Prišel na štart ob 20.25. Če je kdo štartal ob 20h se globoko opravičujem

, če je čakal.
Po nekaj letih odsotnosti ( če odštejem poletni kolesarski vzpon na KorAlpe prek Kozjaka ) se ponovno zaljubil v ta greben. Sicer je noč bila bolj za za K24. Ampak je Kozjak dobro kompenziral nočno razpoloženje.
Od Mariborskega otoka pa vse do Kapunarja je noč bila kakor srebrna svetleča koprena.
Vse se je svetlikalo srebrno. Praktično nobene potrebe po čelni svetilki. Le v nekaj goščavah kolikor jih je na Kozjaku.
Privoščil si tri dodatke k standardnemu prečenju:
1. Vključil najprej vzpon na Urban nad Pernicami in nato po obmejni panoramski stezi do Urbana in od tam na Košenjak. Verjetno je ta pot najlepše kar se lahko zgodi tekaču na celotni dolžini od MB do Dravograd. Tukaj ti postane jasno zakaj je Košenjak bolj Golica kot nadaljevanje ostalega dela Kozjaka
( monolitne velike skale nametane ), povešen gozdni volk ( trava ) kot na Pohorju in Golici, borovnice.
2. Vzel si čas da naberem za eden bidon borovnic z višine 1450m.
3. Namesto v Dravograd sestopil na AUT stran v smeri Rossehutte in potem v Labod oz. Lavamunde. Od tam pa tekel po cesti na Vič in potem Dravograd.
Sv, Jerneju, podobno kot na trekkingu pristopil hrbtno strani iz AUT strani.
S tem, da mi še vedno ni jasno, kako sva z Zvonkom takrat iz Sv. Lovrenca zopet prišla na križišče za Odornika. Sedaj že drugić pa mi je uspelo priti na zamah pod Sv. Jerneja. In sicer na cca. 10min do 15min. In to pri enaki metodi pristopa iz AUT strani. Tako sem tudi prihranil nekaj časa, da sem si privoščil prej omenjene dodatke.
Tisti del trase ( ki smo ga ponoči delali na Kor. trekkingu ) spust po AUT strani iz Kapunarja do Radelpassa, je meni prišel na vrsto ztjutraj ob zori. Kako je ta del trasel lep. Verjetno lepših delov.
Na Radelpassu imel zajtrk od doma: kuhan riž, ki je postal trdna lepljiva plošča, mezgo iz bučnega mesa z začimbami ter tekočina. Ker se nisem dobro pripravil in založil s hrano mi je te hitro zmanjkalo. Zato so me za preostali del poti rešile hruške iz AUT Toscane ( Štajerska na drugi strani meje Sv. Duh ), jabolka iz jablan pod Pernicami, ter borovnice na Košenjaku. Tu pa tam se je mariskaj spremenilo. Ni več toliko škotskega goveda, več pašnikov je predelano v vinograde in mlade sadovnjake na AUT strani. Na naši strani pa je več novih hiš in bivalnih weekend zgadb,
No ko berem Hojine utrinke iz priprava na Donački, naj še omenim gobe, gobe...Veliko gob....veliko jih celo kar tako opazil na poti in sicer na predel vzpona iz B. Jarka na Pernice ter v gozdu pod sv. Urbanom nad Pernicami. Še dobro, da jih ne berem niti jem. Pa nisem zgubljal časa z njimi.