polmaratoni, maratoni, gorski teki, kilometrine in kilometraže - lestvice take in drugačne ...

Moderatorji: AVI, lukkka, Dule

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
ZdravkoC napisal/-a:
Je za razmislit …

Glede računanja pa tako … če bi bilo na klasičnem maratonu vsaj 350 m vzpona, bi bilo toliko tudi spusta (večinoma start in cilj na istem mestu) in bi bilo razmerje naklona izraženo z 1,7 %. Verjamem, da bi bilo na takšnem maratonu največ gorskih maratoncev.

Zgolj za razmislek … :D

:D

Seveda! Sploh ni potrebe, da organiziramo GM40 za državno prvenstvo v gorskem maratonu, če je Ljubljanski maraton s svojimi 65 m/ krog več kot primerna gorska maratonska preizkušnja.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bojan Ambrožič napisal/-a: Seveda! Sploh ni potrebe, da organiziramo GM40 za državno prvenstvo v gorskem maratonu, če je Ljubljanski maraton s svojimi 65 m/ krog več kot primerna gorska maratonska preizkušnja.

Sem mislil, da sem ti pomagal, ti pa si navaden provokator :evil:
Te pomisleke, kot jih navaja @Bojan Ambrožič, sem imel tudi jaz. To je naravno stanje razuma, vendar pa predlagam, da se vsaj za ... mogoče naslednje leto ... ali pa takoj, sprejme nek kriterij, da mora biti neko razmerje naklona, izraženo mogoče v % med višino in dolžino.
Obstaja pa nevarnost, da pade tek čez Pohorje ven. Na 65.000 m narediš ca 2.100 vm, kar je spet le 3,2 % klanec oziroma 2x več, saj je enako kot vzpona tudi spusta.
Po nespremenjenih pravilih pa bi v to lestvico prišel tudi 100 km Biel, pa 212 km Ultrabalaton, ker ima zadosti hribovja v prvem in zadnjem delu... pa menda (?) vseh pet etap Trans Slovenija ipd.

Je za razmislit …

Glede računanja pa tako … če bi bilo na klasičnem maratonu vsaj 350 m vzpona, bi bilo toliko tudi spusta (večinoma start in cilj na istem mestu) in bi bilo razmerje naklona izraženo z 1,7 %. Verjamem, da bi bilo na takšnem maratonu največ gorskih maratoncev.

Zgolj za razmislek … :D

Brez zamere, čestitam vsem Formaratoncem, ampak v tem primeru, se strinjam z ZdravkoC-jem.
Hm, pomoje je debata o AZS definicij gorskega teka že ok, ampak kolikor vem, je pravilo za gorski tek te lestvice postavil Dule in AVi podedoval, tako da lahko za naslednje leto naprej debatiramo, kako bi zadevo spremenili ali pustili enako.
 klopotec
ZdravkoC napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a: Seveda! Sploh ni potrebe, da organiziramo GM40 za državno prvenstvo v gorskem maratonu, če je Ljubljanski maraton s svojimi 65 m/ krog več kot primerna gorska maratonska preizkušnja.

Sem mislil, da sem ti pomagal, ti pa si navaden provokator :evil:

Tole na primer, se mi ne zdi glih neka prijazna izmenjava mnenj, he,he.

Ampak, nema veze, vsak ma svoje veselje. Eni radi delajo lestvice.
Lestvice naj kar bodo, uporaba le njih pa po želji. Mislim tudi, da Zdravko in Bojan ne bosta prekoračila kulturne izmenjave mnenj! To, da se pa mnenja krešejo je pa v tej temi za pričakovati. Tudi jest se nagibam k Bojanovem razmišljanju. Naj bo pa to tudi vse, ker mi je odveč, da študiram predpise in definicije. Klanec moram premagati, ravnino preteči in pri tem neizmerno uživati!
Gorski tekač, cestar, softič, hardič, roker, panker, šumski, posljastičar, žabar......anede? Ja, itak :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 31

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA