prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 Vreme
#211319
Tradicionalno se prvega januarja odpravljam na tek, no včasih ga zamenjam za drugi januar, kot lani ko se nas je nekaj odpravilo na polovičko Šentiljske poti. In ker letos ni bilo nekega zanimanja, da bi skupaj raztegnil svoje mišice na njej, mi ni preostalo drugega, kot da si poiščem nov izziv. :D

Slika

V moji neposredni bližini je občina Apače uredila kar nekaj kolesarskih poti imenovanih po poti starega hrasta, ki pa so primerne tudi za tek. Dolžine prog se gibljejo od 18- 35 km. Sam sem danes opravil z najkrajšo 18 km, imenovano geološka pot, kaj pa je moj cilj za drugič pa se tako ve. :wink: .

Poti so v večini asfaltirane, nekaj je tudi makadama, ob sami Muri pa seveda pristna zemljica. Same oproge so odlično označene, tako da pri orientaciji nisem imel nikakršnih težav. Sicer sem si doma naložil na Garmina potek proge, a ga nisem potreboval niti za meter.

Več informaciji o sami poti boste našli tukaj.

Potek poti, geološka pot

Pa še nekaj fotk
Nazadnje spremenil Vreme, dne 07 Mar 2010, 17:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Vreme
#211348
ZdravkoC napisal/-a:Zelo zanimivo
Če bi vedel, bi bil zraven :clap:
To so kraji, kjer sem rojen :D


Zanimivi, čudno,da do sedaj nisi nič povedal o teh poteh :mrgreen:

A če bi vedel bi bil zraven???

ZdravkoC napisal/-a:
semjul napisal/-a: Če kaj drži tisto, da kar počneš v prvem dnevu to drži čez celo leto ...

Ker nisem vražjeveren, sem dan porabil drugače :D
Jutri pa gasa :lol:
:lol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#211364
Če nisi vražjeveren ne pomeni, da zato ne greš tečt.
Sicer pa kaj bi ti govoril, v Žibercih sem rojen.
Uporabniški avatar
 Vreme
#211365
ZdravkoC napisal/-a:Če nisi vražjeveren ne pomeni, da zato ne greš tečt.
Sicer pa kaj bi ti govoril, v Žibercih sem rojen.


Torej sem danes tekel blizu tvoje domačije. :D Sicer pa je več kot očitno, da imaš še neporavnane km do svoje rojstne vasi! :mrgreen:
 Tekačiča
#211387
Jaz pa sem mislila, da del Šentiljske poti planiraš za 2.1. . :oops: Ker jutri nimam časa, se nisem na to temo niti javila. Danes zjutraj pa bi se ti komot pridružila!
Eh, po toči zvoniti je prepozno, pravijo. :wink:
No, pa drugič.
Uporabniški avatar
 Vreme
#217263
V prelepem sončnem vremenu sem se danes odpravil na drugo pot - Čemaževo pot. Iz prve roke vam povem,da Čemaža še ni, pa nič za to, saj to ni bil cilj moj tega teka. Cilj je bil, da opravim z drugo progo po poteh očeta panonskih hrastov, na kocu sem še dodal nekaj km, tako da se je nabralo nekaj več kot predpisanih 23 km.

Začel ponovno v Konjišču, ker znajo speči odlične postrvi je pa tukaj tudi odličen prostor za ribiče še boljši pa za piknike. Mogoče pa se kdaj vidimo tukaj. :D

Prvih nekaj km je potekalo ob Muri, še ni ti sanjalo se mi ni,da mi bo na začetku taka muka. Po pretečenih 4 km so me začele obupno boleti mečne mišice in le s težavo sem preganjal misel, da bi se obrnil. Ko sem prišel do mostu preko Mure v Črncih pa je kar steklo. O mukah ni bilo ne duha ne sluha. Bolje tako! :mrgreen:

Proga je do 17 km pretežno ravninska potem pa se je potrebno za boljši razgled malo vzpenjati :wink: , potem sledi nekaj spusta ter ponovno ob Muri do cilja ki je bil na 26km.

Potek poti in nekaj fotk.

In kako naprej? Pot od vasi do vasi ne bom tekel, ker poteka pretežno po glavnih prometnih ulicah, tako da mi ne preostane nič drugega, kot da naslednjič opravim z najdaljšo Pot starega hrasta v dolžini 35km, bo prava preizkušnja :?
Uporabniški avatar
 zvone
#217275
Bravo Rajko!

Del poti (ob Muri) poznam in verjamem da si (kljub temu, da "čemaža še ni") užival (namesto beline cvetov čemaža, si najbrž imel sneg in bele snežinke)!

Ob sončnem vremenu je sigurno bilo krasno!

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 Vreme
#217288
zvone napisal/-a:Bravo Rajko!

Del poti (ob Muri) poznam in verjamem da si (kljub temu, da "čemaža še ni") užival (namesto beline cvetov čemaža, si najbrž imel sneg in bele snežinke)!

Ob sončnem vremenu je sigurno bilo krasno!

Lep pozdrav! Zvone


Nekaj malega snega se je še našlo, sicer pa je bilo vse belo od zvončkov, snežink pa praktično ni bilo!
Uporabniški avatar
 Vreme
#247763
Ko so se nekateri včeraj spoadali s skrivnostjo Svečinske poti :clap: , sem sam krenil v megleno jutro že dolgo odlašane tretje in najdaljše poti očeta panosnkega hrasta.

Začetek v Konjišču in prvi kilometri ob megleni Muri so bil prav mistični. Moram reči , da tudi teževen, saj zarmznjena neravna podlaga pobere kar dosti energije. Sicer sem že zdavnaj spoznal, da dosti raje tečem po asfaltu, a tudi taki teki imajo svoj čar.

Kljub vsemu je 10 km ob sami Muri, kjer bo mimogrede v nasprtoni smeri čez dobra tri tedne tekli zadnje km Muratonaje kar hitro minil. Potem pa še samo asfalt. Proga je dobro označena, tako da se praktično ni moč izgubiti, treba se je samo držati smerokazov.

Po pretežno ravninskem delu se je potrebno spopasti tudi s klanci in prav zanimivo je bilo, da sem jih kar nekaj pretekel v nasprotju od lani, ko sem jih večino prehodil. Je pa res,da je bil moj tempo prav polžji , priprav na moje bodoče ultramaratonske teke pač.

Zadnja dva km je bilo potrebno spet teči ob Muri, tokrat blatna pot. Ja, ja, pač nikoli ni prav, upam samo da se bo do Muratona posušila.

Sicer pa na cilju brez kriz, praktično z lahkoto in z nasmehom na ustih.

GPS pot

Galerija slik

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA