Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

tamt
Današnji tek je bil zelo pester, vsaj zame, ki sem bila prvič na takšni veliki prireditvi (prvič na 21 km) :) . Vzdušje je bilo enkratno, navijači so nas spodbujali skoraj ob celotni trasi, tudi dežja ni manjkalo :wink: , ampak bilo je nekako za vse poskrbljeno, tako da sem s celotnim dogajanjem zelo zadovoljna.
Začela sem previdno in večino časa tekla z malo rezerve, saj nisem vedla kaj me čaka. Kilometrskih oznak na začetku sploh opazila nisem, ure nisem imela, tako da tudi s časom nisem bila obremenjena - ravnala sem se pač po občutku. Moram rečt da sem se ves čas počutila zelo sveže in polna energije, tako da sem lahko zadnje 3 km še malo pospešila; v cilj sem pritekla z bruto časom 1:46 in še malo, kar je boljše od pričakovanja, saj sem pravzaprav lovila čas 1:50, zelo zadovoljna pa bi bila že s časom pod 2h;
Žal mi je, ker mi ni uspelo prit na skupinsko slikanje zjutraj (čakanje na garderobo in WC je zahtevalo svoj čas in bila sem prepozna :( ) - bom vedla za drugič, da se je treba malo prej odpravit od doma :wink: .
:laola
Uporabniški avatar
 javaman
@daks: po mapi na telefonskem imeniku je 10,5 km

Drugače pa sem tudi sam zelo zadovoljen. Dež me ni ustavil. Prvih 12 km sem še sledil zajcu Zdravkotu, potem pa mi je tempo upehal. Vseeno pritekel za 9 minut prej kot na dunajski in sežanski 21-ki. Edino 500 m pred ciljem so me vezalke 2x #$%&*. In ko greš pri tem nazaj iz počepa.... :evil:
 ton
Sam še malo kolebam med surlatostjo in zadovoljstvom, ampak enkrat se pač priteče, da PBja ni mogoče vsakič premakniti.
Glede vremena je edina žalostna reč ta, da je morda najlepši del tekme tisto veteransko čveketanje v cilju, ki pa je bilo danes dokaj onemogočeno. Sam sem še odtekel košček poti nazaj, da sem pozdravil najljubšo mi ženo, ki je svojo prvo 21ko pretekla totalno zadovoljna... in sem jo potem kar težko 'pospremil', saj jo je mahala proti cilju mnogo prehitro za moje frajersko iztekanje...

Skratka: pridelali smo 4 nove medalje in gremo po vzoru Radencev ves teden izležavat v džakuzije v Moravce. Moja genialna ideja, da vzamem s sabo bicikel, naj se malo slika.
Uporabniški avatar
 tae
Naprošam vse, ki v prihodnje še nameravate napisati poročila (čeprav to ni ravno moja naloga, morda niti ne pravica), da le te pišete v rubriko "poročila s prireditev."

Drugače pa Bojan Ambrožič, všeč mi je da se v zadevo tako vživiš in z nami deliš občutke.

Vsem udeležencem vseh tekov iskrene čestitke.

PS.: moje poročilo še sledi, ko vse ostalo preberem.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Se opravičujem. Vendar to nebi smel biti noben problem. Moderator naj ustanovi novo temo in ta sporočila premakne v le to. Sigurno bo forum bolj urejen.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
shash napisal/-a:Drži se Marčni, samo hrabro naprej. Potem pa kako poročilce o doživetjih.

približno prve tri četrtine poti je šlo super. prvih 30km sem tekel z zajcem zdravkoC-jem v prijetni družbi forumovcev. na 25-em km me je počakala eva z gelom, ampak ga niti nisem vzel, ker se mi ni zdelo potrebno. že prej me je nekaj začelo "pikat" v desnem kolenu, ampak se nisem kaj dosti sekiral. potem pa sem se na postaji okoli 30-ga km ustavil, spil malo vode in ko sem se hotel spet zalaufat me je tako zabolelo v kolenu, da nisem vedel kaj naj naredim. komaj sem stopil na nogo. in ker prvega ne pozabiš nikoli sem si rekel, da bom šel do konca, pa če pridem po vseh štirih ob osmih zvečer v cilj. in sem prišel po zadnjih dveh po malo več kot štirih urah in pol. pred ciljem sem srečal še klateža, zdravka, erota. na tribuni pa presenečenje, navijači hana, nenad, jurka. potem smo se dobili še s klopotčevo družino. žal sem suha oblačila pozabil v avtu in s sabo vzel samo torbo s tekaškimi cotami. pol pa moker nisem mogel sedeti dolgo z njimi in mi je res žal, da sem moral it. bomo v sladkem vrhu nadoknadili. hvala evi, poloni, danijelu, haupiju, bobu, rudiju... skratka vsem, ki so tako ali drugače pripomogli k mojemu "dosežku".
se vidimo v sladkem vrhu oz. v palmanovi!

Slika[/img]
Uporabniški avatar
 klatez
Bravo, Marčni zajec! :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast: :clap: :cast:

P.S. Kar nekaj nas je začelo "maratonsko" kariero z bolečimi koleni...
Uporabniški avatar
 Vreme
marčni zajec glede na to, da si se odločil v zadnjem trenutku,da boš opravil z maratonom lahko samo rečem :laola
Uporabniški avatar
 zdejan
Tudi jaz sem imel podobne težave. Vesel sem, da sem prišel do cilja, saj je bil to moj prvi maraton. Vendar bi bil še bolj, če me ne bi pri 33. km izdalo desno koleno. Imel sem namen teči 3:30, do 26. km sem se držal zajca, potem pa sem moral na žalost popustiti zaradi bolečin v mečih (malo preambiciozno sem si zgleda vse skupaj zadal). No pri 33. km me je še vsekalo v desnem kolenu. Pri 36. km me je dohitel Ero, ko sem jaz lahko samo peš še hodil zaradi bolečin. Pa so me na okrepčevalnici nekak skup zrihtali, da sem lahko prišepal do konca, preden me je dohitel zajec za 4:00. No, sem rekel, na prvem maratonu bi prišel makar peš v cilj ali pa po zobeh, samo da končam.
Uporabniški avatar
 shash
To Marčni, vsaka čast.

:laola

LP
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA