polmaratoni, maratoni, gorski teki, kilometrine in kilometraže - lestvice take in drugačne ...

Moderatorji: AVI, lukkka, Dule

Uporabniški avatar
 Vreme
#296933
Letos sem pohitel, tako imate možnost,da svoje rezultate sproti vpisujete v lestvico. Jaz pa se bom tudi potrudil in sproti vpisoval vaše dosežke.

Obrazec za vpis - KLIK

Vaše vpise je možno preveriti TUKAJ


Pravila Ultra+maratonske lestvice

1. kaj šteje?

- vsi uradni teki, katerih dolžina je objavljena kot maraton ali daljša od maratonske razdalje
- veljajo domače in tuje prireditve
- veljajo tudi prireditve, ki jih organizira TF in je njihova razdalja potrjeno znana
- veljajo prireditve, kjer je potek proge nedvoumen in za vse enak (trekingi in orientacije žal sem ne sodijo)
- veljajo tudi teki na čas od 6 ur dalje oziroma krajši, kadar je pretečena razdalja daljša od maratonske

2. kdaj šteje?

- točkujejo se vse prireditve, ki zadostujejo gornjim pogojem in se zgodijo v letu 2013, torej s startom od 01.01.2013 do 31.12.2013
- točkujejo se samo prireditve, ki vsebujejo v sporočilu vse predpisane podatke

3. kako šteje?

- vsak, ki sodeluje na lestvici, in pride v cilj na eni izmed prireditev, dobi za vsak zaključeni kilometer eno točko (maraton 42 točk, Celje Logarska 75 točk, Biel (CH) 100 točk)

4. kdo šteje?

- na lestvico boste uvrščeni vsi, ki izrazite željo po sodelovanju tako, da vpišete svoje podatke v ultra+maratonsko lestvico

5. kaj še?

- iz vseh vpisanih podatkov bomo naredili dve lestvici. Prva bo maratonska torej šteli bodo km izključno pretečenih na maratonu, druga lestvica pa bo ultramaratonska v katero bomo šteli vse pretečene kilometre, torej vse tiste maratonske, kot tudi vse tiste, ki presegajo razdaljo maratona. Prvim trem ženskam in prvim trem moškim bomo na zaključni prireditvi podelili priznanja.

- sodelovanje je seveda brezplačno, denarnih nagrad ni
Nazadnje spremenil Vreme, dne 05 Maj 2013, 15:39, skupaj popravljeno 1 krat.
#300408
Scooby napisal/-a:Končno nekaj za vpisat na lestvico. :D


Res je. Kar nekaj prireditev je bilo ta vikend, katere so vredne vpisa na lestvico. V resnici bi lahko začeli že z 2. šesturnim tekom okoli vojašnice. Bi zato prosil, da bodite čim bolj redni pri vpisovanju, da nebi potem lestvico urejal preveč za nazaj.
#300512
Vreme napisal/-a:Kar nekaj prireditev je bilo ta vikend, katere so vredne vpisa na lestvico. V resnici bi lahko začeli že z 2. šesturnim tekom okoli vojašnice. Bi zato prosil, da bodite čim bolj redni pri vpisovanju, da nebi potem lestvico urejal preveč za nazaj.

Zgleda, da so se tudi stvari na tej lestvici precej spremenile. Potem bi lahko tudi Šentiljsko pot vpisovali tukaj??? Zakaj??? Zato
Pravila

Prijava ni obvezna, je pa zaželjena.

Smer teka (ali hoje) lahko izberete po želji :twisted:

Teku se lahko pridružite kadarkoli med 6:00 in 12:00. Za zamudnike veljajo ista pravila kot za ostale.

Na forumu bomo objavili lestvico vseh, ki bodo pretekli (prehodili) vsaj 1 krog.

Nagrade, prijavnina, hrana, pijača in ostalo

Priporočamo, da prinesete hrano, pijačo in ostalo :?: s sabo, ker drugega ne bo :oops: Mogoče kakšne bobi-palčke. Nagrad ne bo. Prijavnine ni. Dobra volja je zagotovljena.

WC

Svobodna izbira. 1,5 km grmičkov in dreves :oops: in ...

Varnost

Za svojo varnost morate poskrbeti sami, ker je to skupni trening...
#300547
Zdravc ne razumem najbolje. Ni primerjati s Šentiljsko potjo. Tu gre vendarle za 6 urni tek, zlo podobno kot Sladkih6, s to razliko do pač sodelujočim verjamemo na besedo o njihovih dosežkih.Vsekakor pa gre za TF dogodek, kot tudi 12 ur Šmarne gore, mar ne? :wink:
#300652
12 ur Šmarne gore je organizirana prireditev. Četudi gremo nekateri tja za trening, je tam vse: natančen start, startne številke, veliko resnosti, zaključek, rezultati, podelitev, okrepčevalnica, na koncu pogostitev ...

Ko gremo na Šentiljsko je vseeno kdo pride, tahitri večkrat čakajo počasnejše ... to je skupni trening in doživetje ob skupnem druženju. Je kar več kot 6 ur, pa menda ne spada na lestvico.

Okoli vojašnice bi tudi jaz šel, če bi iz povabila na TF zaznal kaj drugega, kot da te nekdo povabi zraven, ko bo delal dolgi trening. Pardon. To zdaleč ni isto kot Sladkih6.
Mogoče se pa jaz motim.

Menim, da tudi humanitarna kroženja in teki, ki nimajo tekmovalnega značaja, ne sodijo na lestvico. Vsaka čast Gašpircu, ki prelaufa nerazumne razdalje, pa EČO s svojim preteklim projektom itd. Tudi K24 ne uvrščamo na to lestvico, čeprav je to pravi dosežek.
Da ne nakladam, predlagam, da so na lestvici le tekme.

Upam, da me kdo razume. Treninge pa beležimo v drugih temah in v drugih aplikacijah.
#300703
Najprej naj zapišem,da me veseli, da bomo kar na začetku sezone razjasnili nejasnosti, da ne bo potem prihajalo do nejevolje pri objavljanju rezultatov, čeprav slednje ni bilo zaznati pri lanski objavi končnih rezultatov.

ZdravkoC napisal/-a:Da ne nakladam, predlagam, da so na lestvici le tekme.

Upam, da me kdo razume. Treninge pa beležimo v drugih temah in v drugih aplikacijah.


Skorajda si me že prepričal, potem pa tole :mrgreen: Seveda se globoko strinjam, da naj bodo na lestvici izključno tekme. Ampak če bi Zajec napisal,da gre za tekmo bi potem rezultati veljali za lestvico? In v čem bi bila potem razlika? Slednje velja tudi za humanitarno 48 urno kroženje okoli Bleda. Takih in podobnih tekov pri nas primanjkuje in ne razumem čisto, zakaj jih nebi bilo moč dati na lestvico, saj gre za TF lestvico

Scooby napisal/-a:Zakaj pa ne bi mi imeli svoje lestvice z lastnimi pravili? Bolj bodo odprta pravila več nas bo lahko sodelovalo. :laola


Če pa bi se hoteli iti uradno lastvico pa bi bila druga pesem:

Tovariš Toni napisal/-a:Vse,kar je več od maratona in uradno merjeno ter organizirana tekma,sodi na lestvico vse ostalo je druga tema. DUV statistik ima to tako poštimano.


S to razliko da na DUV štejejo med rezultate teke , pri katerih tekači pretečejo več kot 40km.

Pa da ne bo pomote jaz ne navijam ne za eno ne za drugo stran. Celo nasprotno, sam sem okrog tega kar malo zbegan. Razumem,kaj mislite z uradnimi prireditvami. ampak kaj sploh so uradne prireditve? Je 12 ur Šmarne gore uradna prireditev ali ni? Kam bomo dali letošnji Muraton, katerega si želite letos ponovno obuditi? ja že slišim odgovor šlo bo za trening. Ok, ok, kaj pa če boste dobili štartne številke ali pa tudi ne, na poti organiziramo eno ali dve okrepčevalnici, štartnine ni, nagrad pa tudi ne, vsak pa bo dobil priložnostno darilo, ali pa tudi ne. Upam, da se razumemo...

Sicer pa ste tukaj vi,da poveste svoje mnenje, pa se bomo potem lažje odločili, kako in kaj :TF)

Aja še nekaj, Šentiljska je treking varijnta, tako da po dosedanjih pravilih izpade kar v prvem krogu. :wink:
#300817
Vreme, glede na to, da si šef lestvice, predlagam, da imaš ti glavno besedo.
Je kar res, da je težko biti pameten tule. Ali je to, da se trije zberejo in tečejo šest ur, že dogodek, na podlagi katerega se lahko uvrstiš na lestvico? Po moje da ne!

6 ur vojašnice pa ... navsezadnje zakaj pa ne? Ne gre za navaden skupni trening, ker je bila zadeva prej razpisana na Tekaškem forumu (torej javno), ker je proga izmerjena (čeprav ne uradno) in ker obstajajo tudi rezultati - se je bilo treba vpisovati v knjigo,
Muraton enako - če bo zunaj "razpis" (no, objava dogodka) pravočasno pred dogodkom, če bo zadeva organizirana toliko, da bodo udeleženci vedeli, kje naj tečejo (brez predvidenih bližnjic), če se bo vedelo, koliko je kdo pretekel ... zakaj ne?

Razlika med navadnim treningom in dogodkom, ki se šteje za lestvico, mora biti (vsaj?) to, da je drugi javno napovedan in da se ga načeloma lahko udeleži kdor koli. Se pravi, napoved dogodka v stilu: "midva greva, lahko se pridruži še kdo, če hoče," ne šteje. Mora biti res vabilo. :)
To je moj skromni prispevek, če ti bo zaradi tega lažje ...

Obstaja pa še ena možnost. Da se tisti, ki zadevo organizira, prej pomeni s tabo, ali to šteje za lestvico ali ne, pa to napiše v vabilo. Navsezadnje gre za dogodke, ki jih organizira TF, torej komunikacija s tabo ne bi smela biti problem, ker obstajajo tudi zasebna sporočila.
#300824
Vreme napisal/-a: .. Aja še nekaj, Šentiljska je treking varijnta, tako da po dosedanjih pravilih izpade kar v prvem krogu. :wink:

To pa res ne drži. Za trekinge (kot jih poznamo iz lige) velja ubiranje bližnjic, orientacija po neoznačenih poteh, brezpotje ... kar za šentiljsko ne velja. Potrdilo je "tank" ki je izven KT in ga vedno obiščemo, čeprav že utrujeni in bi bila bližnjica že zaželjena.
Vsekakor pa doslej Šentiljske še nismo organizirali kot tekmo :D
#300929
Sem čakal, da še kdo kaj napiše pa očitno ni nekih strašnih pripomb :D

Torej, da ne bo nejasnosti. Prireditve, ki so vnaprej napovedane in razpisane na Tekaškem forumu se bodo štele v ultramaratonko lestvico, pod pogojem seveda, da je bila proga naprej znana in enaka za vse, ter je bilo pretečenih vsaj 42 km. V maratonsko lestvico pa se upoštevajo izključno uradne maratonske prireditve.

ZdravC, kar se tiče Šentiljske pa se meni ne zdi da ravno spada v to lestvico. Če pa dobro preberem kaj sem zgoraj napisal nebi smelo biti dvoma :roll:
#304094
Ja, ja priznam, se posipam s pepelom. :oops: Vmesnih rezultatov še nisem naredil, , pa tudi kaj prida vpisov ni bilo. Glede na to, da je Formarton, pa tudi nekaj drugih tekov za nami, pričakujem sedaj več vpisov. Torej, dajte se potruditi pa čim prej vpišite vaše rezultate, jaz se pa bom tudi potrudil, da bom med prazniki, ali najkasneje tik po njih pripravil lestvico. Tokrat mi mora uspet, z vašo pomočjo seveda :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA