Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Tut zame je bla prva polovička. Če bi vedel, da bom šel tako lahkotno v zadnjih kilometrih, bi prej malo bolj na gas stopil, tko je pa rezultat zlata sredina - 2152. od 4421 skupno in 426. od 853 v kategoriji :D Glede na to, da je bil cilj pod 2 uri, sem pa z 1:49:21 blazno navdušen :drink

BTW Če se kdo na slikah ne najde, se bo pa v tem filmčku sigurno: Time-lapse iz dunajske https://vimeo.com/110083253
Včeraj sem tekla svoj drugi maraton. Moram priznati, da se mi je zdela letos trasa malenkost težja. Predvidevam, da tudi zato, ker mi je bil drugi del..od 20km do 30km skoraj nepoznan. Malenkost sem pogrešala tudi vodne postaje vsake 2,5km..ampak ja. Tudi vsi veliki maratoni imajo postojanke vsakih 5km...so nas lani malo razvajali ;)

Tako da lahko rečem, da sem super zadovoljna. Pretekla 42km z nasmehom na obrazu... Brez zidu, brez težav. Za hitrostne rekorde bo pa tudi še čas :P

Ponosna sem nase :)

Organizacija in vzdušje pa tudi kot ponavadi nista razočarala!
Tudi jaz sem včeraj odtekel maraton. Do polovice hitreje od planov (neumnost :) ) potem se je pa začelo pravo trpljenje in željeni rezultat je pobegnil za kakšnih 5 minut :) V drugem delu se mi je posledično proga vlekla kot jara kača, kalvarija je kar traja in trajala ...

Na koncu sem vseeno izvlekel čas 2:42:38, škoda le neumnosti prvih 21km (polovička v času 1:16:25?!?) - no bom pa drugo leto šel bolj po pameti upam :D

Na cilju sem bil pa še izžreban za doping kontrolo tako, da je bilo treba še slabo urco čakat namesto mal nazdravit :)

Drugače pa organizacija vrhunska!

Lp
Danijel, iskrene čestitke! Super rezultat. Doping kontrola bo pa samo še ena zmaga in dokaz, da se s trdim delom da marsikaj doseči! Polmaraton 1.16?? Noro. Bravo!! Je bilo še vedno zelo hitrih 42km:)
LM je ena izmed prireditev na kateri že tretje leto zapored pred začetkom pravim: "Kaj mi je bilo tega treba?!" Termin prireditve je zame v najbolj neprimernem času in vsako leto kolebam ali bi se sploh pojavil na štartu.

Teden pred tem se je začel "krasno". Utrujenost, bolečine v levih mečih, kazalec na desni nogi pa me je tako bolel, da sem komaj hodil kaj šele tekel. Vsak dan sem komaj pretekel 2 km. V sredo sem kot kaže zbolel za trebušnim virusom, ker potem 3 dni nisem ne jedel in ne pil in večino časa sem prebil na WC. V četrtek sem komaj odtekel 6 km. Spet se mi je pojavila astma in bil sem zadihan kot 100-letnik. Kazalec me je še vedno bolel in moj nastop je bil tokrat resnično pod vprašanjem.

V nedeljo zjutraj sem si rekel, da moje težave ne bodo opravičilo za klavrn nastop in da bom tekel kolikor se bo pač dalo.

Po nesreči sem se postavil v 1. boks, zato pa sem se v njem postavil bolj zadaj. Bolj za šalo sem rekel, da bom moral teči pod 3:10, ker je tako pisalo na tabli. Štart. Sledilo je prehitevanje počasnejših tekmovalcev. Počutje do 20. km je bilo odlično, ker sem se "šlepal" za drugimi. Nekje naprej sem celo opazil balon z zajčkom za 3:00 ampak ga nisem uspel prehiteti.

Ko smo zavili v 2. krog sem se hotel pridružiti skupini pred sabo in jo nisem uspel ujeti. Tako sem do Peruzzijeve tekel sam in ves čas mi je pihal veter v prsa. Tolažil sem se, da bo v drugo smer pihal veter v hrbet. Na 29. km pa so noge postale trde kot bi jih nekdo obtežil z betonom. Kalvarija je trajala do 37. km, ko sta mimo mene priletela Miro in Mario. Takrat sem si rekel, da jima bom sledil in da bom stisnil do konca tudi če mi noge odpadejo stran. V glavnem, komaj sem jima sledil. Odlično razpoloženi Mario je tolažil oba, kasneje sem pa še jaz Mirota, ki so mu vidno začele popuščati moči. Na 40. km sem dobil toliko moči, da sem se ustrašil, če bom šel počasneje z njima, da bom spet padel v krizo. Opravičil sem se jima (še zdaj me vest peče), ker sem ju zapustil in do konca brez težav prehiteval tekače, ki so povsem onemogli in (skoraj) izpolnil cilj, ki sem si ga nevede zastavil na začetku. Velika zahvala gre tudi vsem gledalcem, ki jih je bilo letos ob progi zelo veliko.

Ta teden se je začel čudovito. Nisem utrujen, kazalec na desni nogi me ne boli več, lačen sem in kar je najbolj pomembno - spet tečem (in jem).
Tako, prvi pravi maraton je uspešno za mano. :laola 8)
Moram pohvalit samo organizacijo, ker je bila (vsaj z moje strani gledano) res top. Sejem, prevzem števil in spremlejvalni program so mi bili zakon. Prav tako na dan maratona, hitra oddaja garderobe, okrepčevalnice dobro založene, prav tako tudi dovolj na gosto (na 5 km).

Postavil sem se v cono številka 2. Sicer sem kar nekaj tekače prehitel, ampak me samo prehitevanje ni nič motilo.
Na srečo nisem imel nobene krize, držal sem svoj tempo, se ustavljal na okrepčevalnicah da sem v miru spil in pojedel banano/ gel ter preprosto užival na progi, dajal 5ke gledalcem itd.
Sama trasa mi je bila super (že zaradi tega, ker nista bila dva kroga), sploh zadnja 2 kilometra (čez Prešernov trg in po Slovenski cesti)- sami super navijači, počutil sem se kot zmagovalec hehe :lol: :D
Na koncu sem pritekel v cilj s časom 3:23:44 in bil več kot zadovoljen/ presrečen!
Za zaključek maratonskega dne (,ki ga ne bom kar tako pozabil) je sledila še masaža v OMV šotoru (punce so super opravile delo :D ) ter vrček, dva... Guinessa :drink v bližnjem pubu.
Čestitke prav vsem tekmovalcem Ljubljanskega maratona, ki vam je uspelo priti čez ciljno črto in velika HVALA vsem navijačem za spodbudo, pozitivne besede... krasni ste <3

To je moje poročilo, ni bog ve kaj ampak za poštukat bo :lol: :lol: Vglavnem danes počutje odlično in definitivno to ni bil moj zadnji maraton!

Pozdravček hcMi25 :--
Rutinsko in po planu sem opravil z 10ko. Glede na stanje pripravljenosti sem si zadal tempo 4:20 in ga tudi uspešno držal med celotnim tekom, 43:22 je trenutno moj maksimum. Stroji na startu z dvignejo kocine, pohvalni so bili bobnarji med tekom, kot tudi pleh muzika in vsi navijači, ki so nam tekačem res izdatno moralno pomagali. Verjemem, da te strani berejo tudi organizatorji, zato tudi dve dobronamerni kritiki, da bo jubilejni 20. maraton še boljši:

- slačilnice so premajhne, če smo se na startu 10ke še strpali noter, pa je bilo na cilju gneče preveč, ko se se nam pridružili tudi tekači na 21 in 42 km, ki so se pripravljali na tek, tako da sem moral preoblačiti kar na odprtem in tako simbolično pokazal golo rit parlamentu.
- za nas, ki nismo iz Ljubljane in smo na tek prišli brez spremljevalcev je bil nahrbtnik za oddajo garderobe premajhen. Komaj sem vanj stlačil copate, trenerko, spodnjice, nogavice, kapo in brisačo ki sem jih potreboval, da se preoblečen in ostanem suh po teku.
Super je bilo! Kar 50 tekačev in tekačic je na letošnjem ljubljanskem maratonu teklo v ekipi Gledring - Withcar.si. Suho vreme in super navijaška atmosfera so nam pomagali do dobrih tekaških rezultatov. Čestitke vsem tekačem in tekačicam za osebne dosežke in hvala vsem udeležencem in navijačem za dobro voljo in spodbujanje. Še posebej hvala pa Pihalnemu orkestru Zarja iz Šoštanja, ki nam je nekje na polovici trase s svojo godbo dobro pognal adrenalin po žilah. :)

Slika

Slika
NOOROOOOO!!!!! :laola

najprej vsem čestitke!!!

jaz sem odtekel svoj drugi maraton in to kar 48min in 1sek hitreje (lani so me zdelali krči)
do 26km brez problema mogoče se je samo na 15km za par sekund oglasil želodec ampak je kmalu utihnil tako da ni motilo. na 26km sem začutil nekaj malega ki bi bil lahko znak da tečem na robu krčev. panika v glavi da zdaj smo pa spet tam kot lani ampak sem jaz raje popustil malo tempo sej veste beton ne bi popustil :D pa je šlo. na 31km sem dobil 2 kolega za družbo ki sta šla z mano naslednjih 10km kot moralna vzpodbuda in varovalo če bi bile težave. krize oz zidu ni bilo oz se je pojavilo za 2sek na postojanki 35km ampak sem tam takoj v odgovor dobil najljubšo pesem in akcijaaaa do cilja

zadnja 2km sta bila sanjska. če ste gledali jaz sem bil tisti v superman opravi. 2km pred ciljem dobil še ogrinjalo in res ta 2km odtekel počasi da sem užival vsako sekundo na polno. prešerc je bil nor ljudje so vpili superman, napovedovalec je rekel v cilj prihaja superman tako da skupi še zelo zabavno :D

čas 3:52:02 s čimer sem več kot zadovoljen kljub planu 3:45 ker sem užival celo pot in odnesel brez poškodb in mi je to pomembneje :D

navijači ob progi pa so bili neverjetni res! lani drugih 21km je bilo mesto duhov. letos pa žurka celotnih 42km

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA