vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Joe
Ojla,

Nisem še nič zasledil debato na temo TEK NA SMUČEH. Upam, da je še kdo "presedlal" na tekaške smuče. Ker vem, da je za tek na smučeh potrebna drugačno kondicijo, me zanima kako se kaj pripravljate v ta namen.

Vsem skupaj želim lep sončen tekaški vikend.

Joe
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Tudi mene bi zanimalo kaj več o tem, januarja gremo namreč s faksom na Pokljuko.
Uporabniški avatar
 bojanu
Obvestilo o urejenih tekaških progah v Tamarju smo pred kakšnim tednom že videli na forumu. Drugače pa na splošno ni (ali do sedaj ni bilo) nekega hudega zanimanja za tek na smučeh na forumu :wink:
Mogoče bo naslednji teden res zapadlo kaj več snega in bo treba pripravit dilce. Se že veselim :D Me pozimi bolj potegne kot tek
Za priprave bo pa nordijska hoja čist ta prava :lol: Pa tud samo s tekaško kondicijo bo šlo za začetek kar v redu. Na vaje za moč tudi ni treba pozabit
 Ahiles
Zdravo!
Končno tema zame. Sem se že prou nasičil z navadnim tekom in KOMAJ čakam na sneg, da grem laufat.
Drugače mi je pa tek na smučeh veliko bolj pri srcu kot navaden. Predvsem mi je manj mučen in dolgočasen.
 Joe
A kdo kaj ve, kje se že dá tečt na snegu. Ali obstaja kakšna spletna stran, ki bi nas obveščala o urejenih tekaških progah. Ne da se mi čakat na sneg v dolini.

Moj trening nekako izgleda takole:
Fitnesa ne maram preveč, raje izvedem suhi trening s palicami, še raje pa z rolarji, vendar so le-ti prehitri, tako, da tečem izključno v hrib, potem se preobujem in grem peš v dolino. Poleg tega delam še skledce. Menim, da so močni tricepsi in tehnika ključnega pomena za dober tek na smuček.

Našel sem zanimivo spletno stran in sicer
http://www.cross-countryski.com

Lep dan,

Joe
Uporabniški avatar
 bojanu
Letošnjo sezono se je že dalo tečt v Tamarju in na Pokljuki. Ali je sneg vzdržal pa ne vem :roll:
Uporabniški avatar
 MatjazV
Letos sem si končno nabavil opremo za smučarski tek. Pred desetimi dnevi sem že opravil prvi trening na snegu in sicer na Pokljuki, kjer so proge že urejene. Lahko se zmenimo za kakšne skupne treninge. Jaz bom v glavnem tekel na Pokljuki in v Logarski. Logarska je še najprimernejša za začetnike, saj je večinoma ravna.

MatjazV
Uporabniški avatar
 pegaz
Še ena zanimiva tema! Še en krasen šport!

Sam sem nekoč rekreativno tekal na smučeh, vendar je oprema počasi razpadla, nove pa nisem uspel kupiti. Zdaj pa me je prijelo in bi se rad reaktiviral.

Želel bi kupiti opremo (smuče, vezi, čevlje, palice). Kje bi to lahko dobil najugodneje? Mi lahko kdo svetuje? Matjaž, kje si ti nabavil opremo?

Hvala + LL, Pegaz :)

P.S.: Ero, mogoče bi kazalo odpreti družino tem "Tek na smučeh" pod "Drugi športi"?
Uporabniški avatar
 Tuli
Mene bi isto zanimalo kje bi se to dalo najceneje nabaviti in koliko bi to prišlo cca. skupna oprema ( najosnovnejša ) :?:
Uporabniški avatar
 Bor
pegaz napisal/-a:Še ena zanimiva tema! Še en krasen šport!

Sam sem nekoč rekreativno tekal na smučeh, vendar je oprema počasi razpadla, nove pa nisem uspel kupiti. Zdaj pa me je prijelo in bi se rad reaktiviral.

Želel bi kupiti opremo (smuče, vezi, čevlje, palice). Kje bi to lahko dobil najugodneje? Mi lahko kdo svetuje? Matjaž, kje si ti nabavil opremo?

Hvala + LL, Pegaz :)

P.S.: Ero, mogoče bi kazalo odpreti družino tem "Tek na smučeh" pod "Drugi športi"?

tut mene zanima.......
Uporabniški avatar
 ero
pegaz napisal/-a:P.S.: Ero, mogoče bi kazalo odpreti družino tem "Tek na smučeh" pod "Drugi športi"?

Urejeno! področje narejeno, tema prestavljena.

tek na smučeh zanima tudi mene. sem čisti začetnik in bom z veseljem spremljal tole področje!
Uporabniški avatar
 Z*
Ja, skupni treningi! :juhuhu: Si bomo na Pokljuki nabavili kako brunarico za vikend-paket? :clap: A sem še prehitra za take predloge? :roll:
Uporabniški avatar
 Matevz
Tek na smučeh je pa moj absolutno favourite šport.

Včeraj sem bil na Pokljuki. Razmere odlične, le moja noga še ne, tako da so se mi samno sline cedile :evil: :evil: :evil: , ko sem mulce na sankah vlekel gor in dol po hribčku, medtem ko je žena uživala.

Bila je sicer še kar gužva, ker vsi klubi trenirajo sedaj na tistih 2 km prog.

Kar pa se opreme tiče, je ključna odločitev ali misliš laufat zgolj sem in tja in nimaš nobene želje po malo večji hitrosti (potem kupi opreme za klasiko) amapk jaz vseeno mislim, da je skate-anje prava odločitev.

Problem je pa v tem, da hibridne opreme ni. oziroma je ampak je slaba tako za klasiko kot za skejtanje.

Opremea najboljša stane cca: 40-45 TSIT dilce, 7-10 TSIT vezi in dobrih 30 TSIT čevlji. Srednjedobro opremo (več kot dovolj dobro za občasno drajsanje brez aspiracij po kakšnih vrhunskih dosežkih) pa se dobi za 20 TSIT dilce, okrog 6 TSIT vezi, čevlji pa okrog 20 TSIT. Cene imam v glavi iz lanskega leta, amapk se po mojem ni nič bistvenega zgodilo od takrat.
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!
Verjetno bi se dalo največ in najbolj ugodno dobit opremo na smučarskih sejmih, samo je fajn, da malo veš kaj kupuješ. Da te ne nategnejo :D

lp Vid
Uporabniški avatar
 INOT
Logarska je zakon. Narava,zrak,filing čista desetka.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA