- 29 Okt 2008, 20:15
Za mano je tretja 42ka in moram reči, da je bila spet en lep in velik korak naprej.
Lepo po vrsti: napovedal sem izboljšanje PB, kot odličnega pa bi ocenil rezultat 3: 40, idealni cilj pa 3:30. Na koncu moram biti po dveh prespanih nočeh zadovoljen: PB sem izboljšal za 12 minut na 3:35, v zadnjih dveh letih pa skupaj pa za 38 minut.
Prvi krog je šel kot šus, še malo prelahko, vmes seveda PBna 21.1. Tistih 5 minut do idealnega cilja sem izgubil v četrti petini teka, ko sem izgubil stik z zajčkoma na 3:30 (hvala za odličen tempo, kot metronom). Nekje v Zg Šiški sem zaostal za nekaj deset metorv, se boril in trikrat poskusil pospešiti ter jih ujeti. Ni šlo, razlika je postala nekaj sto metrov, sem se moral dobro v roke vzeti in potem sem se vrnil v dirko prav na milji smrti med 36 in 39 km (no, ni ravno milja....). V cilj sem prišel z dobrim občutkom, da sem dal vse od sebe. Ko sem doma analiziral podatke s Suunta, sem bil zadovoljen s pulzom in enakomernostjo obremenitev in outputa, izkušnje se že poznajo (zajec pa tudi...). Morda bi moral vzeti en gel več in prej, po enega sem vzel na 10, 20 in 30 km, drugič bom šel na 27 in 35.
Vzdušje je bilo spet enkratno, hvala tako nastopajočim kot navijačem, posebej moji navijaški skupinici (najlepši!), pa Petru, ki me je tako vzpodbujal obakrat, ko sem tekel mimo živalca, hvala! Samo tistim punčaram na vogalu Prešernove, ki so me spodbujale "dajmo oča", sem pa res zameril., sem še kat E... Organizacija: za takšno množico prav dobra, seveda so stvari, ki še ne klapajo, ampak zdaj je čas, da pač napredujejo, ko je tek v vzponu, moden in tako naprej. Le nekaj mi ne delat: take zadeve, kot jih berem pod Diskvalifikacija, posebej odnos do otrok pa je izpod kritike, velja za vse, ki ste v stikih z otroci, posebej pa za take in drugačne športne funkcionarje in delavce! Sam imam za seboj tako izkušnjo in vem, koliko škode naredi!
En predlog za župana: zakaj ne bi na progo, ki je zdaj že klasična, dali stalnih oznak za km, podobno kot tablice PŠTja. Ni drago, bi jo pa naredilo "klasično", tako rekoč institucijo. Pa še to: ne da bi zanj delal reklamo, ampka lepo je, da nas je toliko počakal v cilju, roko na srce, večina se jih slika samo z zamgovalci!
LM je bila tretja od ključnih dirk letos in program, ki mi ga je pripravil Jernej iz PRŠCja iz Šmarjeških Toplic je spet pokazal, kaj pomeni profesionalno pripravljen trening za razliko od "naivnega". Hvala!!! Naredil sem čez 1000 km teka, poleg tega pa še nekaj 100 na kolesu in v čolnu. O hribih in turni smuki se pa ne govori v metrih. Veliko, ampak je "return on investment" primerno visok!
Zdaj me čaka malo regeneracije, potem pa priprava za nove cilje, npr. GM4O ali SAM, pa plavati bo treba začeti (s tem je pa tudi vse povedano....).
Runcajz