prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
#300216
Pozdrav,

Jutri zvečer med 22h in 23h uro, če se bo kdo pridružil.
Iz Maribora v smeri Miklavža in potem naprej do Ptujske gore in Majšperka do Stoperc - nočni del.
Nekje zjutraj okoli 7h ure ( malo rezerve sem zaradi nahrbtnika in palic ) morda nekaj prej pa Stoperc proti Donački gori in dnevni sobotni del trase. Veselje bo ta pravo ob lepem vremenu in čim manj težkega mokrega snega :) v bukovih gozdovih med Donačko in Bočem.
#300246
Začel pa bom ob 23h iz Maribora. In sicer na Tezenski železniški postaji potem pa po Zagrebški cesti proti Miklavžu.

Se veselim druzbe pri gazenju snega.

Med 06.30h in 7h v Stopercah pri domu kjer so turisticne table...in malo naprej odcep za markacijo na Donačko. Bom pa med 5 in 6. uro poslal SMS kje sem, ce bi se kje kaj zalomilo na poti. Ampak sedaj ne vidim razloga da ne bi bil malo pred 7.uro v Stopercah.
#300306
Hvala Zvone,

Hoja se je priključila kar ne začetku.

Začela sva nekaj po 11. uri na Tezenski železniški postaji.

Mimo nekdanjega TAMa in dijaških domov nekdanje srednje strojne pa na Ptujsko in v Miklavž, Dobrovce, Dravski Dvor, Marjeta na Dravskem polju, Kdidričevo, Ptujska gora, Majšperk in potem zadnja cestna etapa, ki se vleče po dolini do Stoperc. Veselje je bilo, ko se je prikazala osvetljena Stoperška cerkev. Tempo je gnala Hoja in je nisem vedno dohajal ampak mi je uspelo slediti njenemu tempu. Zato sva prišla zelo hitro. Če bi bil sam bi se verjetno kotal celo noč do Stoperc. Tako pa je Hoja vodila tempo energično. Hodila sva le pred Ptujsko goro.
In nekaj malega za Ptujsko goro do spusta v Majšperk. Redno sva pila jedla tako, da je potekalo dokaj disciplinirano in se niso zgubljale moči za dnevni del.

Na Donačko goro sva krenila peš ne v teku. Najprej po dolini po asfaltu potem pa pri studencu na desno ne na levo proti Žetalam. Veliko je bilo vode. Potokom sva se stežka izogibala. Sneg je bil drseč in dereze v nahrbrtniku bi verjetno imele lepo priložnost.

Pred zaprtim Rudijevem domom sva pustila nahrbtnik. Jaz dal gor dereze , Hoja pa je vztrajala na Salomon profilu in palicah.

Sneg na vrh je bil trd, ponekod leden in poti, ki so jih ubirali pohodniki so bile napeljane po strminah. Namreč po svežem snegu je verjetno prijetno ubirati po strmini. ampak sedaj po drsečem trdem snegu pa so te gazi bile zahrbtne. če nisi imel priročnih derez.

Na vrhu Donačke sva ujela zoro. Se fotkala in navzdol po neprijeten drsečem strmem terenu. No meni se je smejalo, ker sem imel trd prijem s priročnimi derezami. Hoja pa se je morala kar potruditi.

Ko sva prišla nazaj na Rudijev dom sva se poslovila. Hoja se je vrnila družinskim obveznostim jaz pa počakal gazdarco Rudijevega doma.

Naročil segedin in pivo ter dal sušit na peč oblačila in še sebe pogrel in malo podremal.

Ob 8h sem krenil dalje.

Sedaj se je pa začela pot, ki je bila malo shojena v glavnem ne.

Kot je opisal Bruny ena gaz, ki je nastala še v svežem pršiču je vodil nekaj časa. In sicer do prečkanja ceste Rogatec Majšperk.

Potem pa je bil sneg. Sicer na tej etapi se je začelo južno ( to je do tiste cerkve in tiste zelene hiše ki ima tablo Izletniška kmetija Ložno ). Do sem se je hodilo po prisojnem grebenu in je bilo znosno, južno, tanka snežna podlaga, tu in tam si stopil v kakšen zamet. Tukaj sem namočil noge.

Potem je bilo nekaj debele snežne odeje južno ( vmese je sicer še asfalt in kar krepko ga je pa si lahko malo tekel ).

Ampak v vmesnih točkah nekaj južne snežne oddeje.

Zadeva se je zakomplicirala v tistih smrekovih gozdovih za lovskim domom Rogaška Slatina ter do ceste, ki gre do Makol. Ta del trase je bil globok sneg. V začetku sem mislil, kako bom napisal na TF kakšno srečo sem imel s snegom. Ampak tukaj sem moral gaziti po trdem snegu. Lisici s katero sem se srečal sem ji zavidal kako je ostajala na površju snežne površine med njenim plesnim korakom po gozdu. Nekaj čas sva se gledala potem pa izginila. Potem sem prišel na traktorske kolesnice in po gozdni avtovcesti, ki gre do Makol sem v nasprotni smeri si kar spočil. Tudi tega lusnega je bilo gotovo pa spet sneg..In sicer tam kjer se po suhem tece po levem robu gozda in na svoji levi vidis dolino in Rogaško desno pa je gozd. Tam je bilo treba pošteno gaziti.

Ko sem prišel ven na cesti asfalt kmetija , lovski dom, ...pa spet malo spluženega...

Potem, ko sem prišel še na zadnje križišče sem celo sfalil hehe. Šel sem na levo namesto na desno ( splužene poti so me vabile ) in se znašeč na sosdednjem grebenu ne pa pod Bočem na cesti ki gre do sedla nad planinskim domov. Ta del poti sem imel krasno sonce...

Pot na vrh jebila enostavna s palicami. Nisem rabil derez. Vsekakor pa naredijo življenje lepše in suverenejše. Ampak je šlo...Potem pa spust
Pot na vrh jebila enostavna s palicami. Nisem rabil derez. nazaj in v planinski dom na malico in radler ter malo dremanja pri mizi. V Poljčane sem šel čez enostvnejšo Babo.

Potem sem se zleknil na žel. psotajo na klop. Popoldansko sonce je namreč direktno žgalo na klop. In za celo uro zaspal do vlaka za Maribor. Takrat sem dojel kako krasen dan sem imel.

Hvala Hoji, da se je odločila za trening z menoj poleg vseh izzivov ta weekend in hvala njeni družini, da so jo posodili.
Če ne bi skupaj štartala bi verjetno kasneje končal traso v mrzlem.
#300320
Mislim, da napisanemu nimam kaj dodati.
Ne premrzla noč, v kateri so kilometri hitro bežali, na polovici cestnega dela spoznanje, da sva res kar hitra glede na prej načrtovani čas, veselje nog ob pogledu na osvetljeno cerkev v Stopercah (moje noge in asfalt si niso ravno na "ti"), potem pa samo še vzpon čez Kupčinji vrh do Rudijevega doma in naprej na vrh. Spust je bila ena velika umetnija.
Tu se je moj trening zaključil, mi je kar malo žal, mogoče drugič....

Hvala Ivanu za idejo in družbo, v zraku so ostali novi načrti, narediti krog Mb-Ptujska gora-Donačka- Boč-Zreče-Rogla-Mb.Družba vsekakor zaželjena.

Lp Helena
#300327
Čestitke Heleni in Ivanu :laola :clap: :laola za odličen kar z mariborskim podaljškom... vpogled na Donačko goro & Boč v konkretno zahtevnih razmerah. Tudi v prihodnje lahkoten in varen tekaško-pohodniški korak. Lp Bruno
#300344
Bravo obema, lepa trasa, lep opis :clap:

hoja napisal/-a: ... v zraku so ostali novi načrti, narediti krog Mb-Ptujska gora-Donačka- Boč-Zreče-Rogla-Mb.Družba vsekakor zaželjena.
Lp Helena

Lep krog je začrtan. To pa bo, ko bo 8)
Kilomerov bo pa kar prej več, kot manj :lol: krepko čez 100 bo menda.
#300415
ZdravkoC napisal/-a:Bravo obema, lepa trasa, lep opis :clap:

hoja napisal/-a: ... v zraku so ostali novi načrti, narediti krog Mb-Ptujska gora-Donačka- Boč-Zreče-Rogla-Mb.Družba vsekakor zaželjena.
Lp Helena

Lep krog je začrtan. To pa bo, ko bo 8)
Kilomerov bo pa kar prej več, kot manj :lol: krepko čez 100 bo menda.


Ja cilj je obetaven in zelo zelo draži.
Je pa osvojovljiv in tudi jaz imam dolg do celotnega kroga že nekaj let.
Nekje mislim, da se še da prebrati na TF-u (MB podružnica ), da se je pred leti raziskoval celoten Štajerski krog . Hvala za obuditev ideje.
#302426
bruny napisal/-a: ... vpogled na Donačko goro & Boč v konkretno zahtevnih razmerah. Tudi v prihodnje lahkoten in varen tekaško-pohodniški korak. Lp Bruno


A je kaj čutiti v trendu na Haloškem koncu, da bi to deževje in temperaturni dvig do sobote dopoldan lahko stopil sneg na področju med Donačko in Bočem? V petek zvečer in soboto bi morda ponovil pa si želim lažji nahrbtnik.

Hvala za kakšno informacijo?
#304131
V torek,30.4., v popoldanskih urah imam pobožne želje za start na progi
Donačka- Boč- Rogla- MB- Donačka. Če kdo še nima bolj pametnih načrtov,
prijazno vabljen na komplet ali samo delček :wink: , še posebej bi bila vesela družbe
Rogla- MB.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA