Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA