Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

Uporabniški avatar
 vencelj
Jožko napisal/-a:Pozdravljeni!
Dež, dež in še enkrat dež. Ima pa eno dobro stran sneg pobira 100 na uro in samo to upam da gori ne pada sneg :D

Na Ratitovcu, ki je nižji od Črne prsti in višji od ostalih točk maratona, je včeraj deževalo. Danes je še topleje kot včeraj.

LP
 Jožko
Dobra novica, hvala Vencelj. Nisem bil v zadnjem času nič v hribih, sem se držal bolj nižinskih predelov.
Kraški rob je enkratna zadeva in sem prav vesel, da sem ga lahko pokazal tudi drugim (članom PD Podbrdo) :D
Uporabniški avatar
 hudec
Zdravo,
mene pa nekaj zanima glede na to da nekatri pravjo da če prideš v 8urah skoz si že zlo dobr ampak ko pa gledam mal rezultate pa vidm da so časi od treh ur pa pol naprej, ok se zavedam da so to profiji al pa res hudi rekreativnci, skratka kakšn so časi za recimo "srednje"rekreativce?
 Jožko
Pozdravljen!
Ja nevem kako bi ti povedal o časih maratona, da ne bi preveč zakompliciral. Sam sem krog naredil že večkrat v vseh mogočih časih od 8 ur do 4,52 ure in ti povem tako. V 8 urah krog opravi vsak malo boljši rekreativec, moraš pa vedet, da ga z samo hojo v 8 urah skoraj ni mogoče nardit. Seveda potem pa je za vsako uro izboljšave potrebno prelit, kar nekaj znoja. Povprečni časi na tekmi so okrog 6 ur, samo tekma je nekaj čisto drugega. V glavnem za dosego časa pod 6 ur ti povem je treba kar fajn garati in na koncu imeti tudi malo sreče, da seti vse izteče tako, kot si zamisliš.
No pa če je že volja je uspeh neizbežen. Želim ti prijeten tek kjer koli boš tekel. 20.6. pa se le oglasi v Baški grapi in se spoprimi z GM4O vendar po pameti. Durnik je neusmiljen, je treba z njim le na lep način.
Uporabniški avatar
 hudec
@Jožko
Hvala ti za tele informacije,na GM4O pride v vsakem primeru če ne kot tekmovalec pa kot vzpodbujevalec ostalih, namreč 14,6me čaka Franja in upam da se mi do 20,6 uspe zregenerirat.
Lp Hudec
Uporabniški avatar
 jan_jan
Jožko napisal/-a:No pa če je že volja je uspeh neizbežen. Želim ti prijeten tek kjer koli boš tekel. 20.6. pa se le oglasi v Baški grapi in se spoprimi z GM4O vendar po pameti. Durnik je neusmiljen, je treba z njim le na lep način.

............da se ne bi ponovil neprijeten lanski dogodek pred ciljem... :evil: (helikoptersko reševanje)
Tisti, ki smo tekli takrat mimo izčrpanega tekmovalca vemo, da je cilj na Petrovem Brdu in niti metra prej. :D
 matej-jethro
Ja, prav imaš! Dejansko ni bilo prijetno, ko sem možaka podprl in ga položil v travo.....cca.300-500m pred ciljem!! Neugodno. Sploh, ker sprva ni hotel odnehati in sem ga mislil do cilja še podpirati. Seveda ni šlo, ker tudi telesa ni mogel več normalno kontrolirati, jest pa sem bil tudi že totalno izžet.
Kasneje mi je precej odleglo, ko sem od zdravnice zvedel, da je vse okej in verjetno bo letos zgodbo dokončal :D Upam.

Se vidmo junija, ko se ugledamo :wink:
 Jožko
Ja je res, kar pravite. za to je treba le v okviru svojih zmožnosti brez pretiravanja. Kolikor delaš tak rezultat si tudi zamisli in tako nekako izpelji vso zadevo :D
Pozdravljeni!
V dveh dneh sem bolj tko rekreativno prehodil progo GM4O v družbi Nežke in Milke. Proga je razen zasneženega dela za Črno prstjo kopna in lepo prehodna. Nekaj snega je z Porezna (Pohoški kup - Trtniška pl.) Zima ji ni naredila prevelike škode (progi) in je v tem času lopo mehka kot Perzijska preproga. Je pa že kar lepo uhojena posebno iz Hudajužne do Durnika je bilo največ obiskovalcev.
Ja ni kaj lepo je reči, da je po taki zima že v maju možno opraviti krog seveda po skrajšani varjanti, pa vseeno je krog ravno tako vreden pohvale. No sam ga bom prav kmalu.
Seveda ste vabljeni tudi vi in še vsi ostali.
Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
Pozdravljeni!
Ja včeraj pa mi spet ni dala žilca miru in sem jo mahnil iz Podbrda čez vrh Bače na Koblo do planine na Kalu in še malo naprej. Se pravi na kratko do snega, ki ga je od tam naprej še kar veliko. Sem bil pa prijetno presenečen, ker ga pa vseeno ni toliko, kot sem ga pričakoval. Pobira ga in upam in res upam, da ne bo potrebno preveč lopat nucat na temu delu.
No lepo vreme me ni pustilo, kar domov pa sem skočil še do Kouc. Potka je res tako prijetna, da se komaj ločiš od nje.
Kot sem napisal že prej REZERVNI KROG JE V CELOTI SKORAJ KOPEN tako da ni problema.
Pa lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
Pozdravljeni v Baški grapi,komaj čakam na prelep gorski tek,pa ne zaradi rezultata,ampak zaradi lepot vašega kraja.Niti sneg,dež,blato itd...me me more oddaljiti od maratona,le poškodba.Letos želim pripeljati tudi družino v ta prelepi del Slovenije.Želim vam čimmanj težav pri organizaciji in odlične pogoje za vse nastopajoče.Lep pozdrav iz Savinjske doline!
Pozdravljeni!
Hvala Alonso za prisrčno pohvalo našega maratona, če ti povem po pravici je to res največ, kar nas v teh časih še drži pokonci, ko se dajemo z organizacijo naše prireditve.
Sem pa danes prvič v tem letu pretekel - prehodil krog maratona sicer v skrajšani varjanti pa vseeno sem za pot potreboval, kar 7 ur.
Dan je bil prelep, da bi lahko tekel ne da bi vsake toliko časa dvignil glavo in se malo razledal po krajih, ki so mi najbolj pri srcu. Seveda na poti srečaš zajčka, veveričko in košute(jelenke). Seveda pa sem srečal kar nekaj tekačev, ki so pregledovali in preiskovali progo. Največ jih je bilo na delu iz Hudajužne do Porezna se pravi čez Durnik. Tu sem imel pravi informativni dan, seveda sem z velikim veseljem tekačem razložil to in ono, kar jih je seveda zanimalo in še kaj več.
Na Poreznu je bilo polno ljudi nova oskrbniška ekipa in seveda tudi tu ni šlo brez pogovora.
Proga pa prekrasna in že skoraj čisto brez snega, mir, tišina, ki jo zmotijo samo ptički in kakšno oddaljeno žaganje v gozdu. Res tek za dušo in telo.
Na Petrovem Brdu pa okrepčilo, pogovor z Rudijem in seveda še odhod proti domu na kosilo.
Za Črno Prstjo je snega še veliko in tudi predira se. Skupina planincev, ki je imela namen iz PB na ČP se je na snegu obrnila, ker se prav v tistem času izpod Kora utrgal, kar prečejšn plaz. Za to rajši koristite južno obvoznico je bolj prijetna in predvsem varnejša. Tudi knjige za vpis v klub GM4O bodo od danes naprej v škatli na Petrovem Brdu in čkajo na nove vpise.
Ja ni kaj eden pač mora otvoriti sezono in je skoraj najboljš, če sem to jaz. (hahaha)
Pozdravljeni!
Vsem, ki bi si želeli na ogledno turo po progi GM4O sporočam, da jo bomo izvedli nedeljo 31. 5.2009 ob 8,00 na Petrovem Brdu. Rezervni termin ostaja 7.6.2009 z isto uro pričetka.
Bi blo najbolje, da se interesenti javite ali tu ali na ZS.
Veseli bomo vsakega, ki se nam bo pridružil. Seveda gremo lepo pohodniško ne tekmovalno, ,pa vseeno je potrebno, kar dobro stegniti korak, da ujamemo limit osmih ur :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA