Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

staned
sem zadovoljen, ker se naša diskusija resnično razvija v smeri izboljšanja maratona in ker se je tudi iz razprav jasno pokazalo, da so potrebne spremembe v dveh smereh: pri organizatorjih in pri tekmovalcih in gledalcih.
Prepričan sem, da bo ponedeljekov sestanek (skupaj z naborom pripomb, ki so se pojavljale na forumu) koristen zlasti glede nekaterih stvari, ki za seboj ne potegnejo velikih materialnih sredstev, so pa za tekače pomembne.
Drugo področje pa je seveda vzgoja tekačev in gledalcev: table z oznakami pričakovanih časov na štartu ne bodo nič pomagale, če ne bomo tekači disciplinirani; goljufije s plačilom oziroma neplačilom na račun teka trojk povedo marisikaj; kolesarjev, ki spremljajo tekače organizator ne more fizično odstraniti s trase itd.
Kar se tiče enega kroga: to je ves čas tudi želja organizatorjev, vendar imamo vsaj dva problema: Ljubljana je le relativno majhne in bi v primeru 42 km dolgega teka mora iz mesta, hkrati pa bi še bolj ovirali promet v mesut. V velemestih, kjer imajo podzemsko železnico je namreč lažje organizirati maraton, saj so komunikacije možne; v Lj pa ni problem samo s stanovalci, ki ne morejo na cesto s svojimi vozili ampak tudi s prekinitvijo prog mestnega prometa. Zato sem prepriačn, da bo letošnja trasa, ki je bolj "mestna" in bolj med ljudmi kot doslej, ostala še precej časa: Ima pa še eno prednost, kaže, da je hitrejša kot dosedanje. In na koncu vsi pogledamo na uro...
Se vidimo v ponedeljek ...
Uporabniški avatar
 Speedy
Fotr je sicer povzel, jaz pozabil v "povzetku". Resno vprašanje Potepinka68 terja svoj odgovor:

Objavljeno: 1. 9. 2005, 22:27
... na razpisu sem prebral.. o tekih za "mulčke" .. sta dva teka "lumpi tek" pa "osnovnošolski tek"... in po razpisu (če sem ga preveč površno prebral prosim, da me kdo opozori) bi človek sklepal, da otrok od letnikov 1999 do 1994 tekanje ne zanima...
.. ali mi ve kdo odgovorit... zakaj so kategorije tako izbrane.. je to naključje, nenamerna napaka, ima organizator preveč dela....

Objavljeno: 2. 9. 2005, 10:45
Za njih je razpisan promocijski tek, ki pa jih res ne zanima. Moj starejši ga je šel teči v drugem razredu pa je bil zelo razočaran ker ni bilo rezultatov, tako da je šel v tretjem raje na 8km

P.S. ... če vsi tekmujejo (tudi mlajši), zakaj so letniki 1999-1994 izven tekmovalnega programa :?:
 kovit
Ko berem tele zgodbe in pripombe na 10 LM me, kot popolnega novinca kr mal prime, kako se bom na štartu prerinu čez tisto gužvo in odteku en dobr cajt, ki sem si ga zadal kot cilj.Namreč če bom nekaj cajta caplal po progi ne bo nič druzga ostal od maratona kot slaba volja.Te pa sigurno ne grem tja iskat.
Mogoče mal blesavo vprašanje:zakaj ni mogoče štartne linije premakniti recimo 2km naprej in bi se izvedel nekakšen leteči štart, pa še ogrel bi se mal vmes?
Uporabniški avatar
 Junc
Čakaj, a ni fora čipa, da ko greš mimo štarta da se ti štopa čas. Torej če greš od zadaj do starta nimaš še časa. Kaj ni to logično. Mogoče se motim, nisem še tekoval s čipom
Uporabniški avatar
 Junc
Čip je oddajnik, sprejemnik pa je tartanska podloga, preko katere teče, vozi ali hodi tekmovalec. Po prehodu tekmovalca preko preproge, čip odda kodo, ta pa se prenese preko sprejemnika, elektronske merilne enote - kjer se doda še čas, v računalnik. Sistem je postavljen na štartu, vmesnem času in na cilju. Zaradi navedene postavitve morajo tekmovalci obvezno prečkati omenjena polja. Sistem tako omogoča beleženje "neto" časov, to je čas od odhoda s štarta, do prihoda v cilj (tudi, če je na primer tekač štartno preprogo prešel šele nekaj minut za štartnim strelom).
Uporabniški avatar
 Lucifer
Glede na to, da grem prvič 42km, me zanima, če je kje kakšen/a podoben/a sotrpin/ka, da gremo vkup. Cajt bo kokr bo, glavn da bomo skp držal.
Živjo,

na maraton še ne grem, lani pa sem videl tekače, ki so tekli z otroškimi vozički neko krajšo progo. Zanima me, če kdo ve, katero progo oz. v katero kategorijo se moram prijavit, da bo dirkal skupaj s svojim mulcem.

Dober tek
Mitja
Uporabniški avatar
 še1PR
"Pogajalci" dobro opravite danes! Držim pesti :!:
 mojA
še1PR napisal/-a:"Pogajalci" dobro opravite danes! Držim pesti :!:

se pridružujem, ob 17.00 imamo roditeljski sestanek.
Ne pozabite na osnovne in srednje šole, tam je veliko potencialnih kandidatov željnih javnih nastopov( gl. skupine, navijači...) mogoče bi jim lahko poslali obvestila
Uporabniški avatar
 M_ap
U letos tud pridem in upam da bom izboljšal lanski čas :D
Uporabniški avatar
 ero
hoj,
mojA napisal/-a:
še1PR napisal/-a:"Pogajalci" dobro opravite danes! Držim pesti :!:

se pridružujem, ob 17.00 imamo roditeljski sestanek.
Ne pozabite na osnovne in srednje šole, tam je veliko potencialnih kandidatov željnih javnih nastopov( gl. skupine, navijači...) mogoče bi jim lahko poslali obvestila

sestanek je bil konstruktiven in kar dolg - preko dve uri. po tem pa smo predstavniki TF še za pol urice sedli in ob kavi povzeli vtise. javil sem se, da pripravim kratek povzetek sestanka, ki ga bom objavil v novi temi, ker je tale postala že precej nepregledna.

na sestanku smo bili Stane in Andrej (LM) ter Fotr, Runner, MihaPR in jaz. kasneje se nam je pridružil še Brane iz založbe Domus, ki v svojih tiskovinah promovira LM.

sprejeli smo nekaj konkretnih stvari in nekaj splošnih smernic za naprej. definirali smo tudi par področij, kjer lahko TF že zdaj, torej letos, pripomore k čim boljši izvedbi jubilejnega maratona.

podroben povzetek sledi...
Uporabniški avatar
 miro
Lucifer, če se bom odločil (naslednji teden Podgorica), grem lahko resnično izi varianto s teboj, samo če ti bo tak tempo po godu.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Vlajko
ero napisal/-a: ... podroben povzetek sledi...

Pravočasno? :?: :?: :wink:
 Obivankenobi
Lep pozdrav!

Bom pa jaz svoj lonček pristavil k tej debati o Ljubljanskem forumu. Imam eno zanimivo novico in sicer sem danes v Financah prebral, da se bo Hervis umaknil kot sponzor letošnjega LM-ja :shock: :?: .Namesto njega naj bi bil glavni sponzor Mercator, ki naj bi v popolnosti nadomestil finančni delež Hervisa :nono: ! Meni se pa to ne zdi posebej zanimivo, saj mislim da Mercator ne more ponuditi nam udeležencem kakšne zanimive ponudbe (kot recimo možnost akcijskega nakupa športne opreme, kar mislim, da to zanima večino tekačev), ali se pa morda motim :?: :roll: :shock: Kot pozitivno dejstvo bi pa lahko navedel, da Mercator ponuja zdravo prehrano, pa bomo mogoče namesto možnosti nakupa s popustom v Hervisu :D, dobili vsi kupon s popustom za nakup zdrave hrane v Mercatorju! Kdo ve :?: :?: :bum: :cast1:
Kot sem tukaj opisal mene preveč ne veseli, da bo Mercator glavni sponzor, sicer pa še vi povejte svoje mnenje...Komaj čakam :argue:

p.s.
aja, pa še neki, tudi od drugih sponzorjev ima organizator samo ustne obljube, tako, da ne vedo, kako bodo zadevo izpeljali... :!: :?: :idea: :
arrow:

Upam, da nisem preveč pesimističen, pa da nisem komur pokvaril dan.. :nono:

Lp
 Nataša
V okviru mercatorja deluje tut ena štacuna, ki se ji reče Intersport... :roll:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19