- 19 Okt 2007, 21:49
Veliko se govori, sliši in piše o ljubljanskem maratonu. Verjetno je to za večino slovenskih tekačev bistveni in glavni dogodek v celem letu kar se tiče teka. Poznam jih kar nekaj, ki se udeležijo le tega uradnega teka ali tekmovanja, če hočete, čeprav celo leto pridno tekajo. Tudi meni osebno je letos to najpomembnejši dogodek, zato se nanj pripravljam drugače, kot na druge teke. Glede na to, da je to nek vrhunec sezone in še v glavnem mestu, verjetno vsak želi ravno tu "razturati" po svojih najboljših močeh, poleg tega je pa to odraz dela (treningov) celega leta. Da ne dolgovezim preveč, imam tu 2 bistveni vprašanji:
1. kako se na ta dogodek pripravljate psihično ? (jaz priznam, da ta zadnji mesec vsak dan mislim na to, sem kar malo živčen, ker sem si morda zadal preveč ciljev, po eni strani bi si želel, da je že za mano, po drugi pa da bi imel še več časa za priprave)
2. kako se na ljubljanski maraton (ne glede na tekmovalno razdaljo) pripravljate "fizično" se pravi s treningi ? So ti bolj intenzivni, manj intenzivni, drugačni, enako kot celo leto, vključujete še kakšno drugo vadbo,...?
1. kako se na ta dogodek pripravljate psihično ? (jaz priznam, da ta zadnji mesec vsak dan mislim na to, sem kar malo živčen, ker sem si morda zadal preveč ciljev, po eni strani bi si želel, da je že za mano, po drugi pa da bi imel še več časa za priprave)
2. kako se na ljubljanski maraton (ne glede na tekmovalno razdaljo) pripravljate "fizično" se pravi s treningi ? So ti bolj intenzivni, manj intenzivni, drugačni, enako kot celo leto, vključujete še kakšno drugo vadbo,...?