vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

cecoš
Vem, da je o tej temi bilo že nekaj napisanega, ampak me vseeno zanima katera dolžina palic bi bila za mene najbolj primerna. Tečem skating stil, visok sem 187cm, zdaj imam palice dolge 165cm in imam občutek da ne morem izkoristit vse moči z to dolžino, na uradnih straneh Swix in Exel piše da je primerna dolžina za mene 167cm, ampak sam dvomim da bi ta 2cm kaj občutno spremenila.
Hvala za odgovore!
 cecoš
Kaj mi tukaj noben ne zna pomagat?
 laufar
Enkrat se je edn u eni družbi hvalu:
Če bi mu 2cm večjega bi bil jest car!

Na to je njegova žena odvrnila:
ja, sam, če bi mu pa 2cm manjšega bi bil pa carica!

Mislm, da se ti za 2cm ne splača kupiti novih palic, ali pa vendarle............
 cecoš
Kaj se pa lahko zgodi, če si pa kupim prevelike palice?
 zabig
Če boš imel predolge palice, se ti zna tehnika občutno poslabšat! Ker bodo predolge, se boš kar naenkrat držal preveč pokonci in zopet ne boš izkoristil vse svoje moči, pa še ravnotežje je slabše, če imaš preveč pokončno držo.

LP
Uporabniški avatar
 Z*
Sposodi si daljše, po dveh urah matranja boš verjetno vedel ... :wink:
Uporabniški avatar
 stari
Ne klatite neumnosti
Tabela je približna,dolžina je odvisna tudi od terena po katerem tečete,če je ravninski se lahko uporablajo daljše,pri razgibanem pa krajše.
Sam pri višini 182 uporabljam za skejt 167,5 ,pri klasiki pa 157,5 ali 162,5 vse odvisno od terena in moči v rokah.
Lp
 laufar
Ti, ki ne klatiš neumnosti, prav rad bi videl tvojo tehniko klasike s 162,5cm dolgimi palicami!
 gibson
Hja, STARI brez panike! Saj ne bomo preveč komplicirali, ali pač ?!! Pa menda ne gremo na ZOI v Torino? Mislim, da je ta tebela za rekreativca čist ok. :idea: lp
 laufar
Tabela je kr u redu, edino mogoče pri dolžini smuči za klasiko bi jest malo skrajšal, za palice pa po tabeli ne moreš dosti faliti!
Uporabniški avatar
 stari
Laufar!
Vaso ,ki je ravninska sem odlavfal s palicami 162.5 cm.
Lp
 cecoš
stari, je napisal kako ima dolge palice, kako pa imate kaj ostali?
 Branka
Pred dvema tednoma sem kupovala nove palice z namenom, da vzamem 5 cm daljše 8)
Vendar mi je prodajalec glede na tabelo priporočil isto dolžino, kakor sem jo že imela - 145 cm za mojo višino 164 ( po tabeli za 165 cm ).

Glede na to, kar je napisal zabig o pokončni drži :!: , je verjetno kar prav, da nisem pretiravala.
Pa še raje tečem po razgibanem terenu kakor po ravnem :)

Pred tem sem poskusila teči z 10 cm daljšimi. Te pa so bile res predolge !
Skratka, 5 cm morda še ni preveč, 10 pa je.
 gibson
Branka nisi napisala za kakšen lauf.
Jaz pri svojih 180 uporabljam: skate 190 162
klasika 203 153
Palice sem si obakrat priredil. Dolzina smuči pri skejtu je menda na min, zaradi kilogramov (72kg). Klasiko sem letos malo zanemaril, saj je to sezono še nisem laufal....... :?
Kateri slog vam je ljubši?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA