področje za debate med uradnimi in neuradnimi člani ekipe, simpatizerji, občudovalci, ... treningi, nastopi, programi, karkoli in vse ...
Uporabniški avatar
 andrejl
ja, itak, da pol ne boš mogu. samo govora je bilo o tem, da naj zaradi slabe genetike tega ne bi bil sposoben.

pri 40min/10 km genetika nima nobene veze :!: ima pa veliko drugih stvari.

lp, andrej
Uporabniški avatar
 Binch
Hm... u bistvu bi blo u iber zanimo izvedet, do kam seze (moj) potencial...genetski? Se mi zdi, da bi dobla en sus pozitivne motivacije...A se da to kako zmerit? Obstaja kaka statistika?

andrejl, na podlagi cesa podajas informacijo, da pri 40min/10km genetika nima veze? Sam firbec ...

(o "drugih" stvareh rajs ne bi, se dobr poznamo :oops: )
Uporabniški avatar
 MihaPR
andrejl napisal/-a:ja, itak, da pol ne boš mogu. samo govora je bilo o tem, da naj zaradi slabe genetike tega ne bi bil sposoben.

pri 40min/10 km genetika nima nobene veze :!: ima pa veliko drugih stvari.

lp, andrej

kaj pa je slaba genetika?? oz. dobra???
Uporabniški avatar
 bigfrik
MihaPR napisal/-a:andrejl, moram tud jest pokomentriat, vzemimo tale primer:
ce jest zase rečem, da ne morem tečt 10 km pol 40 to drži, ker vem, da nism prpravlen reskirat druzabnega zivljenja, piva zvecer, ponocevanja, 1 mesecnega dopusta, 2 mesecnega potovanja, vsakodnevne pice in čokolade, etc. zato, da bi teku tok. :)
Miha vse to lahko pocnes,pa se vedno teces pod 40 min!Verjemi vem iz prve roke,al pa noge,no ja al pa iz kavne salcke,necesa ze.... :roll:
Uporabniški avatar
 andrejl
Binch napisal/-a:Hm... u bistvu bi blo u iber zanimo izvedet, do kam seze (moj) potencial...genetski? Se mi zdi, da bi dobla en sus pozitivne motivacije...A se da to kako zmerit? Obstaja kaka statistika?

ne. to je tko, kot če bi rekla, a obstaja kakšna statistika, kako bo nekdo uspešen življenju. moreš se najprej fejst potrudit, pol pa vidiš, česa si sposoben.

Binch napisal/-a:andrejl, na podlagi cesa podajas informacijo, da pri 40min/10km genetika nima veze? Sam firbec ...

to si si sama že nekako odgovorila eno stran nazaj. genetika pride v poštev pri vrhunskih rezultatih. 40min/10km pa ni noben vrhunski rezultat. daleč od tega. pravilen trening, urejena prehrana, pa nekaj časa. ne pa genetika.

Binch napisal/-a:(o "drugih" stvareh rajs ne bi, se dobr poznamo :oops: )

a to se midva poznava? nisem čist štekal. to si najbrž mislila, da se vi na forumu dobr poznate, ne?

MihaPR napisal/-a:kaj pa je slaba genetika?? oz. dobra???

to je pa tolk splošno vprašanje. pa sej to sam veš...

lp, andrej
Uporabniški avatar
 MihaPR
Vprašal zato, ker si omenjal slabo genetiko.
Drugace se pa men zdi 40 min na 10 km kar dober rezultat, odličen.
Uporabniški avatar
 Filipid
Tudi sam sem mnenja, da ima genetika pri tem svojo vlogo. Lahko imaš ti neko stvar v genih in če ta gen ne razviješ ni nič. Glede mišičnih vlaken pa sem že od nekaj vrhunskih atletov in strokovnjakov slišal, da če nimaš določenih mišičnih vlaken (sem že pozabil kako se jim reče) boš zelo težko razvil hitrost kljub velikim prizadevanjem. Človek je komplicirano bitje in če bi denimo dve osebi istega spola in starosti določili enak trening, bi lahko eden veliko lažji to opravil od drugega oziroma bi hitreje napredoval pri vadbi.
Uporabniški avatar
 andrejl
dobro, no. ne me 100% za besedo držat. seveda ima vlogo tudi genetika. samo tako malo, da je praktično nima. mogoče komu za izgovor fajn pride :lol:

evo, jaz mam tud mal slabšo genetiko, pa mi gre faks bolj počas. sej se trudim pa to, sam genetika me zeza :wink: no, to je podobna izjava, kot če rečeš, da zaradi genetike ne moreš tečt pod 40. sej mogoče malo res vpliva, samo sliši se pa bolj kot izgovor, ne?

seveda je teh 40min/10 km odličen rezultat. samo je dosegljiv za vsakega tukaj. smo zdaj naredil en bav bav iz tega. zdej bo pa res kdo mislil, kolk je težko. poglejte kakšne rezultate, pa boste videl, kolk ljudi prelaufa v tem času 10km. pa niso to nobeni vrhunski atleti.

bigfrik pravi da lahko. jaz tud. bigfrik, se vidva na evropskem, ok? :wink:

lp, andrej
Uporabniški avatar
 MihaPR
Se ne strinjam, da je dosegljiv za vsakogar.
Uporabniški avatar
 andrejl
MihaPR napisal/-a:Se ne strinjam, da je dosegljiv za vsakogar.

no problem :!:

samo da verjameš, da je dosegljiv zate :D
Uporabniški avatar
 MihaPR
eh kje, jest okol blejskega jezera pod 16 min ze zdj laufam :lol:
Uporabniški avatar
 bigfrik
andrejl napisal/-a:

bigfrik pravi da lahko. jaz tud. bigfrik, se vidva na evropskem, ok? :wink:

lp, andrej
Ja itak! :shock:
 tommi
Na podlagi česa pa izberejo ekipo? NA kakšni podlagi se izbere ekipa Poleta 2005?

kako je bilo recimo lansko leto?

lp
 Nataša
Kaj bi potem rekli - cilji, motivacija, garanje + en ščepec vegete? pardon, genetike? :wink:

Je pa neki res - meni je življenje preveč raznoliko in pestro, da bi si postavila en cilj in vse žrtvovala za to. Sem srečala že kakšenga zelo "omejenega" športnikov, ki je sicer dosegal vrhunske rezultate, vendar je za to le treniral in spal. Uh, dolgčas. In kaj potem, ko zaključi kariero? Primer Pantani?

Ampak to je že druga tema.
 mojA
tommi napisal/-a:Na podlagi česa pa izberejo ekipo? NA kakšni podlagi se izbere ekipa Poleta 2005?

kako je bilo recimo lansko leto?

lp

RAZPIS V DANAŠNJEM POLETU !!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA