Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

Uporabniški avatar
 žine
Hojla Jožko,

mi pa se seveda medtem pripravljamo in se razveselimo vsakega novega prijavljenega :D Zanimivo, ampak spisek si je vsako leto zelo podoben :D , ni kej, GM4O ima zveste oboževalce! Upejmo, da bo šel sneg preč malo prej, da nardimo eno rundico še pred ta glavno dirko, pa da poskrbimo za trening in vpis v klub seveda!

Pozdrav v Grapo!

lpŽ
 Jožko
Hojla Žine!
Sem prepričan, da bo sneg skopnel, če ne mu bomo pa mi pomagali. Mislim, da bo letos, kar se tega tiče lažje.
Lepo, da imaš željo tudi po včlanitvi v naš klub, kar nekaj se jih je že pozanimalo ali je proga že "odprta", pa na žalost še ni! Višje v hribih je še sneg in za konec tedna, nam ga spet obljubljajo. Tako, da bo treba lepo počakati in sedržati bolj nizkih hribčkov.
Uporabniški avatar
 Dušan
Pozdravljeni!

Imam tragično novico! Sem danes pretekel celotno traso maratona! In kaj sem ugotovil?! Mislim, da letos tekme ne bo!!!!!!

Ga bomo pa kje drugje srali!

Držte se!

Dušan
Uporabniški avatar
 meduza
Kaj, ali je ledenik odnesel večji del proge?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ne, 1.april jo je. :lol:
 Jožko
Hojla!

Si pa res izbral dober datum Dušan, tako, da ti vsi verjamemo. Upam da se nisi preveč zmatral, al pa so ble tudi smučke malo na delu. Boš povedal jutri, ko bo 2. april.
Uporabniški avatar
 Dušan
Hojla!

Vidim, da ste na preži!
Ja, tudi 1. april maratona štirih občin ne more odnest! Jožko se ne da!

Imejte se!

Pozdrav, dušan
 Jožko
Hojla!
Sem moral prav malo preveriti, ta Dušanova namigovanja, pa hvala bogu, da je bil samo prvi april. Po službi sem se zakadil proti Črni prsti iz Trtnika in seveda na Kalarskem brdu obrnil čez Stonbnot skozi Kalarske wrte in že sem bil na progi maratona pod vasjo Kal. Lepa steza pa se konča pod Stržiškarska pojla, kjer je spet nastalo dobrih 100m blatne avto ceste, ne vem komu na čast. Naprej pa lepo in dokaj suha potka, do križišča za vas Znejle! Časa ni bilo več, zato je bilo potrebno, kar po cesti do Ježarja. Tolko za danes. :)
 Jožko
Pozdravljeni!
Lep vikend je pred nami, in treba ga bo malo izkoristiti. V gorah nad Baško grapo so še bele poljane, ki vabijo v svoja nedrja zagnane ljubitelje zime in smučanja.
Nižje v dolinah pa že rasejo pomladanske rožice, da je le kaj. Res neverjetna je ta naša grapa.
Trasa maratona je še pod snegom, tako, da ni še za poizkusit. S Koble do Črne prsti ga je še kar nekaj in ne boste verjeli v jutranjih urah so potrebne še dereze, po parih urah pa se ti udira do riti. Ga pa pobira in kmalu ga ne bo več, čeprav bi sam lahko smučal še avgusta.
 Jožko
Pozdravljeni!
Pravkar sem se vrnil z proge, prav me je imelo, ker sem slišal, da se fantje pripravljajo za vpis v klub GM4O kako je z progo. Vam povem, da me je kar zmarazilo, ko pridem do vrha Koble in še malo naprej, kjer imaš cel del proge proti Črni prsti kot na dlani. VSE JE ŠE POD GLOBOKIM MEHKIM SNEGOM tako, da se še ni za lotiti proge. Sam prav do snega nisem šel, sem pa prečkal še do Koble nekaj zaplat pravega GNILCA toliko, da sem dobil občutek, kako je tudi naprej. Je pa možna varjanta po južni obvoznici ampak za vpis v članstvo ta na žalost ne velja.
Tako v vednost, da nebo kaj narobe. Včasih so rekli POTRPLJENJE JE BOŽJA MAST, in res je tako.
Uporabniški avatar
 vencelj
Hvala, Jožko, za informacije. Ni kaj, bo treba mal počakat s" plačilom članarine" v klub GM 40 za to leto.
 janezu
tudi gorenjci že zbiramo denar(kilometre)za vpis.boni je že malo živčen,ampak dokler je sneg in turno,bo že preživel.v ilegali se pripravlja tudi nekaj res hitrih jezerjanov,tako,da bo letos v klubu in na tekmi še pestro.pozdav vsem,pa se vidimo! lp ju
 Jožko
Pozdravljeni!
Prazniki so tu, vreme lepo, da si lepšega na moreš želeti. Hribi nad Baško grapo, kar sami vabijo v svoj objem, da se jim ne moreš upreti. Ni druge kot si izmisliti, kak izgovor in si jih privoščit. Z Dorico sva jo po kosilu mahnila na Petrovo brdo in naprej na Porezen. Malo za rekreacijo malo pa "službeno"pogledat v kakšnem stanju je proga po prestali zimi. No kar nekaj je polomije predvsem na delu P.B. Porezen, pa ni veliko. Največ je podrtega drevja na bljižnici pod Robarjem. S Porezna čez Durnik do Hudajužne pa začuda malo, pričakoval sem več. Nekaj pa so že pospravili obiskovalci, ki si traso URE RESNICE že ogledujejo. Steza je, kar dobro uhojena, sem bil kar malo presenečen. No skratka proga je super in ni problema, kdor jo želi preizkusiti na tem delu.
Sledil je še tek iz Hudajužne do Podbrda po cesti in kratko poročilce za vse ljubitelje našega maratona. Lepe praznike še naprej.
Uporabniški avatar
 Pingo
Smo iz Možica gledali tudi na tisto prečenje pod Črno prstjo pa je recimo 50%kopnega vendar v žrelu pod sedlom še fajnnn pobeljeno skoraj po celotni višini.Ma samo če bo takole toplo bo mogoč samo še kak teden pole pa gasaaa. :wink:
 tumi
Včeraj tak čas smo se domenili in danes kar izvedli ogled proge.
Valerija, Matjaž in Mihaela smo s Petrovega brda štartali ob 9 25. Vreme je bilo za tek in hitro hojo idealno. Za Koblo proti Črni prsti pa je še veliko snega. Zelo prav so nam prišle palice. Nadaljevanje poti pa je bilo kar tekoče, proga je res dobro prestala zimo.
Na Petrovem brdu smo potem ugotovili , da smo prvi letos se vpisali v klub prijateljev GM4O.

Nadaljnim raziskovalcem poti po trasi maratona želim lepih doživetji v res lepi naravi.

lp, mihaela
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA