Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

še moje poročilce - po dnevu počitka, savni in masaži se že bolje počutim... :wink:

Vreme nama je bilo res naklonjeno (verjetno tudi ostalim), samo po odličnem teku v prvem krogu je v drugem bilo precej bolj mučno (več bom opisal v temi doživetja na teku!). Okoli Brda sva že kar upoščasnila tempo in čakala zajčka Erota (čas 4:00), da bi se ''pošlepala'' pa ga ni in ni bilo... :wink: Izvedela sva potem, da je staknil poškodbo (čimprej okrevaj!) in tako sva prišla v cilj vseeno super zadovoljna s časom skoraj 20 minut bolje kot lani (4:06)...Slika
Uporabniški avatar
 5rca
Slika

krasn zgledata po štirih urah :roll:
Uporabniški avatar
 mazi
5rca napisal/-a:Slika

krasn zgledata po štirih urah :roll:
Hvala za ''prpopanje'' slikce - jest sem izgleda bl blond za to... :wink:
 damjan10
še moje poročilo...

poleg zdravja, ljubezni, ... si v življenju želim še 3 stvari:
- preteči maraton
- doktorirati
- končati ironman

za štart na 42km sem se odločil že lansko leto (2 dni po pretečenem 12. LJ. maratonu).
Letos sem zaradi študijskih in službenih obveznosti treniral manj, kot pretekla leta (letos sem nekoliko več plaval, oz. se posvetil triatlonu).

Napako sem naredil ker sem začel piti že 1 uro pred štartom. 15 minut pred štartom sem pojedel gel in popil malo vode. Na štartu se sprašuje, kaj sploh jaz počnem tukaj, ali si to res želim? ... JA, MOČNO, ZELO MOČNO SI ŽELIM PRITI Z DVIGNJENIMI ROKAMI V CILJ! Do 5km je šlo vse kot po maslu, potem sem moral za prvim grmovjem odtočiti odvečno, nepotrebno vodo. Do 25km spet vse OK (držim se zajčka za čas 3:30), nato se mi odveže teniska. Ko si zavežem tenisko tečem do 27km 150m za zajčki. Nato se na 28km ZALETIM V prvi ZID. Kolega (odličen tekač Primož Kobe) mi na 29km da gel in vodo, me spodbuja, me taktično usmerja, ... HVALA PRIMOŽ! Počutje se je nekako izboljšalo, nakar se na 32km ponovno ZALETIM V ZID, ampak sem preveč trmast in vstrajen da bi odnehal (cilj je na 42,2km in nikjer prej, do cilja pridem, pa naj bo kar bo, ...). še 9km, še 8km, še 7km, še 6km, še 5km, še 4km, še 3km, še 2km, še samo km, še 500m, še malo, še malo, ...in že zagledam cilj. DVIGNJENE ROKE!!! Komaj zadržujem solze, solze sreče, ... zagledam očeta, ponovno komaj zadržujem solze, ... Na cilju malo spijem regeneracijskega napitka, malo banan, pomaranč. Naslednji dan rahel musk. fiber, danes je že vse po starem in komaj čakam naslednji tekaški izziv! :D

- maraton sem pretekel že drugič
- manjkata mi še doktorat in ironman
Nazadnje spremenil damjan10, dne 28 Okt 2008, 11:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 garač
BRAVO Damjan10 :clap: :cast:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Eustahije napisal/-a:Za nagrado sem si doma zmagoslavno odprl pivo in pozabil na ljubljanski maraton z mislimi: ali naj v radenci ciljam na 1:55 ali kar na 1:50 !! Se vidimo v radencih, a ne? :D

joj, Radenci pomojem niso ravno za načrtovanje PB :evil: :cry: - se zna zgoditi, da nam (pre)toplo vreme ne bo tako naklonjeno kot nam je bilo v nedeljo.

kljub vsemu: se vidimo v Radencih :!:
 damjan10
garač napisal/-a:BRAVO Damjan10 :clap: :cast:

hvala garač

čestitke tudi tebi
 mojA
Bilo je super. Kot vedno. In hvala vsem za vzpodbudne besede ob mojem cincanju, kaj bo, ker sem premalo tekla zadnji mesec inpol.

Šlo je, celo bolje kot predlani.

Veliko je res odvisno od trenutnega počutja, vremena ... mogoče tudi izkušnje prinesejo svoje. Pa verjetno tudi trening, letos namreč 1xtedensko tečem s Praprotnikovo skupino in sem zelo zelo zadovoljna.

Čestitke organizatorjem za vrhunsko organizirano prireditev. BRAVO LJUBLJANA ! BRAVO TIMING!

Na tem mestu bi se zahvalila tudi Timingu - ge. Barbari, ki mi je skorajda vsako leto pomagala iz takšnih in drugačnih zagat. Letos mi je pomagala rešiti hčeri, da sta obe uspešno pretekli svojo razdaljo, kljub zmešnjavam s prijavami. Barbara hvala! Tako prijaznih, hitrih in strokovnih ljudi je malo. Barbara si resnično zasluži medaljo in vso pohvalo.

Več pa v doživetjih, upam, da mi uspe spisati kratek sestavek o norenje pred, med in po maratonu.

Se tečemo.
Mojca
Uporabniški avatar
 Radolca
ehmmmm, moram se še lepo zahvaliti Inotu, da mi je celih 42 kilometrov skoraj za ovratnik dihal :!:
Inot, dober vodja grupe si :clap:
 usmiljeni_brat
Tretjič na LJ maratonu, drugič na 42. Optimistično razpoložen in prepričan v bistveno izboljšanje osebnega rekorda sem se podal na štart in vse je izgledalo izvrstno do 25 km, ko so me prvič v življenju začeli grabiti krči v noge. Po nekaj KM mučenja se že skoraj odločim da bom tokrat odstopil, nakar me prehiti Damjan10, ki mi da nekaj vzpodbude in nekako se vlečem proti cilju. Krči so minili, nastopila pa je splošna psihofizična kriza ob spoznanju, da je osebni rekord nedosegljiv in da bom cilj prečkal le malo pod štirimi urami. Trma, volja in vzpodbudne besede navijačev in sotekmovalcev so me prignale do cilja, kjer sem kakšnih 5 minut jokal kot otrok popolnoma brez razloga(endorfini?).
Zadovoljen sem, ker sem pretekel svoj drugi maraton in jezen kot ris, ker čas ni tak kot bi moral biti glede na vložen trud.
Uporabniški avatar
 INOT
Radolca napisal/-a:ehmmmm, moram se še lepo zahvaliti Inotu, da mi je celih 42 kilometrov skoraj za ovratnik dihal :!:
Inot, dober vodja grupe si :clap:

Najlepša hvala! Glavno, da ste bili zadovoljni z mojim delom :D , čeprav eni to dihanje za ovratnik vzamejo dobesedno.
Tam nekje od 30. km dalje se mi je za hrbet prilepila neka ženska in mi vsakih nekaj minut stopila na copat tako, da sem samo čakal kdaj bom padel. :evil: Mogoče je misila, da smo na kolesarski dirki kjer gre vse na centimetre :roll: Končno sem se je znebil na eni od okrepčevalnic.
Nije lako biti zec :nono: :lol:
Uporabniški avatar
 marathon95
INOT napisal/-a: Nije lako biti zec :nono: :lol:

Znaš priču o zecu? :wink: Moraš biti malo brži. :lol:
Uporabniški avatar
 marathon95
5rca napisal/-a: ... letos me je viroza tik pred maratonom "položila" med navijače :lol: v soboto sem šla kupit ragljo, da se me bo slišalo :wink: najprej so bili na vrsti desetkilometraši, potem še tadolgi :) Z Andrejo sva razgrajali na desetem, petnajstem in dvajsetem kilometru :wink: eden od tekačev nama je rekel, da ga bo tlačila mora ponoči, ker sva se mu prikazovali na vsakih pet kilometrov :wink:

bi pa rada na nekaj opozorila ... navijanje za vse vas bi bilo veliko enostavnejše, če bi bili vsi oblečeni v TF majčke. ja zakaj jih pa imamo?? ja za na tekme, ane :)

čestitke vsem :!:

Fala za glasno navijanje :cast1: I kapa je bila dosta :wink:
Uporabniški avatar
 5rca
marathon95 napisal/-a:Fala za glasno navijanje :cast1: I kapa je bila dosta :wink:

jaz te prepoznam tudi brez kape med bežanjem :wink:
Uporabniški avatar
 marathon95
5rca napisal/-a:
marathon95 napisal/-a:Fala za glasno navijanje :cast1: I kapa je bila dosta :wink:

jaz te prepoznam tudi brez kape med bežanjem :wink:

To mi je kazna jer sam te prestigel prije koje leto :?: :idea:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA