Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 BO-JAN
Ja tale tema je kar vroča, prav tako kakor je vroč štart samega teka saj ne poznaš tekačev za in pred sabo, tako da previdnost nikoli ne škodi. Verjetno pa bi organizator moral malo razmisliti tole okrog bruto časa, smotrno pa bi bilo tudi ob prijavi navesti ciljni oziroma že doseženi čas in temu primerno štartno mesto. :!: :?:
Ne smemo pa si zatiskati oči da bo s tem vse rešeno , še vedno se bodo pojavljali padalci (trume padalcev :shock: ), ki se bodo rinili v prve vrste. Je pa res tudi nekaj, da takšno množico tekačev težko nadziraš in je vse odvisno od vsakega posameznika :!: :?:

LP Bojan
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Po mojem je za prve pomemben brutto čas (za vse, ki računajo na medalje oziroma tekmujejo s človekom), za vse ostale pa netto čas (ki tekmujejo na čas in sami s seboj). Za tekmovanjke s človekom, če ne gre za medalje je primeren skupni prehod štaretne črte.
torej za 99% le netto čas.
Spoštujem pa tudi 1% tistih, ki jnim je pomemben brutto čas.
Enkrat sem se tudi sam dal bolj v ospredje, kot bi se spodobilo (letošna nočna blejka), a sem tudi štartal precej hitreje, kot ponavadi, pa dovolj široko je bilo za prehitevanje. Ponavadi se postavim v skladu sz zmožnostmi, včasih pa še bolj zadaj.
Uporabniški avatar
 lev-inja
Ksenija napisal/-a:z Iro sva ob poti slišali če je to tempo od nekoga ob trasi... nekaj krepkih nazaj ki jih itak ni slišal... pa sva uživali naprej ;)
vsak ima pač svoje veselje!

Si kar predstavljam Irin besedni zaklad :argue: :FO:

To je bil moj prvi LM. Štartali smo med zadnjimi in potem počasi prehitevali. Ljudje se ne umikajo, nočejo zgubit ritma. Me je pri 9km nekdo tako spotaknil, da sem se komaj ujela in pritekla v cilj. Ampak to je že druga zgodba.... v cilju sem skoraj umrla... od sreče in od izčrpanosti :cast:
Uporabniški avatar
 3man
Koliko vem na vsakem maratonu starta prvih 20 favoritov spredaj, tik za startno črto. Torej imajo bruto čas enak neto času, razen če po startnem signalu grejo ša na kavo. Za vse ostale bi moral veljati neto čas, ker v nasprotnem se dogaja to kar ste vsi že opazili.
Kaj je težje?
Se preriniti v prvo vrsto in imeti 3 minute boljši čas, ali trenirati eno leto za tiste tri minute?
Po mojem skromnem mnenju bi bilo treba rangirati po neto času.

V Berlinu, kjer menda vedo kaj delajo imajo razvrstitev po neto času. Kdor ne verjame naj pogleda
http://results.real-berlin-marathon.com/2008/index.php?content=list
lp
Uporabniški avatar
 Tjas
Tudi jaz mislim, da bi bilo edino prav, če bi bila razvrstitev po neto času. Precej manj bi jih imelo interes se gužvati na štartu v prvih vrstah.
Nazadnje spremenil Tjas, dne 27 Okt 2008, 15:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 semjul
:D

dobri ste ni kaj, podate se v tako nepregledno množico tekačev, pa vam gre na živce gužva, ter moralizirate kako bi bilo prav in kako ne.
Vsi ste plačali enako štartnino, vsak tekač si želi dober rezultat zase, ve se, da se boljša mesta pridobijo z zgodnejšim prihodom na start (razen elite), torej....
Lahko pa se odločite tako kot jaz, ki mi gre pretirano veliko ljudi na kupu na jetra - OSTANETE DOMA!

P.S.
v nedeljo sem tekel 27km, po Pohorju in glej ga zlomka, nobenega komolčkarja nisem srečal :wink:
Uporabniški avatar
 3man
Ne razumem zakaj se pohorski samotarji vključujejo v razprave, ki jih nič ne brigajo.
 docca
Ko sem se postavila v cono C, sem dve tekačici vprašala, kdaj mislijo priti na cilj. Ker jima je bilj cilj v 1 uri, sem vedela da sem na pravem mestu.
Potem sem jih med potjo kar nekaj prehitela, pred koncem so me drugi, ampak prav dobro se mi je zdelo malo vijugat v tej gužvi.
 docca
Ko sem se postavila v cono C, sem dve tekačici vprašala, kdaj mislijo priti na cilj. Ker jima je bilj cilj v 1 uri, sem vedela da sem na pravem mestu.
Potem sem jih med potjo kar nekaj prehitela, pred koncem so me drugi, ampak prav dobro se mi je zdelo malo vijugat v tej gužvi.
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Pozdravljeni
Mislim, da bi bilo edino prav, da bi bili končni rezultati v neto času. Tako bi bilo tudi najbolj pošteno. In upam, da bodo organizatorji v bodoče resno razmišljali o tem predlogu. Tako na Ljubljanskem maratonu kot tudi na drugih množičnih tekaških prireditvah po Sloveniji. Zato bi bilo lepo, če bi lahko kdo s svojimi zvezami, če jih seveda ima, poiskušal kaj spremeniti v tej smeri. Bruto čas je povsem nesmiseln.
Lep pozdrav vsem
S.B.
 spela*
Sport Billy napisal/-a:Mislim, da bi bilo edino prav, da bi bili končni rezultati v neto času. Tako bi bilo tudi najbolj pošteno. In upam, da bodo organizatorji v bodoče resno razmišljali o tem predlogu. Tako na Ljubljanskem maratonu kot tudi na drugih množičnih tekaških prireditvah po Sloveniji. Zato bi bilo lepo, če bi lahko kdo s svojimi zvezami, če jih seveda ima, poiskušal kaj spremeniti v tej smeri. Bruto čas je povsem nesmiseln.

Danes sem kolegu že namignila, da bi bilo to zaželeno ...

raziskovalec napisal/-a:Enkrat sem se tudi sam dal bolj v ospredje, kot bi se spodobilo (letošna nočna blejka), a sem tudi štartal precej hitreje, kot ponavadi, pa dovolj široko je bilo za prehitevanje. Ponavadi se postavim v skladu sz zmožnostmi, včasih pa še bolj zadaj.

Včeraj si po enem čudnem naključju startno črto prečkal sekundo za mano. :lol:
 nana
Jaz sem tudi imela 4 min razlike med bruto in neto časom. Se ve, kje sem štartala :D
Uporabniški avatar
 Bor
nana napisal/-a:Jaz sem tudi imela 4 min razlike med bruto in neto časom. Se ve, kje sem štartala :D

po moje leteči štart iz drame.... :lol:
 SamoR
Pa še to bi predlagal. Organizator naj skupinske prijave pozove, naj ne tečejo skupaj VZPOREDNO, temveč ZAPOREDNO.
Uporabniški avatar
 Radolca
semjul napisal/-a::D

dobri ste ni kaj, podate se v tako nepregledno množico tekačev, pa vam gre na živce gužva, ter moralizirate kako bi bilo prav in kako ne.
Vsi ste plačali enako štartnino, vsak tekač si želi dober rezultat zase, ve se, da se boljša mesta pridobijo z zgodnejšim prihodom na start (razen elite), torej....
Lahko pa se odločite tako kot jaz, ki mi gre pretirano veliko ljudi na kupu na jetra - OSTANETE DOMA!

P.S.
v nedeljo sem tekel 27km, po Pohorju in glej ga zlomka, nobenega komolčkarja nisem srečal :wink:

sejmul prav ti dam, kdor se "grebe" za mesto in rezultat, naj bo pa že pol ure pred štartom v drugi vrsti, takoj za Kenijci in mano :shock:
PS: vsak je zase zmagovalec, vsaj pri meni je tako, ker sem rekreativec in ne polprofesionalec

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA