Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 vencelj
Na lanskem in letošnjem LM sem tekel maraton, prej pa večkrat polovičko. Na polovički sem imel razliko med neto in bruto 5- 10 sek. (končni čas 4 min /km, torej okrog 1:24:24). Za maraton sem vedel, da bi bilo to prehitro, zato sem se lani na štartu postavil k zajcu za 3:00, razlika neto:bruto je bila 23 sek. Do 31 km sem zajcu sledil, nato popustil in končal z 3:07:43 neto (+23 bruto). Letošnja izkušnja je precej drugačna: ker je zajec 3:00 štartal med kenijci (kar me je presenetilo), sem se na hitro odločil, da bom pač tekel svoj tek, postavil sem se pa (po moji oceni) približno tam kot lani. Razlike med neto in bruto je bilo 30 sek., zajca 3:00 pa sem ujel okrog 11. km in nato nadaljeval z njim. Za razliko od lani me ni pobralo, v cilju sem imel neto 2:58:00 (+30 bruto). Tempo 4:13/km.
Mislim, da sem se postavil pravilno, če bi bil bolj spredaj, bi me prehiter štart v nadaljevanju "pokopal". Mimogrede, opazil sem, da so trije od tistih, ki so bili v cilju pred mano, imeli slabši neto rezultat od mene, za mano pa nihče boljšega...
Če bi spet šel polovičko, bi se moral postaviti bolj naprej- tam je začetno razliko težje nadoknaditi.

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
jZ napisal/-a: .... res, da smo v povprečju bili malce bližje startu in tekli počasneje ...

Oh, to je dobro :D
Sem se že bal, da smo iz TF tak zamujeni, da se še naprej ne znamo zrinit :twisted:

Me pa res zanima, koga sta tista dva tekača, ki sta bila toliko razcefrana na TF, ovirala pri teku. Le še v starih Westernih smo gledali linčanje brez sojenja in brez pravne podlage. Saj sem že rekel :ignore:

Tiho pa ne morem biti:
Velja pa izkušnja, ki jo je Vencelj lepo opisal
:arrow: vedeti moraš kam sodiš in to ti pomaga k rezultatu.
Uporabniški avatar
 lonely
Na maratonih v tujini je za štartno razvrstitev dobro poskrbljeno. Namreč,na prijavnici moramo obvezno napisati "best time"zadnjih nekaj let in na podlagi tega dobimo številko določene barve ali višine.Ob kontroli številke se razvrščamo v posamezne boxe ki so vidno označeni.Ni možnosti da bi vstopil v box kateri je namenjen tekmovalcem z boljšim prijavljenim časom.
Prva vrsta so top-runnerji,potem pa sledijo boxi :npr pod 3 ure,3.00-3.30,3.30-4.00......Tik pred štartom odstranijo trak ki loči boxe in vsi štartamo istočasno brez odvečnega prerivanja in prehitevanja.

Lp
Uporabniški avatar
 izzardly
''Me pa res zanima, koga sta tista dva tekača, ki sta bila toliko razcefrana na TF, ovirala pri teku. ''

To počnemo iz foušije, ker se nam ni ratalo zrinit med Kenijce.:D

''Velja pa izkušnja, ki jo je Vencelj lepo opisal
:arrow: vedeti moraš kam sodiš in to ti pomaga k rezultatu.[/quote] :''

Mene so tako grdo gledali, ko sem se rinila naprej, da sem rajši kar obstala nekje na sredini mase. Razlika med neto in bruto časom je bila zaradi tega 2 min 14 s, po štartu pa je sledilo mencanje do 3. kilometra. Boxi bi definitivno bili boljša rešitev, saj nimamo vsi toliko izkušenj, da bi vedeli, kam se postavit.

LP (se opravičujem ZdravkuC, sem pomotoma zbrisala citate)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA