- 05 Feb 2007, 08:11
Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi sem prvič stopila na tekaške smuči. Po začetnih težavah mi je čez cca. 45 min šlo že kar dobro (po besedah drugih
). Nato pa mi je postalo zelo vroče in čeprav nisem bila utrujena sem si morala malo odpočiti. Ko sem nadaljevala s tekom me je nenadoma obšla slabost, pričelo se mi je vrteti, noge so se mi tresle, pred očmi sem imela temne pike - madeže, tako, da sem zelo slabo videla... Tudi slišala sem slabo. Ko sedaj pomislim na tisti občutek, ga najlažje opišem kot strahotno slabost v "polsnu". Stanje se je izboljševalo in slabšalo kakšnih 20 min, vmes sem tudi izgubila zavest. Poudariti moram, da sem tudi drugače zelo aktivna (2-3x tedensko se ukvarjam z aerobiko; 1x ples; 2-3x tedensko tečem) zato se mi zdi skoraj nemogoče, da bi mi zmanjkalo kondicije.
Zanima me zakaj me je obšla slabost? Morda zaradi pomanjkanja glukoze, dehidracije, ter kako v bodoče preprečiti podobne težave?
Pred nekaj dnevi sem prvič stopila na tekaške smuči. Po začetnih težavah mi je čez cca. 45 min šlo že kar dobro (po besedah drugih

Zanima me zakaj me je obšla slabost? Morda zaradi pomanjkanja glukoze, dehidracije, ter kako v bodoče preprečiti podobne težave?