Vsi tisti, ki se včeraj nismo ustrašili napovedanega slabega vremena smo štartal nekaj minut čez šesto izpred Belne, ob rahlem rosenju. Se je na koncu pokazalo,da sta bila še dva neustrašna, ki sta bila tam ob napovedani 6:30 uri oz. nekaj minut kasneje, kot smo mi štartali. Bosta verjetno kar sama napisala kako in kaj, v glavnem se opravičujem še enkrat, ker nisem na forumu objavil spremenjen čas štarta.
Sicer pa se je zgodilo prvič, ko na štartu nisem videl cilja, oz.sem se že na začetku spraševal, kako daleč nam bo uspelo priti. Pa ne zaradi pripravljenosti, ampak zaradi pričakovanega dežja, ki naj bi se okrepil v pozno popoldanskih urah. Vsi tisti, ki ste že hodili po Šentiljski veste,da zna biti ob močnem dežju ponekod kar spolzko in tega me je bilo kar strah.
Na srečo se je končalo vse srečno, nekaj rosenja smo bili le deležni. Manjši naliv nas je najprej dohitel na Vranjem Vrhu, kjer smo imeli mobilno okrepčilno postajo s sveže pečeno velikonočno potico. Hvala draga moja

Drugi močnejši naliv, nas je ujel ravno malce pred Gaubejem. Da se Šentiljske brez Gaubeja ne znamo predstavljati, tako ali tako vemo. Ker nas je bilo premalo si gibanice nismo naročili, smo pa zato dobili brezplačno pecivo pa borovničevec tudi

Slednji je bil verjetno kriv

, da smo brez premisleka v najhujšem nalivu tudi nadaljevali. Pa je nehalo čez slabih 10 minut naše poti in celo sonce se je pokazalo, razgledi pa so tudi bili, kar smo pogrešali prvi del poti. Skratka bilo je super, lahko je žal vsem tistim,ki so se premislili
To je bila moja sedma ponovitev enodnevne Šentiljske poti, nekateri so jo tokrat prehodili že tretjič, dva pa prvič. Slednjima dvema še posebne čestitke, prav tako dvema "zamudnikoma", ki sta z njo tudi opravila prvič
Še fotkeGPS zapis