Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

mountain runner napisal/-a:bojan zakaj pa ne pridš nikol na šmarno goro???vsi k so tapravi tekači pridejo na šmarno :)

Na Šmarni gori sem bil enkrat in edinkrat 10 let nazaj, še kot otrok. Od takrat pa me res ni bilo tam. Bom mogoče kaj tudi tam treniral glede na to da bom sedaj vsak dan v Ljubljani.
"mountain runner" oziroma gorski tekač po naše, glede na to, da je naslov teme: "Priprave na 14. ljubljanski maraton" in glede na to, da smo že v eni prejšnji temi izvedeli, da si očitno izvrsten tekač, nam prosim zaupaj tvoje priprave.

Morda se vsi slabši tudi od tebe lahko kaj naučimo. Ali si le provokator ?
mountain runner napisal/-a:vsi k so tapravi tekači pridejo na šmarno :)

Tegale pač ne bom komentiral, je itak v napačni temi...

Ja, priprave na LM: letos sem glede na prejšna leta precej povečal svojo kilometražo, več je bilo dolgih tekov, v zadnjem času pa nastopam tudi na krajših razdaljah (7 do 12 km) za pridobivanje hitrosti. Zelo preprosto, nobenega programa... :D

Lep pozdrav, vencelj
Že drugo leto uporabljam "austria marathon training" program. Z realiziracijo med 75-80% mi je uspelo PB na 42-ki spraviti iz 4:06 (Atene, 2007), 3:41:55 (Reykjavik 2008) na 3:36 (Trst, maj 2009) in 3:30:51 (Berlin, september 2009). Malo prilagojenega (s krajšimi "dolgimi" teki) uporabljam tudi za pripravo na 21-ke. Sicer pa tečem glede na počutje in 3-4 krat tedensko.
Danes je bila v planu spet urica teka, vendar na kilometer podaljšanem krogu z nekaj višinci.

1. krog: 11:57
2. krog: 11:44
3. krog: 13:55 (zavezal vezalke)
4. krog: 12:24

Zanimivo je to da sem v zadnjem krogu pritiskal do konca da bi ga ja pretekel najhitreje med vsemi, pa vseeno ni šlo. Sicer pa dober trening. Na koncu sem še v začetku petega krogu delal fartleke, potema pa sem raje odnehal da se ne bi poškodoval.

Za vikend planiram po dolgem času kak trening čez 20 km.
Bojan, resno si tole zastavil. Tako, kot vedno. Sedaj imaš sigurno že kakšen čas v mislih, a nam ga še ne želiš razkriti.
Še nikoli nisem treniral na ta način. Ponavadi sem tekel eno traso, en krog in to je bilo to. Bom videl kako se bo tak trening obnesel. Imam občutek da na treningih še nikoli nisem tekel tako hitro. Je pa zato težje zdržat.

V nedeljo grem na tekmo okrog Brda (še nikoli nisem tekel tu okoli). To bo dobro za hitrost, vzdržljivosti mi pa še vedno manjka, saj po 15. km nastopi kriza in poškodbe kar grozijo. Tako da mislim da bom vendarle moral v kratkem narediti kak daljši trening.

Tae, kar se tiče časa ne vem še nič. Sem neizkušen, ne znam teči na dolge proge in me prav skrbi kako naj si diktiram tempo na tekmi da ne bom na koncu crknil ali obratno prišel spočit v cilj.

Tebe pa žal tudi na nobeni tekmi nisem srečal že celo sezono. Upam da se čim prej srečamo.

Dobro treniraj in LP,

Bojan
Bojan Ambrožič napisal/-a:Tebe pa žal tudi na nobeni tekmi nisem srečal že celo sezono. Upam da se čim prej srečamo.

Ja veš kako je, ti se držiš hribov, jaz pa cest. Verjetno se tudi v Ljubljani na progi ne bova videla, čeprav greva na isto razdaljo. Ti boš preveč spredaj. Pridi potem na analizo in bova kakšno rekla.
Malo, bolje rečeno nič, časa za tek imam v zadnjem času. Zato sem se šele danes spravil na svoj "dolg" trening. V prvi uri teka ( po ravnem rahlo v breg) je še šlo brez težav z neko polžjo hitrostjo. Drugi del proge pa je bil gorski in mi je uničil ritem. Po dveh urah sem imel že tako težke noge da sem odnehal.

Res neverjetno kako nevzdržjiv sem. Pretekel sem mogoče dobrih 20 km. SKRATKA GROZNO.
Pozdravljeni!

Prejšnji teden sem na pripravah doživel nekakšen šok, saj se mi je prvič zgodilo, da me je čisto pobralo z nekimi čudnimi bolečinamiv telesu. Pa sem bil kar malo paničen. Danes pa olajšanje. Po dobrih 30 km se počutim prav fajn. Že res da nisem hiter, pa vseeno... Upam da bom ljubljanskega pretekel, če se bom pa slabo počutil bo pa 21-ka padla. Zdaj pa še en teden pridno trenirat pol pa počitek pred tekmo. Sem si pa zaobljubil, če še ljubljanskega pretečem, laufam pol leta samo za užitek. Tile treningi so že kar malo preveč glade na vse, kar moram še zraven početi. Se pa teka vseeno veselim in mi že počasi adrenalin narašča.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA