vabila, najave, poročila, ... vse o vedno bolj priljubljenih 'avanturističnih' prireditvah

Moderator: haupi

Uporabniški avatar
 haupi
#63799
Zdravo,

kot je že Tinca napisala bo v Velenju 27. maja - Velenjska mestna avantura. Kaj vas oz. nas čaka:
- veslanje
- gorsko kolesarjenje
- plavanje
- pohodništvo/tek
- spuščanje po vrvi
- rolanje
- naloge presenečenja

več info na www.adventurerace.si

Se vidmo
Lp
haupi
Uporabniški avatar
 vidkul
#65351
Živjo!

Vem, da je malo pozno, a vseeno. A bi kdo šel na Velensko mestno avanturo? Jaz bi šel in pospešeno iščem nekoga, ki bi šel. Naj se kdo javi prosi
:) :) Šel bi na 40km. Tudi če nimate popolne opreme to ni ovira. Vse zrihtam.

lp vid
Uporabniški avatar
 vidkul
#65380
tudi če ste v dvomih kar pošlji te mail ali zs, pa vam bom povedal kako izgleda AR.


lp vid
 vasjaj
#66643
V soboto, 27.5.2006 bo nova Mestna avantura v Velenju (VMA), mestu, ki se je doslej že izkazalo kot dober gostitelj ARS-a. Organizator je ekipa Adventure race Slovenija iz tabornikov Roda jezerski zmaj, Velenje.
Velenjska bo že tretja mestna AR tekma v Sloveniji, tako da “mestni” pustolovci že približno vemo, kaj lahko pričakujemo na tekmovanju.
Vsekakor pa bo tudi ta tekma poglavje zase, s svojimi čari, ki tičijo v nepredvidljivostih, atrakcijah, adrenalinu in šovu nasploh.

Kaj lahko pričakujemo?
Velenjski organizatorji je tokrat naredili mestni AR kar doma. Pustolovci Velenje sicer že poznamo iz ARS-a, vendar to nikakor ne pomeni, da mestna tekma ne bi mogla biti zanimiva. Še več. Pričakuje se, da so organizatorji kot bonus v domačem kraju od “oblasti” iztržile še posebej zanimive kombinacije in atrakcije, ki bodo pustolovce spravljale v posebne okoliščine. Pričakujemo torej živahno in sila zanimivo tekmo.

Trasa
Posebej razveseljuje več disciplin v večih etapah. Pozdravljamo plavanje tako v jezeru, kot bazenu, kjer bo prišla do izraza tudi tranzicija. Rolanje zagotovo popestri tekmovanje in glede na to, da se rezultati tudi po 80 km lahko sila tesni, je izguba dragocenih minut v tej disciplini lahko celo usodna. Abzajl – pričakujemo vrhunsko atrakcijo – tudi za fotografe v mestu z željo, da je le-ta tekmovalno v izogib “čepom” postavljena na pravo mesto. Veslanje je zadj že normalna pustolovska disciplina, a nekateri se ne moremo sprijazniti z enojnimi vesli – a prilagajanje je glavni del pustolovstva. Pri mestnem trekingu podpiramo organizatorja za stroge varnostne in prometne zahteve in kazni za kršenje CPP. Brez upoštevanja prometnih predpisov je mestna avantura manj vredna. Tudi rdeči semafor je že odločal o zmagi na MA in prav v tem je šov mestnih avantur. Kolesarjenje je morda najbolj tvegana disciplina v mestu – tekmovalci so spočiti in nabiti – kolesa vozimo kot na kakem Giru in težko se je sprijazniti, da si le del običajnega prometa.

Udeleženci
40 ekip na 80 kilometrov pove, da smo željni kruha in iger.Veseli mešanih ekip in vprašanje časa je, kdaj si bo kateri organizator drznil in zmogel privoščiti še mešano kategorijo, ki bi bila zelo dobrodošla. Večina nastopajočih je starih pustolovskih fac, skoraj vsi so prijavljeni!Razveseljujejo pa nekatera nova imena, ki pomenijo za pustolovski šport pravo osvežitev z upanjem, da bodo v tem lepem športu tudi ostali.

Tihi in glasni favoriti so vsi…
Glavna favorita sta po oceni avtorja sestavka ekipi Dej gasa in Promontana.
Najožji krog favoritov predstavljajo še : Intersport McKinley, adventureteam.si, Durasport in Raspor Welnes iz Hrvaške (Kalčić).
Posebej pa velja posvetiti pozornost še tradicionalno hudo napaljenim ekipam, ki že imajo izkušnje, kot so: MAKA SPORT, Midva, NAJS, Super Fly in team-pot. In pa seveda Pustolovec Rajd

Presenetijo lahko vse, tudi neimenovane ekipe, predvsem novinci (kot smo že bili priča v Kranju) in ekstremisti iz lokalnega okolja, zato ne podcenjujemo nikogar in vsem želimo veliko uspeha.

Pustolovec Rajd
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#66654
Ja to bo pa napaljeno do konca ha,ha,ha.
:lol: Samo nevem a bo to šlo od riti al od kaj drugega ha,ha. :lol:
ČAO!
 Tinca
#66665
Za 3 člane tekaškega foruma sigurno vem, da bomo sodelovati na velenjski mestni avanturi.
Uporabniški avatar
 tadejk
#92206
LP

Nisem bil edini sem pa definitivno prvi. Očitno drugim ni za pisat.

Od forumcev sem prepoznal Tomaža Zupančiča, Haupija(organizator), Matevža.
Skratka zelo lepa tekma. Organizacija kot se spodobi za pustolovsko dirko. Všeč mi je bilo, ker je bil menjalni prostor za vse menjave isti in si lahko parcelo uredil lepo po svoje in nisi rabil nositi vse opremem s seboj.

Vreme je bilo že preveč lepo (beri prevroče). Ubogi polar mi je kazal 39 stopinj in točno vem kje. Na asfaltnem vzponu na kolesu, noro!!!!!

Rezultati so na http://ma.adventurerace.si

Glavna zvezda je bil Matevž s svojim sotekmovalcem, ki sta ZMAGALA na 80 km preizkušnji. :laola

Za info njun čas je bil podoben najinemu na 40km preizkušnji :oops: .

Čestitke.

Tadej

PS: Definitivno ni bila zadnja pustolovščina.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#92252
No sem se tudi jaz odločil da nekaj napišem.
Ja malce pozno a vendarle.Začela sva kar solidno do samega plavanja je kar lepo teklo nama z Mihom, ampak potlej pa ga je tolikšen krč da se je komaj boje prijel da ni utonil.In tako sva morala tekmo zaklučiti.Čeprav sem mislil, ampak sedaj je že prepozno, da bi jo sam nadaljeval, čeprav ne bi bil rezultat regularen.Ampak drugič bom pa tako naredil.Bom lahko na tak način spoznal kak delček Slovenije.
Bilo je pasje vroče resnično.Matevžu pa ob tem sedaj iskreno čestitam za doseženo prvo mesto na hard varianti :lol: .Mi smo bili softiči :wink: .
Že ko je prišel sem verjel v njega da je v vlogi favorita in je to tudi upravičil.
Skratka bilo je lepo za malce spremembe v samem principu treninga atletike.
Bom se pa zagotovo udeležil še kake take norije.
Sicer se malce spogledujem z to trodnevno varianto.Ampak za tako zadevo moram pa seveda najprej dobiti ekipo in malce potrenirati.A bo tudi to prišlo.
Lepo se imejte!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tae
#92263
Tadej, prejmi moje čestitke za nove podvige v življenju. :cast1:

Seveda čestitke tudi vsem ostalim.
 marjan
#92264
Matevž gorenjska grča
:arrow: bravo bravo :cast1:

Čestitke tudi vsem ostalim

Marjan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA