prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#119079
Ti si pravi stezosledec za nove poti, pa še starih nismo obdelali - mislim na Haloško
Ideja je pa dobra. Če ne bi imel ti psa zraven, pa kar trikrat v krogu (čeprav ni glih krog) bi bilo za konkreten trening.
Uporabniški avatar
 Vreme
#119081
Samo res kako in kje pa misliš končat, ker kot prvi ZdravkoC ni ravno krog vsaj zaključen ne?
Uporabniški avatar
 INOT
#119091
ZdravkoC napisal/-a:Ti si pravi stezosledec za nove poti, pa še starih nismo obdelali - mislim na Haloško
Ideja je pa dobra. Če ne bi imel ti psa zraven, pa kar trikrat v krogu (čeprav ni glih krog) bi bilo za konkreten trening.


Najprej sem mislil iti po Ormoški planinski poti, ki je dolga okrog 60 km in je krožna (ampak jo bomo ob priliki raje obdelali skupaj). Tudi Haloška je podobna je pa tam malo več organizacije okrog prevoza ker pot ni krožna. Za jutri bo pa stoperška v družbi psa ravno pravšnja :D
Uporabniški avatar
 Damijan
#119106
Inot, uživaj maksimalno. Če bi to bila vikend varianta, bi se ti mogoče pridružil. Del te poti sva s Klatežem naredila, ko sva osvajala progo Boč-Donačka-Boč, in sicer tisti del od Rudijevega doma proti asfaltni cesti, torej Ložnemu. Markacije glih niso ne vem kako dobre, sva tudi na tem delu kar iskala. Vsekakor srečno, pot bo zgleda precej suha. Aja, če še nisi bil na vrhu Donačke, tisti krak ti bo vzel cca 45-60 min (gor).
Uporabniški avatar
 INOT
#119163
Stoperško pot sva s psom uspešno prehodila oz. dobro polovico pretekla. Startal sem iz doline Vinettou. Najprej 3 kilometre segrevanja do bližnjih Stoperc. Tam sem pri bistroju Bedrač (na začetku sem malo zgrešil originalno pot ker nisem pričakoval, da takšen majhen kraj premore celo dva bistroja) za katerega sem mislil, da so ga preimenovali zavil po navodilih takoj desno po cesti navzgor. Markacij seveda ni bilo, toda kljub temu se da priti dokaj hitro na pravo pot.
Obetal se je lep dan, edino vidljivost je bila zelo motna. Pot je panoramsko zelo lepa, skozi poteka gor-dol. Markacije so pogoste, vendar sem na enem odcepu vseeno zgrešil pot in se je bilo treba kakšnih 500 m vračati. Tudi na poti proti Rudijevemu domu pod Donačko goro sem šel malo »po svoje« s poti. Dom je odprt žal samo od petka do nedelje. Originalna pot poteka od doma mimo vrha, vendar sva se s psom odločila, da je treba obiskati tudi vrh. Od doma do vrha je po tabli 45 minut, no midva sva bila gor v 20. minutah. Razgled z vrha žal ni bil preveč dober zaradi meglice, ki se je obdržala kar cel dan. Z vrha se po grebenu pride do malce nižjega vrha, ki pa nudi lepši razgled. Tam sledi za psa najtežji del poti. Dobrih 15 metrov z vrha je po skali navzdol (skoraj 90 stopinj) napeljana jeklenica. Psa je bilo sicer malo strah ker mu je drselo in ni imel dobrega oprijema, toda malo po malo sva zmogla tudi ta zahteven odsek. Nato sledi težek spust (zaradi strmine in listja na poti) do Završe in Kupčinjega vrha. Pot nato spet nekaj časa poteka gor-dol z zadnjim strmim vzponom pod vrh Jelovic. Od tam pa še samo spust v dolino na izhodiščno točko.
Pot je popolnoma krožna, primerna kot daljši tekaški trening ali družinski izlet. Je pa res priporočljiva v samo suhem vremenu. Skupaj se je nabralo 29 km (kakšen kilometer in pol je treba odšteti zaradi zgrešene poti). Netto čas je bil 4h 45 min in zraven še skupaj 30 minut krajših počitkov. Višinskih metrov pa bo z dodanim vzponom na vrh Donačke gore vsaj 1500.

Še slike:

http://www.email.si/apps/es_gallery/a.p ... t&id=46892
Uporabniški avatar
 Vreme
#119164
Inot super . Po pravici povem,da me zadnje čase kar bolj vleče na takšne teke, ko pa dolgočasne teke po ravnini :)
Uporabniški avatar
 Sebi
#119169
Psu bo potrebno zaradi slabega oprijema nabaviti kakšne trail superge...

Vreme pa ne da tebe tudi "gorski" teki vlečejo, ha? :D
Uporabniški avatar
 Vreme
#119171
Sebi maja no gor dol raje, ne samo čisti gorski. Ravnina me zadnje čase dela kar nekaj preglavic :cry:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#119182
Superca, Inot
Mi je kar žal, da nisem bil zraven.
Uporabniški avatar
 INOT
#119192
ZdravkoC napisal/-a:Superca, Inot
Mi je kar žal, da nisem bil zraven.


Še bo priložnosti... veliko poti nas še čaka. Še en predlog glede kakšne ture-podobno kot tista okrog Mont blanca bi jo lahko mi mahnili okrog Triglava. Začni malo trasirat!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#119214
INOT napisal/-a: ...bi jo lahko mi mahnili okrog Triglava. Začni malo trasirat!

Ideja je odlična, za trasiranje pa že vem kdo bo najprimernejši :D
To ni kviz in vendar - kdo je to :?:
Uporabniški avatar
 Vlajko
#119216
ZdravkoC napisal/-a:... in vendar - kdo je to ...


Jožko? JanezU?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA