splošno, vabila, poročila, ...

Moderator: bubi

 Jeb
#102757
Pridi na orientacijski tek, pa boš vse izvedel.
Uporabniški avatar
 vencelj
#102770
O.K.
ampak ne vem več stvari:
:arrow: kaj pomeni SOM?
:arrow: Kje je orijentacijsko tekmovanje?
:arrow: kdaj je orijentacijsko tekmovanje?
:arrow: Kakšna je kratka proga?
:arrow: kakšna je potem dolga proga?
:arrow: ...

Tema je zastavljena tako, kot da vsi vse vedo. Ali sem res edini nevednež, da vse skupaj ni vredno bolj izčrpne informacije? :?
 wind
#102773
vencelj napisal/-a:Ali sem res edini nevednež, da vse skupaj ni vredno bolj izčrpne informacije? :?


Nisi edini nevednež, si pa edini, ki si upa vprašat. :D
(pojma nimam, kaj se gredo, mogoče pa some lovijo :), vsekakor pa je zadeva hudo eksotična, ker google ne najde nič uporabnega)
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
#102774
SOM = slovenski orientacijski maraton.

Če hočeš vedeti več, bo na kakšni taborniški strani kaj... :)
Uporabniški avatar
 vencelj
#102776
Nekaj sem pa dobil, na orientacijski zvezi Slovenije. Menda je maraton 29.9 (to soboto), prijave pa do danes.
Če bi malo več obveščali, bi jih več vedelo in morda bi bilo tudi zanimanje večje, če se pa obnašajo kot skupina ilegalcev, je pa pač tako, kot je. Pa ne mislim s tem samo na to tekmovanje ampak vse, kar je v zvezi z orientacijo in tekmovanji. No, če ne drugega, sedaj vem, da obstaja tudi orientacijska zveza Slovenije (sem dobil asociacijo na debato o veteranskih tekmovanjih pred časom- tudi v tisti debati sem prvič slišal za veteransko združenje).
Uporabniški avatar
 želva
#102777
SOM je res slovenski orientacijski maraton. Kaj več zveš na strani orientacijske zveze http://www.orientacijska-zveza.si/Zacasno/SOM07.doc.
To soboto, Šentjur pri Celju, dvočlanske ekipe, 10 km dolga 20 km. Proge niso označene, na štartu dobiš karto na kateri so vrisane kontrolne točke, ki jih moraš sam poiskati. Če tega nisi vešč je idealna priložnost tekma dvočlanskih ekip, kjer se sproti učiš od izkušenejšega. To je edina ekipna tekma v organizaciji orientacijske zveze (poleg štafet). Stvar ti zna priti prav tudi na kakšnem advetnture race-u, kjer je stvar podobna (morda malo lažje), je pa tam še veliko drugega.
Orientacijska zveza se ukvarja z orientacijskim tekom (in kolesarjenjem).
Je pa res, da je SOM organiziran skupaj s ROT, ki ga organizirajo taborniki in je taborniško orientacijsko tekmovanje.
Upam, da sem kaj razjasnil. ne pa še bolj zamešal :roll:
LP
 Jeb
#103686
Hja, nepoznavalca, čeprav vaju moti naša ilegalnost, se bosta morala sprijazniti s svojim nepoznavanjem zadeve, kajti za orientacijski tek je potrebna inteligenca, vsaj toliko, da z googlom v 0,04 sek najdeš 70.200 zadetkov osnovnega gesla iz naslova rubrike: orientacijski tek.
Uporabniški avatar
 IronR
#103695
Jeb napisal/-a:Hja, nepoznavalca, čeprav vaju moti naša ilegalnost, se bosta morala sprijazniti s svojim nepoznavanjem zadeve, kajti za orientacijski tek je potrebna inteligenca, vsaj toliko, da z googlom v 0,04 sek najdeš 70.200 zadetkov osnovnega gesla iz naslova rubrike: orientacijski tek.


UF, da se ne boš razpočil od prepotentnosti.
Uporabniški avatar
 Mija
#103735
uf, ta odgovor pa se tudi meni ne zdi ravno primeren, sploh če upoštevaš, da so se "nevedneži" na prijazen način skušali informirati, kaj je to zaena "riba"...

lp, mija
Uporabniški avatar
 raziskovalec
#103736
Tudi sam mislim, da se je izkazalo, da bo tu, na takšen način Jeb Anici Hribar težko našel sotekača/co. Očitno nimamo pojma al smo pa premalo inteligentni. Stvar pa je očitno že mimo. Pa drugič Jeb vseeno malo razloži stvar podrobneje, pa se bo še kdo navdušil nad tem SOM-om. Pa bomo imeli pojem in posta-ja-li inteligentnejši. SOM pa debelejši. A je Anica Hribar vseeno bila na SOM-u nas pa tudi zanima.
Uporabniški avatar
 želva
#103772
Lahko pa bi glede na skorajšno zmago v trekingligi kaj napisal tudi na to tematiko
LP
 wind
#103807
Jeb napisal/-a:Hja, nepoznavalca, čeprav vaju moti naša ilegalnost, se bosta morala sprijazniti s svojim nepoznavanjem zadeve, kajti za orientacijski tek je potrebna inteligenca, vsaj toliko, da z googlom v 0,04 sek najdeš 70.200 zadetkov osnovnega gesla iz naslova rubrike: orientacijski tek.


Kakšna inteligenca pa je potrebna, da na besedo SOM (v prvem sporočilu teme) prilepiš link na stran, kjer bi bilo lepo pojasnjeno, kaj sploh je ta zadevščina? :D

Google za besede "SOM orientacijski tek" ne najde nič uporabnega, prva dva zadetka sta v tej temi. Glej sliko:

Slika

In kaj dobim, če iščem "slovenski orientacijski maraton"? Prvi zadetek so rezultati iz leta 1998, drugi pa vabilo na letošnji maraton. Še vedno nič uporabnega.

Slika

Očitno tale SOM sploh nima spletne strani. :shock:
Uporabniški avatar
 bubi
#104343
Pozdravljeni,

zadnje čase se bolj redko pojavim tukaj gor, pa sem šele zdaj zasledil tole staro debato. Na tekaškem forumu smo že pred časom odprli področje, namenjeno orientacijskemu teku. Nekaj časa smo zmerno redno obveščali in vabili na naše prireditve in tekmovanja, pa kakšnega večjega uspeha kot nekaj firbcov zaenrkat še nismo pridobili. ;) Upam, da se kaj izboljša.

Slovenski orientacijski maraton se je odvil. Do zaključka sezone je še nekaj tekem. Morda najbolj zanimiva 20. 10. v Trzinu. Več informacij na

http://www.oktrzin-klub.si/Tekme/2007/T ... is_slo.htm

Dan pred Ljubljanskim maratonom (ja, jako neprimeren datum) pa sledi še Jugovzhodni pokal (na razpis še čakamo): http://www.okb.si/okb/jvp.htm

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA