prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 Vreme
Hoja pa ti si žensko :shock:, se oproščam, pol pa malo bolj razumem glede naslednje sobote :oops:

Sicer pa čestitke za uspešno opravljeno pot, vreme je bilo danes res idealno :laola

Upam, da sta zaštrikale samo kakšno kapo, ne pa šala :lol:
Uporabniški avatar
 Z*
Kar je res, je res, Hoja je vsa nabrušena, konkurenca, bojte se je, me je včeraj tako gnala, da sem komaj uspela narediti nekaj fotk. :lol: Še dobro, da je gps vmes odpovedal, najina sled bi namreč z vsemi nepotrebnimi izleti s poti izgledala kot ježevec.
Pot je seveda odlično označena, a tu in tam sva pozabili spremljati markacije, pa naju je odneslo ... Dan je bil čudovit, osebje na kmetijah z žigi nadvse prijazno, čeprav sva jih pri Sirku vrgli iz postelje, in dnevu primerno je bilo tudi najino počutje ... :laola
Vreme, ti kot dokaz pošljem fotke? Na forum jih tako ne znam prilepit
 bruny
:wink: Zjutraj sem se na hitro odločil med :idea: različnimi variantami za danes... in krenil po zahodni polovici Šentiljske poti v pohodniškem koraku in to natančno po treh letih - ponovno na cvetno nedeljo in tokrat v :idea: nasprotni - ,,kontrirani,, varianti iz izhodišča Šentilj - Belna in nato - Brloga - Krsnik - Eferl - Gaube - Lovski dom na Vranjem vrhu - Sladki vrh - brod na Muri - Novine in nazaj v Šentilj - Belna...Poti seveda suhe in prašne pri temperaturi nekoliko pod 10 stopinj Celzija. Tale :wink: kontra varianta je kar po mojem okusu - dinamična in vendarle tudi nekoliko drugačen pogled na Šentiljsko pot. V nogah in glavi sem imel seveda tudi celotno, ampak je bilo kar dovolj... Če se bom še kdaj podal na celotno jo bom :wink: zagotovo ,,kontriral,,....

GPS:http://connect.garmin.com/activity/163751176

Lp bruny
Uporabniški avatar
 Z*
Vreme napisal/-a:Z* Praviš, da je Hoja od vraga, ne vem pa zakaj imaš v podpisu dodano : hoja je samo oblika lenobe :lol:

Hehe, Vreme, viš, zarečenega kruha se največ poje. :lol:
Sicer pa hvala za čestitke, tole mi je motivacija za naprej.
Uporabniški avatar
 miro
Vreme, to si ke sposodila od pokojnega Filipida - "Riba plava,...."
Od tega je že kar nekaj let, je pa vprašala, če ima lahko ta del za podpis :D :D
Malo zgodovine TF :D
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Vreme
Vsi tisti, ki se včeraj nismo ustrašili napovedanega slabega vremena smo štartal nekaj minut čez šesto izpred Belne, ob rahlem rosenju. Se je na koncu pokazalo,da sta bila še dva neustrašna, ki sta bila tam ob napovedani 6:30 uri oz. nekaj minut kasneje, kot smo mi štartali. Bosta verjetno kar sama napisala kako in kaj, v glavnem se opravičujem še enkrat, ker nisem na forumu objavil spremenjen čas štarta. :oops:

Sicer pa se je zgodilo prvič, ko na štartu nisem videl cilja, oz.sem se že na začetku spraševal, kako daleč nam bo uspelo priti. Pa ne zaradi pripravljenosti, ampak zaradi pričakovanega dežja, ki naj bi se okrepil v pozno popoldanskih urah. Vsi tisti, ki ste že hodili po Šentiljski veste,da zna biti ob močnem dežju ponekod kar spolzko in tega me je bilo kar strah.

Na srečo se je končalo vse srečno, nekaj rosenja smo bili le deležni. Manjši naliv nas je najprej dohitel na Vranjem Vrhu, kjer smo imeli mobilno okrepčilno postajo s sveže pečeno velikonočno potico. Hvala draga moja :clap: Drugi močnejši naliv, nas je ujel ravno malce pred Gaubejem. Da se Šentiljske brez Gaubeja ne znamo predstavljati, tako ali tako vemo. Ker nas je bilo premalo si gibanice nismo naročili, smo pa zato dobili brezplačno pecivo pa borovničevec tudi :clap: Slednji je bil verjetno kriv :mrgreen: , da smo brez premisleka v najhujšem nalivu tudi nadaljevali. Pa je nehalo čez slabih 10 minut naše poti in celo sonce se je pokazalo, razgledi pa so tudi bili, kar smo pogrešali prvi del poti. Skratka bilo je super, lahko je žal vsem tistim,ki so se premislili :cry:

To je bila moja sedma ponovitev enodnevne Šentiljske poti, nekateri so jo tokrat prehodili že tretjič, dva pa prvič. Slednjima dvema še posebne čestitke, prav tako dvema "zamudnikoma", ki sta z njo tudi opravila prvič :laola

Še fotke

GPS zapis
Uporabniški avatar
 bor©
Vreme napisal/-a:
Še fotke
Vreme, nekaj ne štima s tvojim linkom :(

Me veseli, da si zaradi napovedanega vremena nismo premislili in vseeno šli. Vreme je še kar služilo, le za dih jemajoče razglede z vrhov Slovenskih goric smo bili prikrajšani. Hvala vsem za dobro družbo in Rajkovi ženi za prijetno presenečenje (potica je bila fenomenalna!). To je bil moj krst Šentiljske poti. Ta čudovita trasa zahteva ponovitve!

Malo "gurta" pa malo "dulta" po Slovenskih goricah
 enainedina
Tukaj je še poročilo od zamudnikov.

Do zadnjega nisva vedela ali bova z možem šla po Šentiljski poti ali ne. Odločitev je padla v petek zvečer, ko sva se odločila, da greva.

Torej ob 06.15 uri sva bila pri Belni v Šentilju. Dogovorjen start je bil namreč ob 06.30 uri. Do sedme ure sva čakala, vendar ni bilo nikogar. Predvidevala sva, da so se ostali dogovorili za zgodnejšo uro in so že odšli ali pa se niso odločili za pot.

Midva pa sva začela premlevati ali naj greva sama, ali pa greva naredit eno turo po Pohorju. S sabo nisva imela niti opisa poti, niti dnevnika Šentiljske poti. Odločila sva se, da se vrneva v Maribor, si natisneva dnevnike in opis poti ter kreneva po Šentiljski.

Najino avanturo sva začela malo pred osmo uro. Dogojalo se nama je veliko.

Med celotno potjo sva trikrat konkretno zašla, nekajkrat pa sva napako hitro ugotovila. Sama pot je dobro označena, samo midva sva malo iz prakse in na začetku nisva dovolj natančno opazovala markacij in sva se malo preveč zanašala na opis poti snet z neta.

Na poti sva imela še bližnje srečanje s psom, ki pa ni imelo hujših posledic.

Prvi del poti nama je bil zelo všeč. Sicer je nekaj vzponov, vendar je pot fantastična, še posebej tisti del ob Muri. V nadaljevanju je več poti, ki poteka po asfaltu. Na poti naju je slabo uro tudi pral dež. Vajo s palerinami sva ponovila še malo pred koncem poti, ko je zopet pričelo deževati.

Sama pot nama je bila zelo všeč in jo bova še kdaj ponovila. Takrat bo tudi orientacija boljša.

Že med potjo sva ugotovila, da je pred nama skupinica pohodnikov. Dohitela sva jih šele v gostišču Belna, seveda na pijači. Malo smo poanalizirali pot, si izmenjali prigode, nato pa smo razšli.

Pozdrav vsem
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com