Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 natasa
Bojan bravo, sigurno prava odločitev. :clap:
Jaz sem bila v enaki situaciji lani pred Radenci.

Poceli poškodbe in se spočij potem pa po nove zmage. :juhuhu:

:wink:
Uporabniški avatar
 Eustahije
Bravo Bojan! Sem spremljal tole zgodbo v tem threadu in sem potihem navijal, da se boš odločil to, kar si se! :)
 mojA
Bojan, tudi mene je skrbelo zate in sem ti imela namen napisati nekaj podobnega. TI si še zelo mlad in zelo dober in hiter tekač. SIgurno bi se preteral, nevede.
Jaz stara džomba bom pa lepo odkljusala počas dva krogca :D - vesela bom , če mi boš podal kozarec vode in vzpodbudno navijal :wink:
 katrca
eno vprašanje. V poletu sem zasledila, da tisti, ki ne bodo prvega kroga pretekli v 2 urah in 15 min, jih bodo usmerili na cilj. Zdaj imam pa totalno tremo, ker jaz sem med počasnimi. Sicer upam, da bom v tem času na cilju, kaj pa če ne....blamaža. Že razmišljam, da bi šla raje na 10ko.
Uporabniški avatar
 natasa
katrca napisal/-a:eno vprašanje. V poletu sem zasledila, da tisti, ki ne bodo prvega kroga pretekli v 2 urah in 15 min, jih bodo usmerili na cilj. Zdaj imam pa totalno tremo, ker jaz sem med počasnimi. Sicer upam, da bom v tem času na cilju, kaj pa če ne....blamaža. Že razmišljam, da bi šla raje na 10ko.

Katrca to velja samo za maratonce. Verjemi, da ne boš med zadnjimi.
Brez strahu si zrela za tole 21-tko. :lol:

Uporabniški avatar
 Radolca
en namig bi potreboval.
ne vem ali naj tečem po deset kilometrov počasnega tempa vsak drugi dan ali naj raje več počivam pred ljubljansko 42-ko :?:
in če naj tečem počasen tempo, ali naj tečem takega kot ga imam v planu na 42 km :?:
Uporabniški avatar
 natasa
Radolca napisal/-a:en namig bi potreboval.
ne vem ali naj tečem po deset kilometrov počasnega tempa vsak drugi dan ali naj raje več počivam pred ljubljansko 42-ko :?:
in če naj tečem počasen tempo, ali naj tečem takega kot ga imam v planu na 42 km :?:

Sama grem danes še en tempo tek 21 km, t.j. v tempu, ki ga imam namen teči na LM. Potemh pa samo razteki in predvsem počitek.Se mi zdi pa, da imama isti cilj 3:45 :oops: .
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Radolca napisal/-a:en namig bi potreboval.

Radolca ti si pa toliko na forumu, da bi si že lahko shranil kakšen link o treningih maratona. Ko vneseš svoje podatke in ciljni tempo, ti izpiše natančen plan kdaj, koliko in kako intenzivno trenirati. Če se potem tega držiš vsaj okvirno, si zmagal :D

Primer zadnjega tedna iz Maraton Austrija linka za čas 3:45:00:

18.10. Sobota Tempo 15 - 18 Zügig 05:26@147-160
19.10. Nedelja Ruhetag 0 - 8 locker (aktivni počitek)

Zadnji teden
20.10. Ponedeljek Intervall 10 - 13 5 km im Marathontempo 05:19
21.10. Torek Ruhetag 5 - 10 locker (aktivni počitek)
22.10. Sreda Tempo 9 - 11 5 x 1000m im Marathontempo 05:19
23.10. Četrtek Ruhetag 5 - 8 locker (aktivni počitek)
24.10. Petek Ruhetag 0 - 5 - (aktivni počitek)
25.10. Sobota Ruhetag 0 - 5 - (aktivni počitek)
26.10. Nedelja MARATHON 42.195 im Marathontempo 05:19
Uporabniški avatar
 ninchi
Mene pa zanima nekaj: če te med tekom na 42 km nekje pri 20 km že zvije (poškodba) pa greš kar na cilj po 21 km, si diskvalificiran? ali se ti čas šteje za 21 km? verjetno si diskvalificiran kaj?

ninchi
Uporabniški avatar
 IČA
ninchi napisal/-a:Mene pa zanima nekaj: če te med tekom na 42 km nekje pri 20 km že zvije (poškodba) pa greš kar na cilj po 21 km, si diskvalificiran? ali se ti čas šteje za 21 km? verjetno si diskvalificiran kaj?

ninchi

ziher nisi, drugače niti počasnih ne bi preusmerjali z 42 na 21
Uporabniški avatar
 ninchi
Upam da res ne, čeprav se bojim, da bi me lahko že pri kakšnem 10 km štihnilo (trenutno saniram poškodbo). Je imel že kdo podobno izkušnjo, da je šel na LM teči na 21 ali 42 km, in je npr. pri kakšnih 10 fasal poškodbo? Kaj v tem primeru narest: se obrnit in in tacat nazaj do prizorišča al kaj narediti, jt domov?
Uporabniški avatar
 vencelj
:arrow: Kolikor vem je v Ljubljani tako, da če si prijavljen na 42, pa se na progi premisliš in greš po prvem krogu v cilj, te v rezultatih ni;
:arrow: Če te sredi kroga "štihne", imaš dve možnosti: pol kroga nazaj ali pol kroga naprej :roll:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 lonely
ninchi napisal/-a:Mene pa zanima nekaj: če te med tekom na 42 km nekje pri 20 km že zvije (poškodba) pa greš kar na cilj po 21 km, si diskvalificiran? ali se ti čas šteje za 21 km? verjetno si diskvalificiran kaj?

ninchi

Načeloma se šteje kot odstop (diskvalifikacija) zaradi barve številke.
Odvisno pa je od dobre volje organizatorja če ti dodeli medaljo ali ne.

Pri odstopu na cca.10-em kilometru za prevoz nazaj poskrbi organizator,
rešilec ali redarji.

Lp
Uporabniški avatar
 ninchi
Aha tako....glede razdalje si lahko premisliš ob prevzemu štartne številke? kokr sem prebrala....
Uporabniški avatar
 Bor
po moje bom verjetno guznil.....
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com