vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

pikica007
Sem nova v tem športu in z veseljem nabiram svoje prve kilometre. Me pa zanima glede mazanja smuči; z njimi sem bila nekajkrat na snegu. Dobila sem občutek, kot da moje smuči drsijo bolj, kot bi naj, recimo ko sem se spustila po kakem klančku, me je vselej "odneslo dlje" kot druge tekače. Če veste, kaj mislim ...
Je bilo narobe to, da smuči po nakupu niso bile namazane še z ničimer?
Če ja, kaj nabaviti, kako se lotiti zadeve (rada bi se naučila sama)?

Hvala!
Uporabniški avatar
 dejc
:shock:
Smuči se mažejo zato, da bolj drsijo. Če prav razumem so tvoje že kljub ne mazanju hitre, torej kje je potem problem?
Drugače je pa s tem mazanjem cela znanost in naučiš se lahko le s prakso. In da te opozorim, ni poceni.
Za začetek si pa le kupi univerzalni vosek za mazanje, ki ga prodajajo povsod kjer prodajajo tudi smučke in je zelo preprost za uporabo. Navodila so na izdelku in so celo narisana. :D
Uporabniški avatar
 Pingo
Če dobr leti,pol ni potrebe po mazanju :wink:
Nakup opreme za mazanje,je kar en strošek cca 200Eu+več....prijemala smučk+peglezen+strgala+krtače+razne maže pa še kakšna malenkost bi se našla.

Ker ni potrebno servisiranje po vsakokratnem teku,se verjetno bolj splača plačati za servis--mazanje smuči v kakšnem smuč.servisu.Cena mazanja je ponavadi nekaj ojrotov in za par servisev na leto---no računica pač.Prejšnja leta sploh ni bilo problema,ker je bilo premalo snega za daljnoročni obstoj prog--vsaj pri nas.

Če pa greš velikokrat skejtat,potem se računica obrne v drugo stran,pač v parih letih dobiš noter investicijo,malce si moraš vzeti časa za smučke in še kaj novega se obenem naučiš.Še prej pa obiščeš kakšnega serviserja,ki ti pokaže kaj in kako in potem sama doma peglaš dilce :wink:

Poglej malce v JRsport na njihovo web stran,kjer imajo vso možno opremo in cenik.Pokličeš,se zmeniš za kakšen prikaz mazanja dilc in potem samo še teraš :wink:

Jaz sem šel tja s svojimi dilcami in mi je serviser kar na njih demonstriral kaj in kako se stvari streže.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA