Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Fotr
No, evo, saj imajo ljudje tudi ideje, samo osnovo jim je treba dati, da jim začne delati domišljija, pa čeprav idejo povzamejo od drugega. Če bi se vsaj spomnil da bi proglasili dan krajevnih skupnosti, ali pa teden rjavih krav, ko smo že v Bohinju, potem bi bilo to nekaj novega, dan občin je pa že povedana ideja.

Recimo, kakšna pa je zvočna razlika med The Stroj in skupino trobcev v planšarske rogove? Kakšna pa je organizacijska razlika med razglasitvijo najlepše kranjske klobase in med proglasitvijo zmagovalca maratona, za katerega se že vnaprej ve kdo bo, ker je že vnaprej plačan za to?

Kakšna pa je razlika med delitvijo makaronov na testeninki ali med ugotavljanjem kvalitete tenstanega krompirja?

Razlika je ta, da imajo testeninko, plačane zmagovalce in en ansambel na startu že mnogi maratoni, tenstanega krompirja in najlepše klobase pa še nobeden. Zato ta ideja tudi ni za odmet. Zabeleženo, kdo se je to spomnil.

Pa če se ravno že vztraja pri striptizetah, nekaj pa tudi lahko kopiramo!

Pa še maraton je poleg!
 staned
[quote="ero"]bi pa jaz zastavil eno 'uporabniško' vprašanje organizatorjem:

kdo je sprejel sklep o spremembi višine startnine in kakšni so razlogi za spremembo? hvala![/quote]

odločitev o višini startnine in ključnih zadevah v zvezi z maratonom sprejema organizacijski odbor. razlogi za spremembo so predvsem v prizadevanjih za dvig kakovosti pripreditve, zraven pa je seveda precej matematike (seštevek vseh sredstev, ki so na voljo in stroškov)
 staned
[quote="runner"][quote="ero"]kdo je sprejel sklep o spremembi višine startnine in kakšni so razlogi za spremembo? hvala!
[/quote]

[b]ero[/b], ni vse v startnini ...
je kaj tudi v zlatu, nepremicnine, umetnine ...

:-)

[size=18]Q[/size]
Kdaj bomo tekaci (uporabniki) zadovoljni ?

[size=18]A[/size]
Takrat ko bomo za startnino dobili VEC kot pricakujemo.

Koliko je to VEC? Eeeh to je pravo vprasanje. To je tista "umetnost" katero organizator (profi ali amaterski) mora imeti, da najde pravo razmerje med profitom in zadovoljnimi uporabniki.
In tukaj organizatorjem zelim veliko uspehov, lepega vremena, lepih prostovoljk in veliko profita.
Zelim vam da lepo zasluzite, ker bo to tudi vam motivacija za naprej.

Mogoce par mojih videnj:
- znana imena ukrajinskih in kenijskih maratoncev in drage nagrade ne bodo privlekle tekaske mase (bodo pa zelo vplivale na vas proracun)
- male stvari (recimo postaja z vodo na pravem mestu) ki ne stanejo skoraj nic so izredno pomemebne
- spomincki (majice malo boljse kakovosti, medalje za vse udelezence)
- popusti (ce bo ostalo kot lani je OK, dodati mogoce se koga)
- pasta en dan prej (zelo lepo organizirana)
- fotke (pa ne po taki oderuski ceni kot lani)
- pace-baloncki (tekaci ki se resnicno drzijo zadani tempo)

so le par stvari, ki so mi sedaj padle na tipkovnico ...[/quote]

odgovarjam po vrsti: Ljubljanski maraton ni privatna prireditev, ni stvar peščice ali kopice organizatorjev in ga ne vodi profitni motiv, torej dobiček na koncu prireditve: vodi pa nas zaveza, da porabimo le toliko, kot je denarja na voljo.
- dilema ali hočemo maraton z vsaj nekaj odličnimi udeleženci ali zgolj s tistimi, ki pridejo sami, je stara; kakovost maratona se vendarle meri tudi po vrhunskih udeležencih. Najbolje in najbolj poemmbno bi seveda bilo, da bi imeli čimveč domačih odličnih tekačev, vendar vsi poznamo stvarnost. Sta pa pri nas že velikokrat tekla in zmagovala danes edina vrhunska maratonca iz Slo, Javornikova in Kejžar. Sicer pa nekaj o tem pišejo tudi drugi na forumu: meni bo ostalo v spominu, da sem tekel pred dvema letoma v Berlinu, ko je bil na isti tekmi postavljen najboljši čas v maratonu doslej
- okrepčevalnice z vodo bodo točno na mestih, ki so označena na zemljevidu, postavljene skladno s standardi. opozarjam, da bo v septembru (predvidoma 22.9) v Poletu objavljena tudi priloga o 10. LM, kjer bomo podrobneje predstavili startno-ciljni prostor, razpored okrepčevalnic, ponudbo na njih
- pri majicah seveda tudi sam mislim, da bi bilo bolje, če bi bile lahko prave tekaške, vendar je to povezano s stroški (7.000 majic). Postopno v prihodnosti
- kar se pace makerjev tiče so se lani kar odrezali, prva dva sta pritekla v cilj do minute natančno, le tretji (3.30) je imel malo zamude. Tudi "zajci" so ljudje
- testeninka bo letos verjetno še bolj privlačna. lani smo bili vsi kar zadovoljni, pričakujemo še malo več discipline udeležencev - recimo, da uporabljene krožnike in plastične kozarce nato odvržejo v vreče za smeti
- fotke - žal organizator ne more zagotavljati slik za udeležence, ampak je samo dovolil fotografu, da ponudi ta servis tekačem. Enako je na maratonih v tujini, le da so cene slik in ostalih izdelkov tam bistveno večje
 staned
[quote="miro"]Še moje mnenje.
Tudi jaz sem bil že na kar nekaj drugih maratonih. Moja ocena pa je , da Ljubljanski maraton še močno zaostaja za tujimi npr.: Praga , Rim , Pariz, Budimpešta, navsezadnje tudi za Slovenskim alpskim maratonom.
Dve leti nazaj je mojega prijatelja Petra na Ljubljanskem maratonu podrl avto , sicer ne hudo , pa vendar toliko o varnosti.
Drugače je pa Ljubljannski maraton prireditev , ki se vsako leto izboljšuje, to je pottrebno priznati organizatorju , bojim pa se , da so vse preveč samozadovoljni.
Toliko moje skromno mnenje.
Miro[/quote]

Z disciplino udeležencev v prometu je iz leta v leto veliko težav., 21 km dolgo progo pa je praktično nemogoče hermetično zaprtei. Na vseh glavnih križiščih so policaji, najetih imamo veliko število varnostnikov, zagotovljene so fizične zapore, pa se vendarle marsikdaj kdo izmuzne. Tako kot ne moremo preprečiti vožnje vsem kolesarjem, ki želijo na trasi spremljati svoje tekače in jim je pri tem prav malo mar, če ovirajo druge. kar se pa tiče samozadovoljstva organizatorjev - lahko je to tvoje mnenje, stvarnost je drugačna.
Uporabniški avatar
 runner
Fotr napisal/-a:Fascinanten je bil curek na koncu žleba! :Shocked: :Twisted Evil:

he, he Fotr, Fotr

Niagara? Ahh kaj Niagara in Viktorijini slapovi se ne mogu primerjati ...

Sorry (off topic again), zanimivo mi je kako se ta pogovor razpleta. Full podobno kot lani... no dobro, tukaj je malo inicijative, (recimo da se obvesti ljudi okrog trase) in nekaj konkretnih odgovorov ... ampak vecina pripomb je cut&paste od lani.

Aah na Ljubljanca bom sel neobremenjen ... malo se zezati ... bom dpopu skakljal pred objektivom in mahal lepim dekletom. Ne bom dovolil, da mi ta tekaski praznik pokvari <daj_kaksno_lanskoletno_letosnjo_opombo>!

Dragim organizatorjem pa zelim cimvec profita ... (senilnost? Ne, vem kaj govorim)
 staned
[quote="urška"]Jaz sem pa do sedaj le opazovala ta dogodek in si želela sodelovati - morda letos,če bo vse po planu :oops: :oops: ....
dejansko je tudi mene zmotilo premajhno zanimanje "opazovalcev"...
mojA - enkratna ideja, da aktiviraš soseda. tudi jaz sem pred par minutami (ko sem začela brati tele strani) podrezala brata - težek đezar, ki si neizmerno želi javnega nastopanja :lol: :lol: :lol:
če ne bom tekla, bom pa na tem področju poskušala kaj napravit....
še kdo z mano? :lauf:[/quote]

kar se glasbenih skupin ob progi tiče: resda naj bi šlo za njihovo bolj ali manj prostovoljno sodelovanje, torej honorarjev si kljub startnini organizator zaenkrat ne more privoščiti, v zahvalo pa lahko vendarle vsakemu zagotovi spominsko majico maratona in malico; skušali pa bomo angažirati sponzorja (Intersport), da nam bo zagotovili čimveč navijaških rekvizitov za gledalce ob progi
 staned
Želim komentirati še neakj pripomb, ki so skupne več avtorjem:

- parkiranje na dan maratona: bomo skušali pojasniti na spletni strani in v prilogi Polet, čeprav doslej glede tega ni bilo prav veliko pripomb. tik ob startno ciljnem prostoru pa seveda prostora za vse ni in ga nikoli ne bo
- WC - pereča tema, v org. odboru se bomo pogovorili o večjem številu WC,
- obveščanje prebivalcev ob trasi: ideje ste ponudili že sami, vsekakor je nekaj zamisli dobrih, lahko jih skušamo uresničiti skupaj; tudi organizator bo zagotovil dodatno obveščanje, do vsakega osebno pa pač ne bomo mogli (kot je eden od tekačev predlagal)
- organizator po konačnem maratonu zagotovi čiščenje celotne trase, sproti pa čiščenje ni možno.

Sicer pa: LM je mestni maraton, katerega namen je tek po središču mesta, mimo mestnih znamenitosti, je tudi promocijska zadeva za mesto, dogodek za prebivalce. Vse kar se dogaja ob maratonu, je lahko poživitev, na kravji bal pa bo verjetno treba še naprej hodit v Bohinj.

Če se dogovarjate za sestanek tekačev, ki bi bili pripravljeni tudi kaj prispevati k organizaciji maratona, povejte kdaj, da se pridruži tudi kdo od organizacijskega odbora in delamo skupaj.

lp s.
Uporabniški avatar
 bosin
No, je bilo tole dovolj tehtno?
Vsem kolikor toliko normalnim bi že moralo zadostovati, kajne?
Večina zadnjih idej in komentarjev je bilo itak samo še za v peskovnik..
 Nataša
bosin napisal/-a:Vsem kolikor toliko normalnim bi že moralo zadostovati, kajne?

kriza :roll:
Uporabniški avatar
 bosin
Uf, sorry, ne bi rad sprožil nove vojne zaradi napačnega izraza.
Nisem mislil normalnim v smislu psihičnega zdravja, ampak tiste, ki o prireditvi, kot je Lj.maraton, razmišljajo normalno, ne da bi iz tega delali svetovni dogodek, zgodovinsko prelomnico v življenju Slovencev ali priložnost za dokazovanje svoje inovativnosti.
Uporabniški avatar
 Fotr
Tole me pa spomni na tisti vic, če ga malo modificiram:

Kar brez skrbi vprašajte karkoli o LM, vsakemu bomo poskušali odgovoriti, kar vprašajte!
V redu, kako pa kaj organizacija LM?
Ne sprašujte!

Torej, tisti, ki ste kolikor toliko normalni, ne sprašujte več o LM, če imate kakšno idejo, v peskovnik z njo. Naj vam zadoščajo obljube prostovoljca (staned je edini, ki se trudi odgovarjati na naše butaste predloge in vsaj obljubljati, da se stvari izboljšujejo, pohvala stanedu!), če ste normalni, samo plačajte in tecite. Naj vam tole zadošča!

Ampak ali ni čudno, če ne bi sitnarili, tega sploh ne bi zvedeli. Kaj vse bi lahko še izvedeli, če bi spraševali naprej. Naj vas tolaži misel, da nas imajo tekače že tako ali tako za nenormalne!
Uporabniški avatar
 bosin
A ni dober občutek drugačnosti, ko tečeš v dežju in te imajo za nenormalnega :)
Nekaj jih poznam, ki se jim ta občutek, da odstopajo od siceršnjih meril normalnosti, zdi tako fajn, da najbrž sploh ne bi več tekli, če tega ne bi bilo. Seveda bi potem začeli skakljati po eni nogi, samo, da bi si spet prislužili tako oznako.
Fotr, a na žalost ti časi minevajo. Nihče se več ne ozre za tekačem, vsaj v Ljubljani ne, pa naj bo še tako ponosen na svojo "nenormalnost".
Treba se bo navaditi.
Uporabniški avatar
 Fotr
Poznam kar veliko metod, s katerimi bi pri ljudeh lahko vzbudil mnenje o svoji nenormalnosti. Med njimi pa ni teka, tek v dežju ali tek nasploh je dober za lastno dušo in telo, ne pa za občutek večvrednosti tistega, ki se zgraža nad tekačem in ga ima za nenormalnega.
Razumem tvoje razočaranje, da se ne ozirajo več za tabo kadar tečeš, vsaj v Ljubljani ne, najbolje je, da med tekom ne gledaš nazaj.
Uporabniški avatar
 bosin
Hm, bojim se, da nisi razumel...
Nič zato, itak ni bilo pomembno.

Jaz bom odnehal :P
Uporabniški avatar
 mare
Jaz imam 3 vprašanja, nekoliko povezana s stroški. Morda mi bo kdo znal odgovoriti.

1. Kaj ima 10.000 (ali koliko jih že je) tekačev od tega, da organizator povabi in plača nastop nekemu drugorazrednemu maratoncu (drugorazrednost je mišljena v smislu, da pred tekom 99,9% tekačev zanj še ni slišala, 1 mesec po teku pa v najboljšem primeru ve za državo iz katere je tekač).

2. Čemu je služila brošura, ki smo jo dobili prejšnji teden? V brošuri ni navedeno niti kdaj je štart tekov in kakšne so otroške kategorije, manjkajo pa tudi drugi pomembni podatki. Skoraj leto stari rezultati najbrž nikogar ne zanimajo, tisti, ki jih to zanima so si že davno ogledali po internetu.

3. Zakaj se vrstni red objavlja po bruto principu? Meni se je do zdaj zdelo fair, da kot povprečen tekač začnem bolj v ozadju, pa je tako bilo za lani na lestvici pred mano kar 46 tekačev, ki so tekli počasneje, da ne govorim, koliko časa sem zgubil s prehitevanjem. Se moram letos tudi jaz drenjati v 1. vrsti s Kenijci in Kejžarjem, čeprav so ti skoraj 2x hitrejši. Zakaj tudi balončki s 4 urami stojijo v ospredju štartne skupine?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA