prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 Z*
tadejk napisal/-a:Malo sva se preganjala po stopnicah- jih je kar precej (454).

Uf, vidva se pa ne šparata ... Kaj pa muskelfiber od Kališča? Klin s klinom, ne?
Uporabniški avatar
 tadejk
Z napisal/-a:Uf, vidva se pa ne šparata ... Kaj pa muskelfiber od Kališča? Klin s klinom, ne?

Kakšno Kališče? :roll:

Ja pa še res je, bedrca tako ali tako bolijo, sedaj vsaj vem od česa. Res pa je, da nisva pretiravala. :nono:
 snezni_tekac
INOT napisal/-a:Vidim,da si ti pravi ultraš in tudi ideje imaš vrhunske.Sam sem bolj cestni kolesar.Tudi jaz sem že imel takšne ideje v gavi kot so s kolesom do podnožja Triglava in nato peš gor ali pa kakšna Peca ali Raduha.Preko Pohorja pa me nekako več ne vleče predvsem zaradi zadnjega spusta od belvija do arene.Drugače pa se bomo že kaj zmenili. Drži se.
p.s.punce so bile v redu-predvsem hrvatice
[/quote]

JA je bila njihova glavna favoritkinja tisa mala bionda sem ze pozabil poriimek in ime. Mene ga na Slejmenskem maratonu tako siba.
Se na Grintavcu predlani se je kar zmrdevala nad diskirminacijo organizatorja ki je zenske omejil samo do Kokrskega sedla pa je kar lepo produzila na vrh. Mala je ta prava.

Cuj moje ideje niso vrhunske ...sem jih za stos kopiral od enega americana ker se nekako nisem vec znasel med tem kako razporediti trening med sluzbo pa da ta ni enolicen pa da vendar napredujes. Pa sem zacel z gorskimi zadevami in preskocil se malo na kolo. Danes menim tako: da je za cestnega ali ranvivnskega maratonca zelo zdravo sploh za kaksna kolena ali hrbtenico ali kolke da malo miksa z gorskim tekom ali s kolesom. Sem bral na avstralskem tekaskem portalu da njihova reprezentanca v gorskih tekih 40% treninga porabi na kolesu ( pazi to ti bo vsec: cestnem! Bojda je dobro za utrejavnje moci in vzrdzljivosti kar nekaj misic ). Potem sem zacel malo bolj s tem sam prevohavati zdaj pa sem malo ze addicted da moram vsaj enkrat tedensko narediti kaksno taksno napol adveture turo ( beri s kolesom malo potem malo teka med kmetijami skratka kjer se nekaj dogaja in je tudi se kaj za videti in srecati se kaksne ljudi ki niso tekaci pa vendar kaj pocenjajo ..kmetje, planinci, gozdarji )..Toliko samo za spremembo.

Zdaj pa sem full cool , pri rezultatih imam toliko koliko lahko naredim s treningom ki ga imam zadovoljen sem ce se kaj drugega...je pa res da se moram vsake tolik ocasa tudi dozirati s kaksno tekmo ala adventure race trkking ali kaksnao kolesarsko precenje.

Se vedno pa cutim globoko spostovanje do maratona ( enkrat do dvakrat letno grem tudi na kaksno taksno tekmo ) pa tudi do te proge tek trojk ..krasna integralna proga ni sanse da unicis noge ker je raznovrstna...ravnina pa potem lepi vzponcki in ravno pravi trenutek spusti spominja me na greben Kozjaka pri nas v taksni pomanjsani obliki.

Skratka pravi srecnez sem ker mi ikoli ni dolgcas in ker sem zacutil kaj to je svoboda gibanja ( sovobden od avta, od tehnologije ) pa vendar v stiku z naravo...Neverjetno kaksen fajn obcutek je to ko si vzames planinsko karto pa si lahko zacrtas kaj bos poskusil narediti s kolesom in kaj s tekom in ti ni ovira ne cesta ne hrib ne soteska imas pa kolo , camel-back z vodo torbo z rezervno majico ali bisage na kolesu nekaj elektrolitov in nekaj ogljik-hidratne prehrane.....Uff se zdaj me zmrazi ko pomislim ...svoboda gibanja w sredstvi lastnega pogona ( kolo, noge, krplje, pohodne kratke smuci )... Vive la vie...
 snezni_tekac
tadejk napisal/-a:
Z napisal/-a:Uf, vidva se pa ne šparata ... Kaj pa muskelfiber od Kališča? Klin s klinom, ne?

Kakšno Kališče? :roll:

Ja pa še res je, bedrca tako ali tako bolijo, sedaj vsaj vem od česa. Res pa je, da nisva pretiravala. :nono:

S kolesogm s katerim sv bila lani na Kaliscu se mu lahko pridruzite v soboto ob 24h na njegovem individaulnem projektu: 12ur MB Pohorja.
Namerava od 24h do 12h delati vzpone gore dole od Arene do Bolfenka.
 snezni_tekac
INOT napisal/-a:Vidim,da si ti pravi ultraš in tudi ideje imaš vrhunske.Sam sem bolj cestni kolesar.Tudi jaz sem že imel takšne ideje v gavi kot so s kolesom do podnožja Triglava in nato peš gor ali pa kakšna Peca ali Raduha.Preko Pohorja pa me nekako več ne vleče predvsem zaradi zadnjega spusta od belvija do arene.Drugače pa se bomo že kaj zmenili. Drži se.
p.s.punce so bile v redu-predvsem hrvatice
[/quote]

1. Ad Pohorje...
Skoda da tak orazmisljas. Namrec zaradi tiste par kilometrov se odpovedujes krasnim vtisom iz Ribniske , Lovrenskih...Ampak res je da tudi to soebno lahko naredis. Lahko pa se kateri mesec pridruzis meni. Jaz enkrat mesecno vsak mesec od oktobra dalje delam eno precenje pohorja ne glede na snezne razmere. Pozimi sem si pomagal s krpljami in gazenjem in dodatnimi preklinjanjem matrarije po snegu sedaj pa so ze ugodne razmere. Jaz pa se spucam kar po cesti do obrambnega doma ko pridem na Mariborsko stran

2. Ad Peca , Raduha...

Ja ce si kandidat za Koroskih 24ur...Sicer pa sem eno leto tudi to delal po tem sistemu. Holmec - Luže ( si kdaj hodil na kralja Matjaža maraton )?
- vzpon na Peco- nazaj do koelsa . spust do Črne pa vzpon do Bukovnika in iz Gorohta peš vzpon na Raduho - potem nazaj in vzpon na Olševo potem prespal in se naslednj idn vračal preko SMrekovca in Uršlje Raven in po desnem bregu Drave domov.

3. Ampak tisto kar sem imle v mislih je slednje:

Holmec-kolesarjenje na Luže pod Avstrijsk ostran Pece- vzpon na Peco-potem spust do Železne Kaple ( letos isto ampak bi namesto PEce vstavil Avstrijski Obir ) potem čez Pavliča v Logarsko. Tam prespati...vzpon na Ojstrico...spet prespati in potem naslednji dan s kolesom do Kamnisške Bistrice in vzpon na Grintavec in nazaj v Logarsko prespati potem pa nasednje jutro preko Smrekovca in Uršlje ( odspodaj seveda domov ). Lani mi je ta zadeva uspela ampak pogojno. Vse je ratalo edino kolesarjenje Logarska-Kamniska Bistrica - Logarska sem zamenjal z avtom zaradi neviht. Vzpon na Grintavec pa ni utrpel skode...pa se dan pred tekom na Grintavec sem to delal heheh.

Skratka pozdrav ultrasko razmisljajocim in cim bolj ustvarjalen trening ter veliko uzitka v naravi...

Mimogrede ima kdo kaksno zeljo se pridruziti kaksni turi ta weekend.
Nekaj razmisljam o tem da povoham Pohorske ceste koliko so ze suhe iz Lovrenca na Jezerac od tam pa tek oz. mars do Lovrenskih jezer
( tam bi se po mojih preracunih bilo ravno snega da bi se prisel skozi z nizkimi trekking cevlji ).
Uporabniški avatar
 INOT
Pravkar sem se vrnil iz treninga s Haupijem. Naredia sva kar v redu turo.Naslednji teden se moraš enkrat obvezno priključiti,čeprav je od petka naprej napovedano slabo vreme.Za 24 ur po koroških hribih sva se menila že nekaj z Haupijeml,lahko se zmenimo.Glede tvojih podvigov in planov pa imam občutek,da si kar nekaj razredov pred mano.Jaz sem bolj tak tretjerazredni revček.Sicer pa vidimo se na treningu.
Te slučajno zanima moja ponudba na forumu za 12 ur Vogau ekipno?
 snezni_tekac
INOT napisal/-a:Pravkar sem se vrnil iz treninga s Haupijem. Naredia sva kar v redu turo.Naslednji teden se moraš enkrat obvezno priključiti,čeprav je od petka naprej napovedano slabo vreme.Za 24 ur po koroških hribih sva se menila že nekaj z Haupijeml,lahko se zmenimo.Glede tvojih podvigov in planov pa imam občutek,da si kar nekaj razredov pred mano.Jaz sem bolj tak tretjerazredni revček.Sicer pa vidimo se na treningu.
Te slučajno zanima moja ponudba na forumu za 12 ur Vogau ekipno?

Vse kar je ekipno me zanima nacelno...Ekipni heci so mi sedaj se najbolj pri srcu sploh ce gre za kaksno avanturo.
Vogau ali to slucajno govoris o tisti kolesarski zadevi v septembru?

Mimogrede fantje kaj CRO trek liga? Medvednica, Gorski KOtar, Velebit?
Hrvati so po mojem mnenju kar se tice gibanja v naravnem okolju v organizacijskem smislu par korakov pred nami. Imajo ligo...Jaz sem malo povohal njihove zadeve letos pa bom malo sistemsko se lotil njihovih zadev.

Ad Vogau...ce je to tisto kar mislim sem slisal da so priklpili k cestni zadevi lani se gorsko kolesarsko...potem nacelno sem za razmisljanje...
Ce je septembra se cujemo...do takrat pa imamo se K24 ( lahko vama pomagam z izkusnjami mislim da jaz imam se vedno rekord po stevilu uspesnih precenj ...sicer ne skrbi ker locim kdaj gre za zajebancije kdaj pa so zadeve resne in pri K24 se ne delam junaka tam uzivam ponoci in ne hitim.. ) Cim se sneg topi lahko gremo na kaksno probno recimo nocno cez smrekovec in raduho...pa potem dnevno cez Peco in Olsevao drugic toliko da se nabere izkusenj. Lahko sem pa vama tudi za spremlejvalca s kolesom in vam pomagam pri logisitki...vidva K24 jaz pa koelsarski giro...
Samo volja za sodelovnaje mora biti.
Uporabniški avatar
 haupi
snezni_tekac napisal/-a:Mimogrede fantje kaj CRO trek liga? Medvednica, Gorski KOtar, Velebit?
Hrvati so po mojem mnenju kar se tice gibanja v naravnem okolju v organizacijskem smislu par korakov pred nami. Imajo ligo...Jaz sem malo povohal njihove zadeve letos pa bom malo sistemsko se lotil njihovih zadev.

Zdravo,

ti bom jst kot moderator teme o Adventure raceu na strani TF, ter član organizacijskega odbora Adventure race Slovenia http://www.adventurerace.si, skušal pojasniti stvari o tem kar si napisal zgoraj.

Treking liga - nevem kk to deluje, ker informacij je bolj malo, njihova internet stran pa je updejtana 1× na dva alpa tri mesce. Vem pa da Velebit laufa, čeprav organizacijsko zgleda tk, ko da bi blo bolj na ljubiteljski ravni, čeprav je organizator profesionalno društvo, ki živi sam od tega (preverjeno).

No pa kkr vem je tudi v Sloveniji kar nekaj stvari, ki se lahko kosajo s to treking ligo (SAM, tek čez Pohorje, Grintovec, Šmarna gora, 12 ur Kališča,...), tako po organizacijski plati kot tudi gledano s samega terena (v tem mislim da se sploh ne moremo primerjat - sej sploh gor nimajo). :wink:

Te pa vabim, da si najdeš ekipo in se udeležiš že tretjega slovenskega pustolovskega tekmovanja Adventure race Slovenia - Velenje 2005. So pa v planu tudi krajše varijante in tudi Slovenski AR pokal - dvočlanskih ekip - več informacij dobiš kmalu.

Lp
haupi
 snezni_tekac
haupi napisal/-a:
snezni_tekac napisal/-a:Mimogrede fantje kaj CRO trek liga? Medvednica, Gorski KOtar, Velebit?

Zdravo,

ti bom jst kot moderator teme o Adventure raceu na strani TF, ter član organizacijskega odbora Adventure race Slovenia http://www.adventurerace.si, skušal pojasniti stvari o tem kar si napisal zgoraj.

Treking liga - nevem kk to deluje, ker informacij je bolj malo, njihova internet stran pa je updejtana 1× na dva alpa tri mesce. Vem pa da Velebit laufa, čeprav organizacijsko zgleda tk, ko da bi blo bolj na ljubiteljski ravni, čeprav je organizator profesionalno društvo, ki živi sam od tega (preverjeno).

No pa kkr vem je tudi v Sloveniji kar nekaj stvari, ki se lahko kosajo s to treking ligo (SAM, tek čez Pohorje, Grintovec, Šmarna gora, 12 ur Kališča,...), tako po organizacijski plati kot tudi gledano s samega terena (v tem mislim da se sploh ne moremo primerjat - sej sploh gor nimajo). :wink:

Te pa vabim, da si najdeš ekipo in se udeležiš že tretjega slovenskega pustolovskega tekmovanja Adventure race Slovenia - Velenje 2005. So pa v planu tudi krajše varijante in tudi Slovenski AR pokal - dvočlanskih ekip - več informacij dobiš kmalu.

Lp
haupi

V slo najti ekipo ki dela je pravi izziv.

Z sedaj se drzim Hrvatov ker imajo moznost tudi inidividaulih nastopov.
Pa poleg tega slovenski adventure race se dogaja v meni zelo znanih krajih. Tam sem prakticno doma.
Bi pa bilo cool ker se vedno menim ne glede na to kar mislis da so Hrvati dalec pred slovenci konec koncev so adventure race imeli pred nami.
Velebit je ljubetljski hvala bogu ceprav se casi merijo ampak glede na to da imas na tak nacin priloznost videti eno najlepsih planin tod okoli brez nekega tveganja razen veliko kondicije in vztrajsnoti se mi zdi cool.
Bi pa bil ocool ce bi tudi mi naredili kaksno taksno zadevo v kaksnem kocevskem rogu ali na notranjskem se strinjam da ni na mestu straisti medvede ampak za take ki jih se kaj druga zanima kot pretegovanje za casom in divjanjem...

Enkrat sem delal ravno K24 ko so sli mimo mene ekipe iz adventure race.tipi pa celo slonenci zgubljeni zivcni ...sem potem vtise primerjal z oskrbnikom na Smrekovcu primerjal vtise in sva kar ugotovila da so bili nasi slovneci zivcni , ono na koci uprizarjal isceno dajte hitro mi gremo dalje...anglezi pa cool ...kot da..kakorkoli ...mislim da bi malo cool scene veljalo vzgajati na taksnih preizkusnjah konec koncev so ti Koroski hribi darilo da lahko to opravis ne pa da letis tam okoli za neke organizatorje prepicani v svoje in najboljse...

Tako da izgleda da se ti tudi imas kaj za nauciti iz te scene kljub temu da si dobil vtis da mi das lahko prezentativno informacijo.

Pa puno idej in prijetnih tekaksih dogodivscin...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA