Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

Pozdravljeni
Ja lepo si napisal svoje potovanje od doma do cilja, kot si siga zamislil. Res je, da naši kraji, naše gore ponudijo v tem času pohodniku - tekaču same čudovite in prelepe stvari. Prelepe rožice te pozdravljajo na celi poti, čudoviti razgledi ti odpirajo dušo in noge same letijo proti cilju in pamet se spočije, da ko prideš nazaj v vsakdanje okolje je vse res vse veliko lažje, kot kdaj koli prej in vse se ti zdi dosegljivo pa čeprav je daleč, daleč.
Vsem udeležencem UPT 100, legendarnega GM4O, Graparskega Trimčka in Mini GM4O želim veliko uspeha, užitkov in dobrega počutja v prelepi Baški Grapi na dan Ultra Trail festivala podbrdo 2015. Tebi "Skrb" pa želim veličasten prihod v cilj UPT 100 in srečno :)
Tedi napisal/-a:Zaključek trase UPT smo si ogledali, a videli bolj megleno :lol:

Sedaj pripravljamo ogledno turo po trasi GM4O in delno UPT od Porezna do Železnikov.

OGLEDNA GM4O
30.5. ob 8:00 se dobimo v Podbrdu pri TIC-u (nasproti Cerkve Sv.Miklavža) in gremo po celotni trasi v tempu za 8-9 ur/krog.

OGLEDNA UPT Porezen - Železniki
30.5. ob 7:00 se dobimo v Železnikih pri športni dvorani kjer pustite svoje avtomobile. Z organiziranem prevozom vas peljemo v Podhoč pod Poreznom, kjer začnemo turo. Tempo bo prilagojen najpočasnejši skupini. Dolžina bo nekje 45km zato poskrbite za vsa potrebna okrepčila.

Prosimo za PREDPRIJAVE da lažje organiziramo logistiko :D

Nekaj se nas je že nabrala, nekaj pa še bo: PREGLED PRIJAV 8)

Kaj spada v organiziran prevoz? Avtobus, kombi? Zanima me tudi cena tega prevoza.

Hvala :D

Lp
Ninđa napisal/-a:Kaj spada v organiziran prevoz? Avtobus, kombi? Zanima me tudi cena tega prevoza.

Odvisno od števila prijavljenih, sedaj kaže najmanj en kombi in morda še kakšen osebni avto.
Kakorkoli, naš namen je, da vse udeležence zvozimo na izhodiščno točko od katere se potem vračamo po trasi UPT do osebnih prevoznih sredstev v Železnikih.

Cena je dobra volja udeležencev :wink:
Pozdravljeni
135 prijavljeni, 100 plačanih prijav :) Se pravi naš limit je zapolnjen in kaj bomo pa zdaj spoštovani prjatli? V ponedeljek imamo sestanek organizacijskega odbora in tam bo padla odločitev. Zaenkrat pa hvala stoterici hrabrih, ki se bo upala spopasti z Ultra Pušeljcam smile emoticon Po pravici povedano ste že zdaj zmagovalci prav vsi :)
Spoštovani udeleženci Ultra Pušeljc traila v sklopu Podbrdo Trail Raninng Festivala!

Start traila je pred vrati in nekaj navodil ne bo škodilo:
Ko pridete v Podbrdo upoštevajte navodila redarjev, ki vas bodo usmerili na zato pripravljena parkirišča v bližini starta in mesta prevzema startnih številk in oddaje garderobe!
Prevzem startnih številk:
- V petek, 19.6.2015 od 17:00 do 20:00 v Podbrdu na »Bazenu«
Prevzem startnih številk in oddaja garderobe:
- V soboto, 20.6.2015 od 04:30 do 05.30 v Podbrdu - Osnovna šola Simona Kosa
Vse udeležence prosimo, da imajo ob oddaji garderobe s seboj tudi obvezno opremo, ki jo bodo ob prevzemu organizatorji pregledali. Obvezna oprema je predpisana, zato se le tega držite.
Organizator bo pripravil vreče za oddajo garderobe. Organizator bo sprejel in dostavil samo vreče, ki bodo označene kot uradne.
Vreče s pripravljeno opremo za 1. Kopačnica, 2. Železniki, 3. Cilj Podbrdo je potrebno oddati do časa v OŠ Podbrdo, soboto zjutraj pred startom. Vse vreče bo organizator dostavil na predvidena mesta. Organizator bo tudi vse vreče po uporabi dostavil nazaj v ciljni prostor, kjer jih boste udeleženci lahko prevzeli samo s startno številko. Vreče, ki bodo ostale v cilju organizator ne bo pošiljali po pošti udeležencem. Iz higienskih razlogov bomo vreče predali komunali v uničenje. V vreče se ne sme pakirati pohodnih palic in ni priporočljivo hraniti vrednih predmetov ali denarnic. Pritožbe v zvezi z vsebine vreče se ne bodo obravnavale.

V prostorih šole bo od 04.30 ure dalje zajtrk za vse, ki boste v Podbrdu prespali za vse ostale, ki boste na start prišli na dan traila pa se bo tudi našla kakšna skromna poslastica, čaj, kava…….

Start bo točno ob 06.00 uri v starem vaškem jedru, med cerkvijo sv. Nikolaja in Jakowkno hišo.

Na trasi je 10 okrepčevalnic z napitki, energetsko hrano, sadjem,… Kopačnica (na 48 km) in Železniki (na 70 km) pa sta postaji, kjer si boste lahko privoščili tudi kaj več, po potrebi zamenjali opremo in obutev.

Čas, ki ga imajo tekmovalci na voljo je 30 ur s časovnimi zaporami, v Kopačnici 11ur in v Železnikih 18 ur. Redarji na zaporah se bodo striktno držali časov zapore!
Tekmovalci, ki ne bodo dosegli točke v predvidenem času ali bodo odstopili, se bodo lahko poslužili prevoza do cilja, ki ga bo organiziral organizator. Prevoz bo organiziran samo na poziv organizatorja z določene točke.
Organizatorji in člani GRS bodo na predvidenih mestih ob progi v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Medicinsko osebje bo na več mestih ustrezno označeno, ekipa NMP bo v startno – ciljnem prostoru v stalni povezavi z vodstvom tekme in vodjem gorskih reševalcev na terenu.

V slučaju zelo slabih vremenskih razmer (sneg, gosta megla, nevihte) lahko organizator tekmo odpove ali jo že v teku na določeni točki prekine. Zaradi slabih vremenskih razmer si organizator pridržuje pravico traso tudi spremeniti pred tekmo ali na sami tekmi. O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni in pravilno usmerjeni.

Organizator bo zagotovil GSM številko, ki bo dosegljiva cel čas trajanja tekme na katero boste lahko v vsakem času sporočili vse nepredvidene stvari na progi ( ali vaše težave, težave zaradi nepredvidenih zapor na progi, vaš odstop). GSM številko boste prejeli ob prevzemu startne številke in jo vpričo organizatorja shranili v telefon.

Ob prihodu v cilj vas bomo pogostili z energijskimi napitki, lahko hrano, sadjem…..
V OŠ Podbrdo boste imeli na voljo tuširanje in masažo. Na zgornjem holu pa bodo postavljena montažna ležišča, kjer si boste lahko odpočili in počakali na svečano podelitev nagrad najboljšim, zmagovalci boste vsi!

Prostovoljna prijava in kasnejši nastop na tekmi se razume, kot strinjanje s pravili in vsemi kasnejšimi spremembami pred in med tekmo. S prijavo na tekmo udeleženec prevzeme odgovornost zase in za svoje stvari in organizatorja odvezuje vsakršne odgovornosti.

Spoštovani udeleženci, želimo Vam dobrega počutja, varnega koraka in srečnega prihoda v cilj Ultra Pušeljc traila Podbrdo 2015.

Organizatorska ekipa
Ultra Pušeljc traila Podbrdo 2015
Jutri ogledna tura BO :D
Z vremenom ne bomo imel kaj večjih problemov, tako da napolnite ruzake in se pošteno naspite. Čaka nas zelo lep dan :wink:

Ogledna tura GM4O 42 km se začne ob 8 uri v podbrdu pri cerkvi. Spremljal vas bo Drejc, ki je dosegljiv na GSM: 040 655 848.

Ogledna tura UPT - Porezen - Železniki ~ 45km se začne ob 7 uri pri športni dvorani. Spremljala vas bo moja malenkost in sem dosegljiv na GSM: 040 202 449
Pozdravljeni

Ogledna tura je na obeh področjih (UPT in GM4O) je zelo dobro uspela. Udeleženci Ultre so lahko občudovali prekrasno traso na delu iz Porezna preko Črnega Vrha, Blegoša do Železnikov. Se vmes še malo okrepčali pri Boštjanu, Zdravkotu in Barbari (hvala vsem) in seveda hodili, hodili več, kot maratonsko razdaljo. V skupini so bili sami prekaljeni Borci. Turo je vodil Tedi pomagal pa mu je na svojem terenu še Andraž (hvala obema). Po vtisih parih udeležencev, ki sem jih srečal v Podbrdu je bila super in so bili zadovoljni z organizacijo.
No del ogledne GM4O pa sem bil tudi sam. Zjutraj, ko se razvozil Ultraše, sem šel na start GM4O pozdravit vse prisotne, veliko se vas je nabralo tako, da našteti vse ne morem, ker jih bom preveč pozabil :) Turo je vodil Drejc in po meni znanih odzivih, zelo dobro. (hvala Drejc) No nekje izpod Durnika pa je obrnil nazaj v Hudajužno, ker je v dolino moral pospremiti enega od udeležencev. Pohitel sem na Porezen in z veseljem odpeljal večji del skupine v veselem sproščenem vzdušju do cilja v Podbrdu na igrišče na Bazenu. Tudi udeleženci GM4O so imeli nekaj okrepčevalnic na poti za katere so skrbele naše punce (Dorica, Nežka, Jerca, Tjaša in Iza) hvala tudi vam drage moje.
Druženje na igrišču je trajalo še nekaj časa tudi po zaslugi Borutove druščine, ko so iz prtljažnika na lepo dekco priromale še dodatne dobrote. Hvala vam spoštovani udeleženci, čeprav je bilo težko saj v naši prelepi Grapi prav nič ni lahko upam, da se boste k nam še vračali in mi vas bomo vedno veseli. Bodite dobro :)
Hvala Joško, Tedi in še vsem, ki ste poskrbeli, da smo imeli super ogledno turo Porezen-Železniki UPT 100. Bili smo super druščina tako da smo zraven uživanja vseh lepot narave opravili tudi odličen trening. Moje razmišljanje: če bo vsaj polovico tako lepo na tekmi naj se ta začne čimprej in mi je prav vseeno kako dolgo traja, dalje kot bo bolje bo!

" Srečni so tisti, ki majo sanje, še srečnejši pa tisti, ki so se pripravljeni potruditi, da se te sanje uresničijo !"
Jožko in vsi ostali, ki ste zdaj tudi moji (al sem jaz vaša?),
najlepša hvala!!
Bila sem prvič na tej trasi, prvič na čem podobnem sploh, prvič na čem takooo dolgem. A bilo je fantastično! Nič žuljev, na koncu, po več kot DEVETIH urah, skoraj nobene utrujenosti. In veliko navdušenje nad lepoto narave in prijaznostjo in zavzetostjo domačinov.
Prav nič mi ni žal, da sem se na tekmo prijavila že pred tem - pa čeprav mi morda ne bo uspelo ujeti limita.

Hvala in srečno vsem, Anka
Ogledne ture so bile nadvse uspešne, saj so nam pomagale doreči finese na sami progi :D

Sedaj lahko objavimo URADNO SLED v gpx obliki, da si jo lahko naložite na svoje ure.

Sicer pa Jože zagotavlja tako dobro označeno progo, da bomo še cel mesec pospravljali :lol: :wink:

Resnično smo se oborožili s trakovi, tablicami in količki z odsevniki, da bo za vas tekače kar se da enostavno slediti vsem tem oznakam 8)
Tedi napisal/-a:Sicer pa Jože zagotavlja tako dobro označeno progo, da bomo še cel mesec pospravljali :lol: :wink:

Resnično smo se oborožili s trakovi, tablicami in količki z odsevniki, da bo za vas tekače kar se da enostavno slediti vsem tem oznakam 8)

Niti nisem dvomil, a je vseeno lepo brati :D :clap:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA