prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 vencelj
V našem koncu je pričelo deževati že ponoči in brez prekinitev pada cel dan. Temperatura okrog +5, na 1667 m visokem Ratitovcu pa -2, torej sneg.
Kako pa je kaj na Štejerskem? (beri: matra me firbec, ali se je oz. kaj se je - ali pa se morda še- danes dogajalo na Šentiljski poti :?: )
lp, vencelj
 klopotec
Mene tudi zanima. Lahko pa ti povem, da je v tem koncu bilo danes dopoldne enkratno vreme za tek. Jaz sem si privoščil dve uri teka, po takem terenu kot tečejo Šentiljci. Malo po gozdu, med vinogradi, po asfaltu malo, po makadamu, po pohodnih poteh, z res veliko višinci, skratka gore dole in je bilo super. Ene osem devet stopinj, oblačno, ampak ne tisto tmurno. In ves čas sem mislil na Šentiljce, kako dobro so se odločili, da se niso ustrašili vremena. Ponoči je pri meni sicer strahovito pihalo (Ljutomer), zjutraj pa se je lepo umirilo in je bilo krasno. Bo pa dež kmalu tu. Ga že voham.
 klopotec
Pa veš zakaj še niso nič javili. Zdaj analizirajo v kaki zidanici. Malo še počakajva.
Uporabniški avatar
 Vreme
Evo najnovejše informacije. MiroR, markor, Inot in ZdravkoC so se ob 6:30 uri odpravili na pot. Pred nekaj trenutki se je javil ZdravkoC, po 52km so srečno prišli na cilj.

:laola

Kaj več bodo pa povedali sami. Kar se tiče dežja lahko rečem, da jih je pralo zadnji dve uri.
 klopotec
Kaj naj rečem. Kapo dol.

Pri meni pa sedaj lije dež.
Uporabniški avatar
 INOT
Čisto na kratko. Pot smo na koncu malo skrajšali (približno 2 km) ker nas je zadnji del poti (malo manj kot 2 uri) pošteno pralo. Pot je kondicijsko in tudi orientacijsko dokaj zahtevna. Neto čas je bil približno 7h 25 min. Zaenkrat prilagam profil proge. Preprosto rečeno gor- dol nonstop :D Po grobem izračunu mi je naneslo +1965 višinskih metrov. Se pravi podobno SAM-u.

http://static.album.email.si/1/8/468118 ... FukRVQ.jpg
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zdravo
Inot pravi, da smo na koncu pot malo skrajšali (2 km) ker nas je zadnji del poti (2 uri) pošteno pralo. Res je, da smo malo skrajšali zaradi dežja, pa ne zato, ker nas je pralo (nismo se ustrašili dežja), pač pa zato, ker je postalo spolko in nevarno, saj so pobočja precej strma.
:arrow: Šentiljska pot je pa res precej zahtevna. Nenehna menjava ritma.
:arrow: sem se spraševal, kako bi šel Vreme zraven s kolesom :shock: mislim, da to nena gre :wink:
:arrow: Vreme nas je pa res pričakal zjutraj in nam razdelil transferzalce pa seveda zaželel srečno pot. Dež nam je napovedal v nulo točno.
:arrow: Vreme nas je obiskal še, ko se je vračal iz službe. :cast: Poiskal nas je in nas spremljal dober kilometer.
:arrow: Smo se dopoldne spraševali, kdo je za nas mašo plačal, saj je bilo vreme naravnost kraljevsko (kot opisuje Klopotec)
:arrow: Trasa vredna greha, panorama, gozdni tek, pesji pozdravi od vsepovsod (prijazni kosmatinci), ...
:arrow: ni kaj ni
:arrow: Preden se podaš na tak zalogaj menim, da je dobro imet kak maratonski trening za seboj.
Uporabniški avatar
 50cent
Ej pubeci... :cast: :clap: :cast: :clap: .....vi ste pravi jekleni fantje. Svaka čast še enkrat.....upam, da bom nekega dne tudi jaz z vami lahko tekel ramo ob rami :juhuhu: .

Lp :)
Uporabniški avatar
 Vreme
@ZdravkoC poglej par postov nazaj pa boš videl, da sem se spraševal kako bi vam sledil s kolesom :-(( :rol:

A lahko prilepiš še karto poti, a maš tudi razdeljeno pot po km???
Uporabniški avatar
 miroR
Zjutraj ob 6 uri smo se markor,Inot,ZdravkoC in miroR z avtom odpeljali
proti Šentilju (gostilna Belna ),od koder smo štartali,da prelaufamo
Šentiljsko pot.Na štartu nas je pričakal tudi Vreme,ki nam je zaželel
srečno pot.Naše oči so bile vse pogosteje obrnjene proti nebu,ki je kazalo
dokaj slabo podobo.Prepričani smo bili,da do 12 ure ne bi smelo
deževati.
Vsi dobre volje in polni adrenalina smo začeli s počasnim tekom.Ker
nobeden od nas ni točno vedel,kje poteka Šentiljska pot,smo se morali
orientirati po markacijah.V ključnih trenutkih nas je reševal markor,
ki je imel načrt in opis proge.Šentiljska pot je zelo zahtevna,lepa,ki ima
veliko vzponov in spustov.Dostikrat poteka mimo hiš,kjer so nas
pričakali domači čuvaji - psi.Najraje so se sukali okoli ZdravkaC.Kot je
sam rekel,ga imajo psi zelo radi (najvernetneje zaradi sendviča,ki ga
je imel v nahrbtniku ).Na poti čez gozd je bilo veliko listja ( tu pa tam,
kar celi zameti ).Večkrat smo morali tudi mimo njiv,kjer je bilo veliko
blata.Proti koncu,pa nas je kar pošteno pralo in postajalo je čedalje bolj
mrzlo.Zato smo se odločili,da zadnja 2 kilometra izpustimo in zaključimo
današnjo uspešno avanturo.
Ko smo se preoblekli,je sledila današnja analiza,ob :toast: .
Vsi lepih spominov smo prišli do spoznanja,da še kdaj ponovimo tek
po Šentiljski poti.Zahvalil se bi tudi Vremenu za podporo in spremljanje,
z mislijo,da se nam drugič pridruži.

:lauf:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a:@ZdravkoC poglej par postov nazaj pa boš videl, da sem se spraševal kako bi vam sledil s kolesom :-(( :rol:

A lahko prilepiš še karto poti, a maš tudi razdeljeno pot po km???

Slika

pa še link
:arrow: http://good-times.webshots.com/album/562347914czpwJs

Glede kilometrov lahko rečem, da je bilo pri Gaubeju ca 40 km,
ko smo se povzpeli na vrh nad Mrzlim studencem,
pa je bil za nami že cel maraton.
 nana
Ker je o tej temi ravno govora in da je ne bom čez par mesecevzopet odpirala imam za vas nekaj vprašanj :)

KEr ste me za tole pot kar navdušili in bi jo z možem spomladi (pohodniško) prehodila. Zdaj me pa zanima ali bi bilo mogoče to opravit v enem dnevu ali bi bilo boljše v dveh dneh (prvi dan npr 2/3 poti, naslednji dan pa še preodtanek). Kje bi bilo v tem primeru najbolje prespati? Za vsak predlog bom hvaležna. :)

Da ne bo izpadlo, da si nisem prebrala orve strani in povezav, ki jih je predlagal Vreme. Sprašujem zato, ker je med podatkom PD Paloma in Vremenovim (glede porabljenega časa za del Sladki vrh - Zg. Velka) 100% razlike. Ali ni potem tistih 17,5 ur nekoliko "napihnjenih" :wink:
Uporabniški avatar
 markor
Oj!
Še jaz..
:arrow: vse je res, kar so moji sotekači že napisali.. :!:
:arrow: pot je jasno nonstop "gore-dole" - he, kakšne pa naj bi bile gorice, če ne takšne? :roll:
:arrow: pot je kar dobro markirana - pomagajo tudi oznake za "keltsko pot", vsaj v prvi polovici. Ok, se najdejo kakšne "nelogičnosti", a večjih težav nismo imeli (beri - v zagati te reši dober opis poti - spletna stran PD Paloma) :idea:
:arrow: ko se že vidiš v cilju - te čaka še strm vzpon do kapelice na Brlogi (žig. št. 12) - in pa pa strm spust po gozdu - tu smo se kar vozli (blato press) :lol:
:arrow: pot more biti zelo lepa tudi spomladi - v mladem svežem zelenju - konec koncev pa ima vsak čas svoj čar.. :wink:
:arrow: tolko zaenkrat - podrobnejša kartografska analiza pa še sledi.. :wink:
lp
m
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com