prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 pia
#311892
Štajerci, kaj predlagate, kam lahko gremo na 1-2 urni izlet z otroci na Pohorju?
Pohorje tako slabo poznamo, da lahko predlagate katerikoli del Pohorja...

Je mogoče (okrog MB) kje varno kolesariti z otroci, ki so ravno osvojili vožnjo kolesa ?

Hvala za nasvete,

lp Pia
#311893
Oj!

Nekaj namigov :wink:

Na Mariborski strani se lahko popeljete z vzpenjačo na vrh (cena povratne karte za odraslega 5 eur, za otroke brezplačno) potem pa peš do Mariborske koče ( z otroci cca. slaba ura hoje), če pa ste malo bolj vztrajni pa do Ruške na Arehu (okoli 8 km nezahtevne poti v eno smer)

Če greste v Zreče in od tam na Roglo se lahko podate do koče na Pesku (po poti cca 3 km) od tam se spustite do mašin žage in nato povratek z sedežnico (vozi brezplačno). Če ste malo vstrajnejši se lahko podate na Lovrenška jezera (hoje v eno smer za dobro uro po nezahtevni poti)

Je še ogromno drugih varjant npr. obisk slapa Šumik, koče na Klopnem vrhu...

Priporočam kako karto s katero si lahko pomagate in pa seveda internetom. Najbrž pa vam bo še kateri kaj dodal :mrgreen:

Kaj se tiče kolesarjenja je na Pohorju precej cest, nekaj makedamskih nekaj asfaltiranih vendar pa bojo najbrž preveč naporne za otroške kolesarske začetnike. Ceste so dobro označene, TU pa je še karta kolesarskih poti.

Bo pa da še pristavim svoj piskrček :oops: , če rabite prenočišče pa vam lahko ponudim TO

Pa prijetno potepanje po našem Pohorju.
#311945
Hvala za vse informacije :clap: .

Prenočišča ne bomo potrebovali, saj imamo hiško kar s sabo :D , bom pa info posredovala naprej.....

lep dan še naprej!
#311972
Ce bi tako turisticno ali da pac z otroci se kaj prezivi potme bi izbral eno od naslednjih baznih sredisc:

1. Koca Sumik
Od tam pa s kolesi ali pes delal ture:
- slap Sumik in malo soteske Lobnice
- Fiser Klopni vrh in Pesek
- Trije zeblji Osank
arica Crno Jezero
- Falski Ribniki

2. Pesek
- Kebelj
- Partizansko Pohorje Osankarica, Crno jezero
- Lovrenska jezera
- Ribnisko jezero, Ribniska koca

3. Partizanka na Slovenj Graskem Pohorju
- Kremzarjev vrh
- Dravograjsko Pohorje
- Ribniska koca in Ribnisko jezero,
#312015
Dexi je dobro zastavil.
*Mariborsko Pohorje je zelo primerno za družine. Parkirate pri Bolfenku (Bellevue). Tukaj je kar nekaj možnosti za otroško preganjanje s kolesom, asfaltirane in dobre makadamske ceste in območja za pešce, če ne drugje, pri Hotelu Bolfenk je lepo asfaltirano območje, kjer ni prometa. Izleti: 1) 20 min do razglednega stolpa (vedno zanimivo za otroke); če jih prepričate za nadaljevanje, je v tej smeri Mariborska koča (in zelo blizu Pajkov dom) (+20 min), še slabo urco naprej pa omenjeni Areh. 2) Spust z Bellevuea proti dolini - do koče Luka (razgled!) ali do Trikotne jase (adrenalinski park), tu si lahko privoščite pohorjet v dolino in se vrnete na vrh z vzpenjačo. Spodaj pri hotelu Arena je še več možnosti za igro otrok (igrala, tobogan z zračnico, sedežnica ...). Na vrhu je možnost jahanja konjev, tam so tudi športni objekti in možnost kopanja. Več: http://www.pohorje.org/mariborsko-pohorje-poleti/
Prevoz do Areha - izlet na Žigartov vrh (30 min).
*Rogla - vselej privlačna - poletno sankališče in travnate poljane za igro. Izlete je pa Dexi navedel. Tudi tukaj se najde teren za kolesarjenje v bližini objektov. Zanimiv je tudi krajši pohod na razglednik Rogla (15 min).
*Trije kralji - izlet do Črnega jezera (40 min), zelo primerno tudi za otroke, jih vedno srečujem; lahko se podaljša do Osankarice (20 min) - atraktivno zaradi lesenih podestov; do Osankarice s Treh kraljev pripelje lepa makadamska cesta (4 km), zato lahko pride po pohodnike kdo z avtom.
*Kope - Grmovškov dom oz. hotel Luka. Pred objekti je velika travnata ravnina za norenje, v bližini športna igrišča. Izleti: od Kop na Partizanko (Mala Kopa) - 1 h ali do Ribniške koče (1.30); vmes je še Črni vrh, ki je najvišji vrh Pohorja (1 h) - zelo lepi, a za otroke mogoče malo dolgi.
*Ribniška koča - na Jezerski vrh (20 min), od tam do Ribniškega jezera (15 min) - zelo lepo.
Vzhodno Pohorje je dobro prepredeno s solidnimi cestami, zato se da tudi z avtodomom prepeljati med nekaterimi lokacijami (Bellevue - Areh - Šumik (s parkirišča je slap oddaljen le 20 min, pot v spodnjem delu zavarovana z jeklenico); od tod proti Osankarici je slabša cesta (kakih 6 km), do Treh kraljev pa spet boljša (4 km).
Še več zanimivih možnosti lahko najdete na http://www.hribi.net pod Pohorje in ostala vzhodna Slovenija.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA