Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
jegart napisal/-a:Tudi jaz sem bil zelo zadovoljen z mojim rezultatom ...
Čestitke, res odlično :clap:
Uporabniški avatar
 bla_k
42 km sem premagal, čeprav daleč od napovedi izpred kakšnih treh tednov (2 x po 90 min).
Razlog za tokraten padec tempa v drugem krogu je bila neprespanost, ki se je vlekla skozi celoten teden pred maratonom.
Sem pa povsem navdušen nad samim seboj, ker tokrat prvič na dan štarta nisem zganjal ''panike'' in je celotna priprava potekala umirjeno in celo na štart sem se zavestno postavil malo bolj v ozadje kot ponavadi. Tako je bil tek v čisti užitek. Vmes pa se je dogajalo res mnogo...
 Runcajz
Za mano je tretja 42ka in moram reči, da je bila spet en lep in velik korak naprej.

Lepo po vrsti: napovedal sem izboljšanje PB, kot odličnega pa bi ocenil rezultat 3: 40, idealni cilj pa 3:30. Na koncu moram biti po dveh prespanih nočeh zadovoljen: PB sem izboljšal za 12 minut na 3:35, v zadnjih dveh letih pa skupaj pa za 38 minut.

Prvi krog je šel kot šus, še malo prelahko, vmes seveda PBna 21.1. Tistih 5 minut do idealnega cilja sem izgubil v četrti petini teka, ko sem izgubil stik z zajčkoma na 3:30 (hvala za odličen tempo, kot metronom). Nekje v Zg Šiški sem zaostal za nekaj deset metorv, se boril in trikrat poskusil pospešiti ter jih ujeti. Ni šlo, razlika je postala nekaj sto metrov, sem se moral dobro v roke vzeti in potem sem se vrnil v dirko prav na milji smrti med 36 in 39 km (no, ni ravno milja....). V cilj sem prišel z dobrim občutkom, da sem dal vse od sebe. Ko sem doma analiziral podatke s Suunta, sem bil zadovoljen s pulzom in enakomernostjo obremenitev in outputa, izkušnje se že poznajo (zajec pa tudi...). Morda bi moral vzeti en gel več in prej, po enega sem vzel na 10, 20 in 30 km, drugič bom šel na 27 in 35.

Vzdušje je bilo spet enkratno, hvala tako nastopajočim kot navijačem, posebej moji navijaški skupinici (najlepši!), pa Petru, ki me je tako vzpodbujal obakrat, ko sem tekel mimo živalca, hvala! Samo tistim punčaram na vogalu Prešernove, ki so me spodbujale "dajmo oča", sem pa res zameril., sem še kat E... Organizacija: za takšno množico prav dobra, seveda so stvari, ki še ne klapajo, ampak zdaj je čas, da pač napredujejo, ko je tek v vzponu, moden in tako naprej. Le nekaj mi ne delat: take zadeve, kot jih berem pod Diskvalifikacija, posebej odnos do otrok pa je izpod kritike, velja za vse, ki ste v stikih z otroci, posebej pa za take in drugačne športne funkcionarje in delavce! Sam imam za seboj tako izkušnjo in vem, koliko škode naredi!

En predlog za župana: zakaj ne bi na progo, ki je zdaj že klasična, dali stalnih oznak za km, podobno kot tablice PŠTja. Ni drago, bi jo pa naredilo "klasično", tako rekoč institucijo. Pa še to: ne da bi zanj delal reklamo, ampka lepo je, da nas je toliko počakal v cilju, roko na srce, večina se jih slika samo z zamgovalci!

LM je bila tretja od ključnih dirk letos in program, ki mi ga je pripravil Jernej iz PRŠCja iz Šmarjeških Toplic je spet pokazal, kaj pomeni profesionalno pripravljen trening za razliko od "naivnega". Hvala!!! Naredil sem čez 1000 km teka, poleg tega pa še nekaj 100 na kolesu in v čolnu. O hribih in turni smuki se pa ne govori v metrih. Veliko, ampak je "return on investment" primerno visok!

Zdaj me čaka malo regeneracije, potem pa priprava za nove cilje, npr. GM4O ali SAM, pa plavati bo treba začeti (s tem je pa tudi vse povedano....).

Runcajz
Uporabniški avatar
 zajc
Tudi letos sem naskakoval čas 2:59:59 in je še 10 km pred ciljem kazalo, da mi bo uspelo, pa mi je zmanjkalo moči :( Kljub temu sem uspel izboljšati svoj najboljši osebni čas za natanko 1 minuto. Cilj sem izpolnil že s tem, ker imam zdaj svoj PB manj kot 1 uro za svetovnim rekordom :wink: Tudi če ne bi izboljšal časa, bi bil zadovoljen, ker je bil to končno en tek, na katerem nisem "hodil" :oops:

Ob tem bi se zahvalil TF-jevcu BARIC-u, ki me je "šlepal" do 32 km, pa tudi vsem tekmovalcem in gledalcem za navijanje.

Pohvalil bi še organizacijo, ki je bila ob tako velikem številu tekmovalcev odlična, žal pa mi je tistih, ki so imeli pri tem slabo izkušnjo. Upam, da bodo to v prihodnje uspeli odpraviti.
 Matej79
Zelo zadovoljen...izboljšal čas na 21km za dve minuti-1:33:45.
Uporabniški avatar
 RoKo
Izboljšal sem svoj čas iz Radencev za 16 minut. Dosegel sem 3.39:05.
Hitreje od pričakovanega, tud več mučenja od pričakovanega. Krči pri 25 km, zaradi tega trije postanki, upočasnjen tempo, tako da me je že fajn zeblo. Na cilju pozabiš vse.
Hvala Lonely-za pomoč in vzpodbudo, sem se trudil držati korak, pa ni šlo.
Moja krivda, premalo dolgih tekov, pa še ti so bili prekratki. :lol:
Bova drugič hitrejša.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 31 Okt 2008, 13:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 RoKo
Bravo Vencelj. :clap:
Uporabniški avatar
 lonely
RoKo napisal/-a:Izboljšal sem svoj čas iz Radencev za 16 minut. Dosegel sem 3.39:05.
Hitreje od pričakovanega, tud več mučenja od pričakovanega. Krči pri 25 km, zaradi tega trije postanki, upočasnjen tempo, tako da me je že fajn zeblo. Na cilju pozabiš vse.
Hvala Lonely-za pomoč in vzpodbudi, sem se trudil držati korak, pa ni šlo.
Bova drugič hitrejša.

Čestitke RoKo

Človek ki je dvignil toliko prahu ob odprtju teme:Brezplačni dresi za..........je ostal zvest svojemu matičnemu športnemu društvu in odtekel LM v dresu Kraških tekačev-BRAVO
Uporabniški avatar
 RoKo
lonely napisal/-a:
RoKo napisal/-a:Izboljšal sem svoj čas iz Radencev za 16 minut. Dosegel sem 3.39:05.
Hvala Lonely-za pomoč in vzpodbudi, sem se trudil držati korak, pa ni šlo.
Bova drugič hitrejša.

Čestitke RoKo

Človek ki je dvignil toliko prahu ob odprtju teme:Brezplačni dresi za..........je ostal zvest svojemu matičnemu športnemu društvu in odtekel LM v dresu Kraških tekačev-BRAVO

HVALA, niti nisem naveraval tečt v drugem dresu.
Uporabniški avatar
 jegart
hvala za čestitke res mislim da mi je maraton uspel cca 7minut boljši kot lani nad pričakovanjem tebi pa želim hitro sanacijo poškodbe miro mi je povedal da si poškodovan in da te ni bilo v ljubljani za to
Uporabniški avatar
 Strelc
Rock na 42km

Kako naj začnem ... Sem že razmišljal ali naj sploh kaj napišem ali ne ... No ja takole je bilo ...

Prvi maraton po petih letih in prvi z glasbo. Cilj 3 ure 15 minut. Mi bo uspelo. Pred petimi leti sem tekel 3:35, torej hočem kar za 20 minut izboljšati svoj rekord, kaj ni preveč? Dobrih dvesto kilometrov treninga v štirih mesecih. Glede na to, da sem svoj pri maraton pretekel po vsega 70 km treninga, bo verjetno dovolj. Napolnim svoj MP3 predvajalnik z dobro staro rock glasbo in dobre volje in počutja odidemo z družino na dogodek leta.

Pomaham štirinajstmesečnemu sinu, ki ga bosta varovala babica in njen prijatelj. Ogrevanje in prihod na štart. Zadnji poljub ljubljeni osebi, ki bo poskušala čimbolje odteči polmaraton in bum že je počilo. Celo minuto je trajalo, da pridem čez startno črto, a ob zvokih »Stairway to Heaven« je bilo to lažje. Za vsakega tekača je preteči maraton neke vrste »nebeška izkušnja« in ko skušam ujeti ritem, reka maratoncev teče mimo Name, Bavarskega dvora in na prvem kilometru ura pokaže 4:06. Joj, zopet si prehitro začel, umiri se. Pa še zato sem dal na začetek ne preveč udarno skladbo. Toda počutim se odlično. Na drugem kilometru zadovoljen ob zvokih »Satisfaction« zopet podoben čas. Naslednje tri pretečem v enakem ritmu skupaj s poskočno »Laylo« in udarno »Won't get fooled again« (verjetno se spomnite uvodnega songa nanizanke CSI: Miami). Mimo mlekarne me ponese »Light my fire«, policista na Celovški pa pozdravim z neke vrste našo himno »Born to run«. Vodnikovo in naslednje kilometre pretečem s tempom 4:15 ob Zeppelinih in njihovim »Rock'n'Roll«. Mimo številnih zastav in strasnih navijačev pa zopet poslušam najljubšo skupino »The Who« in skladbo »Baba O'Riley«. Ob začetku enajstega kilometra se oglasi Mick in »It's only Rock'n'Roll«. Clapton s skupino Cream zapoje »White Room«, Hendrix pa psihadelično »Purple Haze«. Sledi tempo okoli 4:20 in »Grateful Dead - Truckin'«, »Dylan - Like a Rolling Stone« na Brdu. Mimo živalskega vrta razmišljam o tibetu, kašmirskih kozah ob skladbi »Kashmir«, Skozi Rožno dolino »Roadhouse Blues«, zadnji del prvega kroga pa, čeprav nisem dihal na škrge, »Aqualung« Jethro Tull-ov ob bučnem navijanju množice gledalcev.

Oznaka 21,1 km in čas 1:29:37. Noro – osebni rekord na 21 km. Opa, še 21 jih moram preteči. Počutim se odlično, gremo naprej. Ob poskončni »Jumping Jack Flash« zavijem nazaj na Slovensko. Kaj pa je sedaj narobe? Kje so maratonci? Sto metrov pred mano nekdo … za mano … tudi nekdo … Še gledalcev ni bogve kaj. Medtem se odvrtijo »Whole Lotta Love«, »You Really Got Me« in »Casey Jones«. Tempo pade na 4:30, nekaj maratoncev me prehiti, a skladba »All Right Now« pove, da je moje počutje še vedno več kot odlično. Ob Claptonovem »Cocaine« in »Black Dog« Zeppelinov jo zopet zavijem na Slovenčevo. Čutim že rahlo utrujenost a 3 ure 15 min je dosegljivih. »L.A.Woman«, »My Generation«, »Brown Sugar« in »Sunshine of Your Love« me spremljajo ob še nekoliko počasnejšem tempu, a me »Smoke on the Water« in navijači z zastavami zopet poživijo. »Hej Joe«, »Born to be Wild« skozi Dravlje … Še malo … še devet kilometrčkov. Kaj pa je sedaj? Koleno me malo boli! Oh saj ne more biti hujšega, pa ravno ob komadu »Sympathy for the Devil«. Mogoče to kaj pomeni? Ne saj bo šlo … Au! Ne, ne gre več … Hodim! Boli me! Nikoli me ni bolelo koleno, sedaj pa … Ljubljanski asfalt ni tako mehak kot gorenjski makadam … Poskušam teči. Ne gre boli. Vmes me prehiti zajček »3:15« in sanj o dobrem rezutatu je konec … Hodim ob dveh pomenljivih skladbah »Another Brick in the Wall« in »Communication Breakdown«. Jimijeva »Foxy Lady« mi da malo moči tečem kilometer a ne gre … Komad »Walk this way« me kar malo zjezi, a sledita »Pinbal Wizard« in »Changes« ter eden od maratoncev, ki me je kar malo nahrulil: »Ne hodit, teci!!!«. Za mano je že oznaka 38 km jaz pa še vedno plešem v temi (»Dancing in the dark«). Na okrepčevalnici pred večno potjo se »nažrem« banan in začnem zopet teči. Saj gre, bolj počasi a gre. Van Morrison (»Brown Eyed Girl«) me spomni na mojo rjavooko dekle. Ji je uspelo premagati 21 km? Ona vsaj že počiva na cilju … Živalski vrt drugič! Še malo! Ogenj v kolenu še vedno gori tudi ob Jimijevem komadu »Fire«. Zadnje kilometre pretečem ob bučnem spodbujanju množice navijačev in Doorsih – »Break on Through«, Zeppelinih – »Thank You«, »Jefferson Airplane - Somebody to Love«, Beatli zapojejo »Something«. Skozi cilj z zmagoslavno dvignjenimi rokami pritečem kot »Ramblin' Man«. Semafor pokaže 3:28:12. Stisnem roko Zokiju in padem v objem ljubljeni osebi …

Nisem dosegel cilja, dosegel pa sem dva osebna rekorda na 21km in na 42km. Kljub vsemu sem zadovoljen. Tečem naprej …
Uporabniški avatar
 Tina1
Meni je bila organizacija super...prvič sem se udeležila LM kot tekačica, lani pa sem prvič okusila vzdušje na takih velikih prireditvah ;) Želja se mi je tudi izpolnila, da sem tekla pod uro na 10. Med tekom mi je bil všeč nek občutek povezanosti, ko tečemo vsi proti istemu cilju, pa se sploh ne poznamo med seboj...
 zogica
Pa še moja izkušnja: ko sem se prijavila na polmaraton je bila večina komentarjev- ti si nora, saj nič več ne tečeš, a sploh veš koliko je 21km... No večinoma so bili čisto upravičeni. Pred 15 meseci sem prvič rodila in še pred letom si zaradi komplikacij pri porodu sploh nisem predstavljala, da bom še kdaj tekla. V bistvu sem po 5 mesecu nosečnosti nehala teči in nisem več tekla do letošnjega poletja. Vsega skupaj sem šla tečt 5x. Dobesedno. Vendar sem se pa praktično celo porodniško sprehajala in to v kar hitrem tempu in tudi lezla po okoliških hribčkih s 15kg utežjo na ramenih (beri otrok v nahrbtniku). 14 dni pred maratonom sem si kupila še nove superge in jih preizkusila na 8 km teku. Vse skupaj torej idealna kombinacija za katastrofo. Ampak na štart sem šla mirna, odločena da vsem in predvsem sebi dokažem, da zmorem. Nisem se obremenjevala s časom, cilj pa je bil samo en-priti v cilj. Štartala sem dobre 3 min za prvimi, v ušesa sem dala mp3 in umirjeno tekla. Kilometri so kar minevali prva tabla, ki sem jo opazila je bila za 15km. Presenečena sem bila, ker je šlo brez težav. Tako je šlo vse do prihoda na Večno pot. Potem pa se je začela muka, ker se mi je vsak najmanjši nagib ceste zdel kot strm klanec. Pri ZOOju sem srečala bivšega profesorja in to mi je dalo zagon, da sem odtekla še do študentskih domov. Tam sta kot naročena stala dva bivša sošolca in to mi je dalo motivacijo in moč, da sem zmogla še tistih nekaj 100m. Potem pa sem bila praktično v cilju- mp3 se potegnila iz ušes in slišala napovedovalca, da prihajam v cilj. In potem sem začela verjeti, da mi je res uspelo! :D 2 uri in 17 minut. Zares nor občutek, ko sem ugotovila, da sem se uspela prepričat, da zmorem! Najtežje je itak prepričat sebe, potem pa ti verjamejo tudi drugi!:) Hvala B., da si mi pomagala, da sem se prepričala.
Uporabniški avatar
 Loni
Strelc, a ti lahko mojega shuffla prinesem, maš dobro muzko na tvojem mp3 :lol:
Uporabniški avatar
 Strelc
Loni napisal/-a:Strelc, a ti lahko mojega shuffla prinesem, maš dobro muzko na tvojem mp3 :lol:

Seveda lahko ...

Me veseli, da je še komu taka muzka všeč ... Meni se zdi zelo primerna za tek, polna energije. Drugače imam na mp3ju tole, http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... highlight= ... Doma pa še ogromno, ogromno druge muzke ...
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA