prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Kaj naj rečem - čestitke, neverjetni ste-sta. Enostavno ostaneš brez besed. :laola
To, da sta zdržala do konca, da nista obupala. :cast1: :cast1: Bravo, moj poklon.
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Uspelo nama je :laola juhu!

Začeli smo trije; polovica Spartabande in MatjaŽ.
Zadeva ni bila tako enostavna, že po 5 km je blato konkretno zbetoniralo čevlje in ledeno mrzla voda je prepila nogavice. Kljub temu je bilo vzdušje seveda ODLIČNO! V sproščenem klepetu smo skozi Sladki Vrh tekli mimo zaprtega prvega baznega tabora in nadaljevali do Kmetije Sirk, ki pa je bila tudi zaprta. Žig seveda varno zaklenjen. Zvonenje je odmevalo v prazno.
Šibnemo naprej in se po 100m znajdemo v blatu skoraj do kolen... dobro ajde do gležnjev.. al pa še malo čez :-). Rešili so nas kosi opeke in betona, ki raztreseno ležijo na tistem delu.
Tek skozi gozd se mi je zdel čista loterija; pod listjem je namreč res spolzko in ko se mestoma zadeva odpre ti kar lepo zdrsi. Vsak je vsaj enkrat padel...
ZVERina pred naslednjim štemplom nas je s težkim srcem spustila do plehnatega zaboja. Medtem, ko sta jo MatjaŽ in Zdravko zamotila s prijaznim govorjenjem sem žigosal, kot da sem na "Wetten dass...".
Šibamo naprej spet po konkretno blatnih poteh, mestoma z globokimi traktorskimi brazdami. Vsakič, ko imam občutek, da se je mrzla voda v čevlju malo segrela stopim v novo mrrrzzzlo blatno lužo.. Ne damo se!
MARIja nas odreši. Že je tu, mogočna cerkev. Snežinka je odprta in toči pijačo. Pivo s kokakolo in voda. Napolnimo rezerve in šibnemo naprej, da se preveč ne ohladimo.
Kmetija Rajšp si skoraj zasluži svojo zgodbo. Prijazna družina nas povabi medse in za nekaj trenutkov, ob resnično odličnem vinu, ki kipi od življenja in radosti se zapletemo v prijazen pogovor.
Vranji vrh obdelamo z lahkoto in že smo pri Kmetiji Gaube. Gospodar odpre vrata in kljub temu, da družina uživa Božič, nas grozljivo blatne postreže za mizo. Spet smo deležni odličnega vina; ko pa smo postreženi še z najboljšim domačim kruhom, zaseko, pašteto in nekaj rezinami čebule smo v nebesih...
Počitek hitro mine in napolnjeni s pozitivno energijo gremo naprej. Garmin, ki mi je že pred eno uro pisknil, da ima premalo energije zdaj odpove. Še dobro, da me Zdravko vodi, drugače bi itak kljub februarskemu "course-u" že zdavnaj zabluzil.
Matjaž pri kmetiji Eferl pove, da mu zmanjkuje časa in tam se ločimo.
Z Zdravkotom sva hitro pri kmetiji Krsnik in že se usmeriva proti Brlogi.
Brloga je poezija. Klanec, ki stestira koliko ti je še ostalo volje. Spust z Brloge je spet kar problematičen. Odločiva se za previdno hojo. Dovolj nam je zvitih gležnjev. Postaja vedno bolj temno.
Pot med vinogradi se vleče... še en vzpon, zadnji pravi Zdravko. Razmišljam o tanku in se spet znajdem v globokem blatu. Skoraj me sezuje. Počasi "cmokava" naprej in po nekaj metrih je tank pred nama. Kaj si nor; uspela sva! No, še pot do Belne, obvezen pir in zadnji žig!
Življenje je lepo!
Uporabniški avatar
 Samo:-)
hvala za čestitke! Jaz sem res kljub blatu užival in šentiljsko bomo še obdelovali. Mogoče je pa vseeno res pametno malo taktizirat in izbrati ugodnjejše razmere.
No, sicer za hardiče so pa razmere itak vedno idealne.

"bul j mrzl, raj mam, vč j snga, laži gre, tježi j ruzak, bulš j."
...bul j blat hitrej gre :mrgreen:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Me veseli, da se boste tudi vi blatili, vendar ne verjamem, da tako sočno kot mi, saj je pred nami vso noč deževalo (kapljalo) in še kar en čas po našem startu. Upam, da se spocate iz teh drslnic brez poškodb.
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 26 Dec 2010, 14:04, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
semjul napisal/-a:... no, že čez nekaj ur bom videl ali je res tako grozno fajn :lol:

Komaj čakam poročil :D
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Čisto sem bil razočaran, blato je bilo pomrznjeno, in od kopeli ni bilo nič :--
In motivacijski krik, več je blata raj mam, je bil odveč. Pa toliko truda je bilo vloženega vanj. :twisted:

Enkratno vreme, dobra družba in hribček pa dolinca, hribček pa dolinca, hribček pa dolinca,
ter pizza na Mariji snežni,hribček pa dolinca, hribček pa dolinca, hribček pa dolinca, ter prigrizek v Belni ob obveznem piru. Če smo se res potrudili in pod listjem odkrili zaplato nezmrznjenega blata, smo se veselili kot otroci. :lol: Ne vem pa,( po sledovih sodeč) je bil Zdravko včeraj na prvem bolj strmem spustu na riti :?:
Prav prijetno je bilo. Tomaž je pripeljal kolega Srečka, ki teče leto dni. Veselje ga je bilo spoznati, ker je vesel in vztrajen možakar in to je bila njegova rekordna dolžina. :clap:
Tu pa tam so mladci pokazali svoje raketne motorje na vzponih, kar je tudi prav. No, ko sem jim povedal da sem v njihovih letih, šibal ne preko hriba, ampak skozi hrib, so me nejeverno gledali.Kasneje sem razložil da sem tri leta rudaril. :roll:
Šentiljsko sem oddelal mislim da osmič, pa še jo bom, vsaj dvakrat letno, spomladi in na zimo.Tisto o desetih v enem letu.... ne toliko mi pa ni lepa.
Vsem zgrevančkom pa, žal vam je lahko :--
Priponke
pri prvem pečatu.jpg
pri prvem pečatu.jpg (75.32 KiB) Pogledano 2867 krat
v dokaz, ker ni bilo pečata.jpg
v dokaz, ker ni bilo pečata.jpg (81.06 KiB) Pogledano 2867 krat
počasi gre h koncu.jpg
počasi gre h koncu.jpg (104.15 KiB) Pogledano 2864 krat
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
semjul napisal/-a: ... pa,( po sledovih sodeč) je bil Zdravko včeraj na prvem bolj strmem spustu na riti :?:

Kaj je bil odtis še topel, ali pomrznjen :?: :D :shock:
Uporabniški avatar
 Vreme
Bravo, super ste :laola . Je pa se v soboto očitno rodila nova disciplina: blatni tek, nedejlski osvajalci Šentiljske jo očitno niso uspeli preizkusiti :lol:

Sicer pa sem tudi sam pred dobrim letom imel podobne izkušnje :wink:

Slika
Uporabniški avatar
 semjul
ZdravkoC napisal/-a:
semjul napisal/-a: ... pa,( po sledovih sodeč) je bil Zdravko včeraj na prvem bolj strmem spustu na riti :?:

Kaj je bil odtis še topel, ali pomrznjen :?: :D :shock:

Odtis je bil rahlo pomrznjen, in jutranji kondens se je nabiral v kotanji. Ven se je rahlo dvigovala meglica, kar pomeni, da smo s prihodom preplašili gozdno žival, ki je lizala sol tvojega potu iz kotanje, kar potrjuje tudi ropot kopit in šelest listja..... :lol:
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA