vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

ceco
Kakšno je kaj stanje na Pohorju, se je že kdo kaj vozil letos? Zapadlo je nekaj snega samo nevem, če je kaj urejeno?
 svole
Menda je na Rogli pripravljena 3 in 5 kilometrska proga.
 ivaigor
Ima kdo že letošnje izkušnje s to progo- predvsem, ali je potegnjena tudi klasična špura?
Uporabniški avatar
 Damijan
Zadnja info. na http://www.rogla.si
Citiram:
"Z veseljem sporočamo, da odpirano naša smučišča.
* V soboto bodo obratovala naslednja smučišča:
* Planja, Mašin žaga, Košuta (dnevna in nočna smuka)
* 3 in 5 km tekaški progi

* V nedeljo bosta žačeli obratovati Jasa in Osturščica."

Sicer pa prepisujem še tole - "tel. - recepcija Rogla - 03 757 71 00"
Če številka ni prava , naj me kdo popravi...
 ana17
Oj....jaz imam samo emo vprašanje...kaj v mb-ju obstaja kaki tečaj oz. šola teka na smučeh
ker sem čisti začetnik pa sploh niam pojma kak naj začnem :?
 ivaigor
Damjan,
hvala za podatke. Jutri grem preverit stanje.

Srečno!

Igor
Uporabniški avatar
 INOT
Danes sem malo preveril kakšne so kaj razmere na Pohorju. Vreme je bilo katastrofalno saj je pri +1. stopinji deževalo. Startal sem na Belviju in šel proti Arehu. Snega je okrog 30 cm. Včeraj je šel po poti samo nekdo s snežnimi sanmi, gor je pa zapadlo še kar nekaj mokrega snega. Na ravnih odsekih in spustih se je dalo tudi skejtat ostalo sem pa prehodil. Obrnil sem že pri transformatorju pod Arehom ker je od tam naprej vse razrito. Ob poti je precej od snega polomljenih dreves, dvakrat se je tudi malo pred menoj zlomil vrh smreke (dolg kakšne 4 metre).
V teh razmerah so še najbolj uporabne turne ali smuči za klasiko. Pa previdnost pred lomečimi se vejami ni odveč.
Uporabniški avatar
 Damijan
Stanje - Rogla, danes opoldne:

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
 dexi27
Če koga zanima tu so sveže informacije o stanju na Rogli.

Temperatura 0 stopinj, oblačno, občasno se prikaže tudi sonce, popolno brezveterje, snega okoli 50 cm, zdaj pa še najbolj pomembno urejene so tekaške proge na 3 in 5 km.
Jaz sem jih sprobal tek čudovit po lepo urejeni progi, seveda je vrezana tudi "špura" za klasiko, tak da zdaj pa sam na juriš.
LP iz Rogle! :D
 Kalisnik
Slika

Bil dons prvič letos na Rogli, proge so urejene, sneg pa mehak, tko da se precej udira. Pa tut vprašanje kok časa se bo še dal tečt, ker na parih mestih precej zemlja gleda ven.
Uporabniški avatar
 stari
Stanje na Rogli je bolj klaverno,delno urejena 3 in 5 km ,za prosto tehniko,klasika bolj slabo,danes čofta :cry:
Uporabniški avatar
 športnik
Fantje, nč skrbet, snega bo še več kot dovolj za vse ljubitelje raznih zimskih športov. :lol:
 Kalisnik
Že že da bo sneg, ampak ne vem kje naš vrli novinar dobiva informacije, da potem piše o 70 centimetrski snežni pravljici in vrhunsko pripravljenih progah. Nej napiše tko kot je relano stanje ne pa da se vozš dve uri pol pa prideš gor se pa skor po zemlji vozš. :roll:
Uporabniški avatar
 Pajk
Bil dans na Rogli! Sneg pomrznjen. Proge tekaške urejene, tudi klasika. (pač ne smeš gledat na vsako grudico zemlje ki gleda iz snega. Pa sej še ni zima :lol: )

Za prvič letos - užitno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA