povezave na uradne koledarje rekreativnih prireditev, osebni koledarji, ...

Moderator: ero

Uporabniški avatar
 klatez
Kar nekajkrat se je že pojavilo, da so razpisane razdalje na raznih tekih netočne. Ker ima danes veliko tekačev "igračke", ki omogočajo bolj ali manj točno merjenje razdalj, bi lahko ustvarili neko skupno bazo teh informacij.

Tiste, ki imajo za progo AIMS certifikat ne bomo preverjali, a ne? Tudi vse te naše sofisticirane igrače lahko izmerijo napačne razdalje. Pri Garminih so problemi ob visokih stavbah, v gozdu,...

Zapis naj bo v enaki obliki kot je spodaj (tek - razdalja - datum - naprava).

Evo nekaj mojih:

Vipavski tek - 9,29km (02. apr. 05) Garmin FR 301
Tek trojk - 29,4km (07. maj. 05) Garmin FR 301
Radenci 10k - 10,32km (21. maj. 05) Garmin FR 301
Olimpijski tek Celje - 8,5km (08. jun. 05) Garmin FR 301
Gozdni tek Mislinja - 10,43km (18. jun. 05) Garmin FR 301
Sejemski tek Ljutomer - 8,26km (12. avg. 05) Garmin FR 301
Bistriški tek - 9,1km (01. apr. 06) Garmin FR 301
Ormoški polmaraton - 20,85km (23. apr. 06) Garmin FR 301
Tek trojk - 28,28km (06. maj. 06) Garmin FR 301
Novoletni tek Podkraj - 5,2km (17. dec. 06) Garmin FR 301
Novogodišnja utrka Varaždin - 6,4km (01. jan. 07) Garmin FR 301
Wolfsberg halbmarathon - 20,81km (31. mar. 07) Garmin FR 305

Pri nekaterih tekih je treba upoštevati, da spreminjajo progo!

Prvo vprašanje, ki se mi pojavi glede te podatke iz Garmina je, koliko je dolg Tek trojk dejansko (prvo leto mi je izmeril 29,4 km, drugo pa 28,28 km). To, da je ta izmerjena razdalje le približek, je seveda jasno zaradi gozda, kjer FR 301 nima vedno GPS signala.
Uporabniški avatar
 Damijan
klatez napisal/-a:Novogodišnja utrka Varaždin - 6,4km (01. jan. 07) Garmin FR 301
Wolfsberg halbmarathon - 20,81km (31. mar. 07) Garmin FR 305

Ooooo, nekdo se je izprsil? :wink:
Uporabniški avatar
 klatez
No, no, potolaži se - saj boš kmalu lahko prispeval kakšno točno razdaljo... :roll:
Uporabniški avatar
 milkec
Tole je zelo dobra tema za glodanje, saj se namreč velikokrat ne ujemajo časi in razdalje posameznih tekov.

Prav za Bistriški tek namreč sem pred 3 leti tekel neverjetnih 4.50 min/km, nakar iz tega posta ugotovim, da mi je zmanjkal en cel kilometer. Mene osebno to kar moti in mi ni fajn, da je takšno "zavajanje".
Uporabniški avatar
 klatez
Lani je bila proga bistriškega teka malo spremenjena (skrajšana) in v razpisu je bilo 9,105km in Garmin mi je nameril 9,1km, tako da so se popravili. Sem pa slišal, da je bilo pred leti zaokroženo na 10k, dejansko pa je bilo manj. Zato pa je dobro, da je zraven tudi podatek, kdaj je bilo izmerjeno!

Drugače pa sem za Radence prepričan da je več kot 10k; Olimpijski tek v Celju 2005 je bil tudi sumljiv (uradno 9,080km, Garmin 8,5km); Podkraj 2006 (razpis 7,6km, Garmin 5,2km - čeprav je bilo v gozdu in ne bom dal roke v ogenj za podatek iz Garmina ampak razlika je vseeno ogromna in da ga toliko mimo pihneš?), novoletni tek Varaždin 2007 (razpis 6km, dejansko 6,4km)...
Uporabniški avatar
 miro
Za Podkraj takole na oko, ima tvoj garmin kar prav!
Lp
Miro

Ps: so pa morali večkrat spreminjati traso. Tekal sem petkrat pa samo dvakrat po isti progi.
miro
Uporabniški avatar
 RoKo
Res ni ravno lepo da te vabijo na 10 km, tek, ga oglašujejo za nakjrajši 10 km tek, izmerijo 9.350, tisti ki progo poznajo pa bi prisegli da ni več kot 8.6 km. (Povežimo soline 2007)

Za začetnika ki si želi napredovati in primerja čas na km na približno podobnih ravninskih tekih tole izgleda tako:

- 10 km - 4.06 (nemogoče)
- 9,35 - 4.23 (trenutno morda ampak težko dosegljivo)
- 8,6 - 4.46 (slabše od pričakovanj)

Po občutku in tempu na prejšnjih tekih bi razdalja lahko bila točno 9 km. (4.33)

Vir: navadna ura Casio s štoparico in občutek za tempo moje malenkosti,
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Zelo koristna tema, ki nas bo mogoče obvarovala kakšne slabe volje. Tudi jaz sem mislil, da sem na lanskam teku okrog Brda postavil življenski rekord pa se je izkazalo, da je proga precej precej krajša :cry:
 Puskin
Pozdravljeni!

Veliko je bilo ugibanj kolk je bil dolg tek Povežimo soline in tudi mene je precej matralo, ker mi ni lih vse štimalo, pa sem šel progo zmerit s kolesom in dobil naslednje podatke:

-10km proga je bla dolga 9.2km
-15km proga pa 13.6km

Mislim, da bo kr držalo.
 nova
Pozdravljeni!

V soboto sem se udeležila teka v Radencih na 10 km. Čeprav sem dosegla relativno dobro uvrstitev, sem nezadovoljna s časom. Sprašujem se, ali ni morda proga daljša. Saj veste - par sto metrov več, pa se lahko pozna že cela minuta. Ker moja ura žal ne omogoča funkcije, ki bi merila dolžino pretečenih kilometrov, vas pozivam vse tiste, ki takšne merilce imate, da poročate, koliko kilometrov so namerile vaše naprave. Vaš komentar bi mi veliko pomenil.
Hvala in tekaški pozdrav!
Uporabniški avatar
 Tatjana
Mene pa zanima koliko ste v Radencih izmerili dolžino proge tekači na polmaratonu oziroma maratonu?
 usmiljeni_brat
Šmarješki tek 2007 13.maj- razpisana razdalja 8km, izmerjena razdalja 7,720-garmin FR 305
Uporabniški avatar
 LILA
Meni je pokazal polar RS800SD 21,18KM. Sem pa večino tekla po sredini ceste.
Uporabniški avatar
 tae
nova napisal/-a:Pozdravljeni!

V soboto sem se udeležila teka v Radencih na 10 km. Čeprav sem dosegla relativno dobro uvrstitev, sem nezadovoljna s časom. Sprašujem se, ali ni morda proga daljša. Saj veste - par sto metrov več, pa se lahko pozna že cela minuta. Ker moja ura žal ne omogoča funkcije, ki bi merila dolžino pretečenih kilometrov, vas pozivam vse tiste, ki takšne merilce imate, da poročate, koliko kilometrov so namerile vaše naprave. Vaš komentar bi mi veliko pomenil.
Hvala in tekaški pozdrav!

Že obivankenobi mi je rekel, da je njegova "mašinca" namerila nekaj več. Tudi meni sicer meri razdaljo, a ni preveč zanesljiva, zato mojih podatkov ne bom omenjal. Je pa že zgoraj podatek od klateža:

Radenci 10k - 10,32km (21. maj. 05) Garmin FR 301

Vseeno se mi zdi pa to čudno, saj je mednarodna prireditev in organizacijsko na visokem nivoju, kar pomeni, da bi morale biti tudi razdalje točno zmerjene.

Bom pa še toliko bolj vesel, če je bilo še karkoli več od 10 km.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA