Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 cizek
Žaljivo in skrajno neprimerno je tudi vedenje nekaterih redarjev ob progi. OK, en sam redar na "ovinku" iz Rožne doline proti Prešernovi cesti morda ni dovolj. A sploh ni reagiral na sprehajalce, rolerje, koleserje, ki so se preganjali sem in tja po progi. Organizatorji mu najbrž niso rekli, naj tam stoji kot lipov bog, tudi če je stal samo za "hvala lepa". Po drugi strani pa ne razumem (odraslih) gledalcev, kako si lahko dovolijo takšno ravnanje. Tudi meni ni uspelo poslikati, pa kaj. Bo zato konec sveta? Joj, Joj.
Uporabniški avatar
 Bor
jaz pa moram organizacijo pohvalit :) ...vse ampak res čist vse je klapalo, na okrepčevalnicah ful prijazni, robe je bilo dosti, tudi drugi krog,.....še celo varnostniki so me spodbujali in ploskali, pa jim ne bi bilo treba.... :)
promet so pa občasno spuščali samo na križiščih, ko ni bilo nobenega tekača.....skratka en veeeeeelik PLUS iz moje strani :!: ....
ps : sem bil bolj počasne sorte, tako da mi je ena sprehajalka pri Zoo-ju rekla ...da takle tempo bi pa tut ona zdržala :evil: ...ravno takrat sem hodil, ker sem imel obupne krče :oops:...najrajš bi jo pregriznil takrat...
Nazadnje spremenil Bor, dne 27 Okt 2008, 17:59, skupaj popravljeno 1 krat.
 spela*
cizek napisal/-a:Žaljivo in skrajno neprimerno je tudi vedenje nekaterih redarjev ob progi. OK, en sam redar na "ovinku" iz Rožne doline proti Prešernovi cesti morda ni dovolj. A sploh ni reagiral na sprehajalce, rolerje, koleserje, ki so se preganjali sem in tja po progi. Po drugi strani pa ne razumem odraslih ljudi, kako si lahko to dovolijo. Če prav razumem, so bili vmes tudi tekači s krajših prog. Tudi meni ni uspelo poslikati, pa kaj. Konec sveta? Joj, Joj.

Ko si že ravno omenil sprehajanje po progi ... Na Dunajski, torej na samem začetku proge, se je ena ženska odločila prečkati cesto ne glede na to, da ji je to skušala preprečiti množica nekaj tisoč tekačev in tekačic, ki so ravno takrat morali teči mimo. A se gospa ni pustila in se je odločila prebiti skozi to množico. Upam, da se ni poškodovala, ko se je horda neuvidevnih tekačev zaletavala vanjo. :roll:
Uporabniški avatar
 cizek
Se strinjam, Bor. Vse je bilo v redu, ker k sreči ni bilo nesreč, ki bi se lahko zgodile zaradi zgoraj opisane brezbrižnosti. Res pa je, da pri tako veliki prireditvi ne more vse 100% klapati. Po navadi kritizirajo tisti, ki v sanjah ne pomislijo, da bi se sami lotili česa takega.

Čestitke za dober tek.
Uporabniški avatar
 cizek
Spela*,

gotovo je tistih nekaj tisoč tekačev zmotilo njen vsakdanji sprehod. Kako si upajo?
 spela*
cizek napisal/-a:Spela*,

gotovo je tistih nekaj tisoč tekačev zmotilo njen vsakdanji sprehod. Kako si upajo?

Vsakdanji sprehod čez štiripasovnico? :lol: To je bilo nekje pri Kardeljevi ploščadi, če se prav spomnim. Tam ni ne semaforja ne prehoda za pešce. Je pa mogoče v poročilih slišala, da bo cesta zaprta za promet in se je zato odločila sprehajati tam, kjer se ponavadi ne more. Ampak če ni avtomobilov, so pa ti presneti tekači. A človek res ne more imeti Dunajske samo zase? :twisted:
Uporabniški avatar
 cizek
Prav mogoče je, da res vsak dan hodi tam čez. Adrenalinsko?! Tokrat je imela še boljšo priložnost, škoda bi jo bilo zamuditi... Kaj moremo, eni ljudje so res mal ubrisani, kot se reče.
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz imam tudi pripombo, pa ne zato, ker bi mislil, da je bil tek slabo organiziran - ravno naprotno! - ampak ne vem, komu bi poslal pripombo v izogib podobnega naslednje leto.

Gre namreč za deske ki so bile postavljene na klančino na ovinku, kjer se je iz šubičke zavilo v cilj. Deske so bile pokrite z rdečo preprogo a so bile tako slabo pritrjene, da so se med tekom dvigovale in v času, ko sem navijal za svoje na desetki so kar štirje pošteno telebnili po tleh. Ko je namreč tekač bil že proti koncu teh desk je drug tekač za njim s tekom po deskah te tako dvignil, da so spotaknile tistega spredaj. Upam da si ni kdo kaj naredil.

Sicer pa, kar se 21ke tiče je bilo vse v redu, samo morda bi pa res drugič dali okrepčila na obe strani, bi bilo manj gužve.
Uporabniški avatar
 niki
spela* napisal/-a:
cizek napisal/-a:Žaljivo in skrajno neprimerno je tudi vedenje nekaterih redarjev ob progi. OK, en sam redar na "ovinku" iz Rožne doline proti Prešernovi cesti morda ni dovolj. A sploh ni reagiral na sprehajalce, rolerje, koleserje, ki so se preganjali sem in tja po progi. Po drugi strani pa ne razumem odraslih ljudi, kako si lahko to dovolijo. Če prav razumem, so bili vmes tudi tekači s krajših prog. Tudi meni ni uspelo poslikati, pa kaj. Konec sveta? Joj, Joj.

Ko si že ravno omenil sprehajanje po progi ... Na Dunajski, torej na samem začetku proge, se je ena ženska odločila prečkati cesto ne glede na to, da ji je to skušala preprečiti množica nekaj tisoč tekačev in tekačic, ki so ravno takrat morali teči mimo. A se gospa ni pustila in se je odločila prebiti skozi to množico. Upam, da se ni poškodovala, ko se je horda neuvidevnih tekačev zaletavala vanjo. :roll:

Pred mano so pa tri starejše gospe prečkale Dunajsko. Pa to čez prehod za pešce so šle in še zeleno luč so imele. Kako smo bili šele mi neobzirni :lol: V prekršku smlo bili :lol: Jaz sem se jim komaj ognila, še dobro da sem počasna :lol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bor napisal/-a: ...mi je ena sprehajalka pri Zoo-ju rekla ...da takle tempo bi pa tut ona zdržala :evil: ...ravno takrat sem hodil, ker sem imel obupne krče :oops:...najrajš bi jo pregriznil takrat...

:rol: to mi je všeč, odkritost in zdrav smeh :rol:
Uporabniški avatar
 AVI
....samo ena predlog morda za drugo leto....na postojankah sem malo pogrešal kakšen ščepec soli....mislim da bi marsikomu prav prišel....tudi Bor-u... :lol:
Uporabniški avatar
 Loni
ZdravkoC napisal/-a:
Bor napisal/-a: ...mi je ena sprehajalka pri Zoo-ju rekla ...da takle tempo bi pa tut ona zdržala :evil: ...ravno takrat sem hodil, ker sem imel obupne krče :oops:...najrajš bi jo pregriznil takrat...

Haha, meni je nekdo rekel, da mi za gospo še dobro gre, sem se v momentu počutila staro 100 let in še kaj čez. ma me je pa odneslo prav furjasto naprej.
 kovit
Nad samo organizacijo nobenih pripomb, no ja tiste smeti razmetane pred Cankarjem nam res niso bile v ponos...me je pa včeraj zvečer, ko sem malo pobrskal po darilni vrečki z maratona, precej zvijalo, ko sem bral reklamni letak enervita...ne vem, čeprav strojnik po izobrazbi se mi zdi tista slovenščina pravo skropucalo. Ton :?: ti kot znalec...
Pa listam naprej po reklamah in naletim na vabilo na tek ob Vrbskem jezeru...seveda slovenščine nikjer...predlagam da, če se seveda kdo od organizatorjev lj maratona upa, jodlarje povabi k nam z letakom v slovenskem in angleškem jeziku...mislim da bo moral precej hitro teči do Ljubelja... :evil:
Uporabniški avatar
 mare
Mene je letos zlasti veselilo to, da nisem videl nobenih agresivnih nestrpnih avtomobilistov. Drugače pa kar sem videl, se mi je zdela organizacija vzorna. Nikjer kakšne posebne gneče in čakanja, vse je klapalo. Mogoče bi edino štart lahko organizirali drugače, tako da bi bili že po številkah (glede na prijavljen čas) uvrščeni v štartne bokse in bi šel lahko vsak le v ustrezen boks.
 mojA
Loni napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:

Haha, meni je nekdo rekel, da mi za gospo še dobro gre, sem se v momentu počutila staro 100 let in še kaj čez. ma me je pa odneslo prav furjasto naprej.

O Loni, celo tebi? Men itak_ Dejmo gospa, sej bo šlo - kot da bi mi gajbo krompirja naložil na grbo pa še ene 30 let zdraven. Men se je pa zdel, kako mi fajn gre. Najbrž sem tekla kot šklemfalo, ojej !

Podobno se mi je zgodilo, ko sem pred kakimi 30 leti odstopila sedež na avtobusu - po mojem mnenju starejši osebi - pa me je potem jezno odslovila, češ, stojim pa ja še lahko, sej nisem tolk stara. Ja , vse se vrača, vse se plača :?
Ampak so vseeno ti navijači super, kakorkoli... velik bolj mi je všeč tisto: dejmo ženske, pokašte dedcem :wink: - seveda je bil učinek ravno nasproten, ker je potem moški del tekmovalcev tam naokoli dobil kar reaktivni pogon... :?
Pa ena luštna stara mamca na Slovenski ... komaj je hodila z berglo, pa je prišla čisto do traku na sredini ceste (to je bil drugi krog) in vzpodbujala: dajmo, bravo...
NAVIJAČI PRAVI SRČKI !!

PS. da se mi tale stara mamca kmalu ne vrne

... nu mamca, sej bu šlu, še petsto metrov...
Nazadnje spremenil mojA, dne 28 Okt 2008, 10:00, skupaj popravljeno 2 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA