Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 IČA
Bojan, te popolnoma razumem kako se počutiš, sam sem bil v zelo podobni dilemi. Odločil sem se, da ne riskiram še hujše poškodbe in da letos pač ne bom sodeloval. Štartnina pa je tudi šla v prodajo.
Ni enostavno sprejeti takšno odločitev in se odpovedati "cilju" za katerega si trdo treniral in se odpovedoval, čeprav z užitkom.
Odloči se pravilno kakorkoli se že boš.
 mojA
Jaz sem se pa odločila letos za znanstveni pristop :wink:

Zanima me, kako bo na moj maratonček vplivalo dejstvo, da sem v septembru pretekla SAMO 70 km, zadnji daljši tek naredila pred 4 tedni, prejšnji teden PA SPLOH NISEM PRETEKLA NITI KM. In se delam, da se sploh ne sekiram.

Ali krajše: Kako vpliva na maraton trening POČITEK ČEZ VSE MEJE :shock:

Za primerjavo - v prejšnjih letih sem se vedno striktno držala plana (no, letos so bile izredne razmere) in startala z razbijajočim srcem in pritekla v cilj navdušena in srečna. Kakšna bom letos ?
Uporabniški avatar
 natasa
mojA napisal/-a:Jaz sem se pa odločila letos za znanstveni pristop :wink:

Zanima me, kako bo na moj maratonček vplivalo dejstvo, da sem v septembru pretekla SAMO 70 km, zadnji daljši tek naredila pred 4 tedni, prejšnji teden PA SPLOH NISEM PRETEKLA NITI KM. In se delam, da se sploh ne sekiram.

Ali krajše: Kako vpliva na maraton trening POČITEK ČEZ VSE MEJE :shock:

Za primerjavo - v prejšnjih letih sem se vedno striktno držala plana (no, letos so bile izredne razmere) in startala z razbijajočim srcem in pritekla v cilj navdušena in srečna. Kakšna bom letos ?

Navdušena in srečna, ker si ga pretekla .

:wink:
Uporabniški avatar
 zlopi
mojA napisal/-a:Za primerjavo - v prejšnjih letih sem se vedno striktno držala plana (no, letos so bile izredne razmere) in startala z razbijajočim srcem in pritekla v cilj navdušena in srečna. Kakšna bom letos ?

... tudi jaz mislim, da boš pritekla v cilj navdušena in srečna. Lahko boš tudi v praksi preizkusila podpis ZdravkaC: "Odloči se pravilno, čuj ...
... vse je v glavi!"
Mimogrede jaz sem šel že nekajkrat na takšen "tek z glavo" brez potrebne fizične priprave pa se mi je razen lani na Radencih še vedno izteklo, tudi v Logarski 75 km. Čas, ki je bil za to potreben pa je seveda drugo poglavje, venda se jaz z njim tako nisem nikoli preveč ukvarjal.
Lp, zlopi
 mojA
Res je - hvala. Tam v prehodu v drugi krog bom preklopla iz nog v glavo, upam, da mi ne bo treba že prej :shock: . Čas me pa res ne zanima :? . Letos pa res ne, kot ne takrat, prvič :? . Komaj čakam :D .
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Danes 20 km v sub polžjem tempu. Pa ne zato, da ne bi zdržal tempa na višjih obratih, ampak zato, ker se poškodbe še zdaleč niso pocelile. Kljub temu me je po 15 km začelo spet zbadati v kolku.
Uporabniški avatar
 raf
Mali!!!!
Sori, ker sem te tako naslovil, ampak ti morma povedati zelo glasno in jasno, da si za letos kar se tiče LM zaključil in ta čas raje posveti sanaciji poškodbe, ker boš ob pretiravanju imel težave v prihodnosti. Ne bo konec sveta, če ga izpustiš in raje pridi navijat oziroma se javi za prostovoljca, ker boš s tem svoj občutek nemoči koristo kompeziral.
Uporabniški avatar
 Miroslav
Lep pozdrav!

Moje priprave izgledajo takole:
- prešnje 3 tedne sem tekel redke in dolge teke (4 x okrog PST in 1x 21 km in 1x 13 km)
- jutri bo zadnjič okrog PST
- drugi teden pa nekaj kratkih do 10 km

Ali kdo ve, kje bomo lahko parkirali svoje avtomobile na dan LJ maratona?
 spitbox
Pozdravljeni tekači!

Ta teden sem do sedaj naredil en intervalni trening (10km) in danes en hiter trening 8km (37min), nato raztezanje...
Zanima me koliko dolg trening naj naredim čez vikend? Prejšnji teden sem tekel 21km.

In pa koliko in pa kakšne treninge naj naredim naslednji teden.
Primer:
v nedeljo: lahkotni tek 15km
torek: 10km?
četrtek: 8km?
ter nato nedelja polMARATON...

Ali naredim še kak intervalni trening?

Marko
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Sicer se mi srce trga, ampak mislim, da bi bilo res bolje da LM letos obesim na klin. :roll:

Prvič zaradi poškodbe in drugič zaradi občutka nemoči pri počasnem teku.

Na ta način se bom znebil psihične sile, ki me vleče na nevarne dolge teke. Pa spočil se bom lahko in potem začel od novega.

Potem je najboljše, da prijavo prodam:?:
 sephadex-75
Bravo Bojan, dobro si se odločil. Res bi bilo škoda, da bi sedaj rinil z glavo skozi zid. Saj sedaj bi še prišel skozi, samo vse neumnosti, ki bi jih sedaj počel, bi se ti kasneje močno poznale in škoda bi bilo da bi bil recimo pri 30 na berglah.
Prodaj prijavo, spočij se in pocajtaj. Potem pa v nove zmage.
Uporabniški avatar
 IČA
Bojan Ambrožič napisal/-a:Sicer se mi srce trga, ampak mislim, da bi bilo res bolje da LM letos obesim na klin. :roll:

Na ta način se bom znebil psihične sile, ki me vleče na nevarne dolge teke. Pa spočil se bom lahko in potem začel od novega.

:clap: :cast:
Mogoče gornji emotikoni na prvi pogled izgledajo malo čudno, ampak s tem si dokazal svojo "veličino" in možnost treznega razmisleka. Zato ti čestitam za pravilno odločitev.
Uporabniški avatar
 lenči
Bojan Ambrožič napisal/-a:Sicer se mi srce trga, ampak mislim, da bi bilo res bolje da LM letos obesim na klin. :roll:

Bojan, težke odločitve, ki trgajo srce, sčasoma postanejo balzam zanj in pomenijo veliko več sreče :clap: . Čestitam za zelo razumno odločitev in še na nove zmage :laola
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA