povezave na uradne koledarje rekreativnih prireditev, osebni koledarji, ...

Moderator: ero

Uporabniški avatar
 vbscript
#324717
Pozdravljeni

Odločam se za nakup ure in sicer se odločam med RCX5 GPS in RS800CX GPS.

Prosim, če mi lahko pomagate pri nakupu z kakšnim nasvetom, da se bom lažje odločil za nakup.

Hvala
 Zvezdan
#324747
Jaz sicer ne morem primerjati med obema urama, lahko pa na splošno povem, da me je Polar razočaral. Imam RS800CX in kar ne morem verjeti, da je lahko merjenje utripa tak problem. Pašček utripomerja je zelo zahteven za vzdrževanje. Zahteva se spiranje v mlačni vodi po vsaki uporabi, po vsaki peti pa še pranje v pralnem stroju. To je moj tretji merilnik utripa in do zdaj najslabši.

Kot vem imata obe uri takšen pašček. Narejen je sicer iz neke tkanine in verjetno naj bi bil bolj prijeten za nošnjo ampak vseeno mislim, da jim ta pašček ni najbolj uspel.

Kakšne pol leta je bilo vse v redu, potem so se počasi začele težave. Na forumih se pojavljajo celo komentarji, da naj bi bil pašček potrošna roba in zdaj, po dobrem letu uporabe, se je pokazalo, da je hočeš nočeš res tako. Ura mi kaže utrip do največ pol ure po začetku vadbe potem pa mi sporoči "Check wearlink" in neha meriti utrip. Menjal sem že obe bateriji (v uri in utripomerju), dodatno močil pašček, zategoval pašček itd. in vedno znova me razočara.

Skratka, če bi še enkrat kupoval, bi se raje odločil za kaj drugega kot Polar.
Uporabniški avatar
 Medicius
#324749
@Zvezdan, bolj praktičnega pasu in senzorja jaz še nisem videl. Mogoče pa kaj zamujam.
Skratka navlažiš ko greš tečt, splahneš pod tekočo mlačno vodo po treningu, daš sušit, pa basta. Ne moreš pa od pasu pričakovati, da te bo preživel. Res je, ko eni pravijo, da gre za potrošno robo!
Če izgubljaš signal, pa bo mogoče en trik z senzorjem pomagal. Odpri pokrov baterije, odstrani baterijo, kontakta (oba) rahlo izvleči oz. upogni tako, da bodo imeli boljši kontakt z baterijo, vstavi baterijo, zapri in problem bi naj bil rešen. Vsaj jaz sem tako problem z novim občasno nedelujočim senzorjem odpravil. ;)
 slk
#324753
Pas za prejšnjo Suunto mi ni delal niti pol leta, sedajšnji od polarja mi je super, opral sem ga le enkrat, drugače ga samo sperem z vodo. Se pa predno ga namestim po koži namažem z gelom za ultrazvok (to naj bi zagotavljalo bolj točno meritev). Deloval mi ni samo enkrat (prenehal med aktivnostjo) ker je zmanjkalo spomina (interval na 1 sekundo in aktivnost daljša od 12 ur, ter vklopljeno vse).
Uporabniški avatar
 mare
#324771
Jaz sem tudi bolj nezadovoljen z 800-ko, ampak druge ure so še slabše. Pas je zame neproblematičen. Se mi zdi, da je meni škripnil po cca 2 letih, ampak novi so poceni (mislim, da 12 Eur)
Uporabniški avatar
 vbscript
#325518
meni najde približno v minuti in mi potem normalno dela, tudi v parku, kjer sem doslej veliko tekel, tako da drevesa zaenkrat niso kaj preveč ovirala signala satelita.
 Zvezdan
#325519
vbscript - želim ti veliko veselja z novo uro!

Tudi moj RS800CX ima GPS 5. Običajno rabi do cca. 1 min da določi lokacijo. Včasih pa traja lahko tudi nekaj minut, sploh če čakaš zunaj na mrazu in bi rad že startal. Bolj ko ima odprt "pogled" na nebo, prej določi lokacijo.

Če ima še kdo zgoraj opisane težave s senzorjem HR3: na zadnjih nekaj treningih mi je začuda deloval ves čas, to sem pa dosegel tako, da sem pas obrnil iz leve na desno. Prej sem ga zapenjal na levi, zdaj na desni. Sam senzor pritrdim na pas tako kot prej. Zaenkrat torej še ne bom kupoval novega pasu :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA