Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 MARIOLINO
oj

Kako in kje bom najdu zajčka na štartu, ko bo taka gužva :? :?
Prosim za nasvet, ker bom prvič teku na tem maratonu :( .

lp
Uporabniški avatar
 Zajec
MARIOLINO napisal/-a:oj

Kako in kje bom najdu zajčka na štartu, ko bo taka gužva :? :?
Prosim za nasvet, ker bom prvič teku na tem maratonu :( .

lp

Svojega zajca boš moral poiskat, saj ne bo teško, ker bodo vsi zajci dobro označeni, tako kot je že Ero napisal.

Pred štartom pa se boš moral postavit v pravo cono in tam poiskat svojega zajca:
Štartni prostor bo narejen v conah. Tekmovalci se morajo javiti v štartni prostor najmanj 20 minut pred štartom. Tekmovalci bodo v cone razvrščeni po prijavljenih časih:
cona 1 / vabljeni tekmovalci in tekmovalke na maraton,
cona 2 / tekmovalci in tekmovalke s prijavljenim rezultatom 2:30 do 3:00 maraton in 1:15 do 1:40 polmaraton,
cona 3 / tekmovalci in tekmovalke s prijavljenim rezultatom 3:00 do 3:40 maraton in 1:40 do 2:00 polmaraton,
cona 4 / vsi ostali tekmovalci in tekmovalke.

LP JZ
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Hvala ero in zajec, se bom znajdu na štartu, čeprav se malo bojim gužve :oops: :oops: .

lp
Uporabniški avatar
 kustus
lp

se pravi če sem dobro zašteku bo inot tekel prvi krog nekje okoli 2 ure. ali je to to.
moja želja polmaraton pod dve ure.
Uporabniški avatar
 Zajec
kustus napisal/-a:lp

se pravi če sem dobro zašteku bo inot tekel prvi krog nekje okoli 2 ure. ali je to to.

Ja jaz mislim, da bo to taprav :arrow: saj naj bi zajci 42 km tekli približno isti tempo, lahko pa, da si bo kdo prvi krog naredili kakšno minuto +, tako, da bo ta zajec za čas 4:00 prvi krog pritekel v času 1.55-2:00 :?:
Najbolje je, da pred štartom najdeš svojega zajca, pa ti bo povedu, kako misli za prvi krog :!:

LP JZ
Uporabniški avatar
 INOT
kustus napisal/-a:lp

Glede na to, da bomo štartali v zadnji coni bomo verjetno že kar na začetku pridelali par minut zaostanka za potrebnim tempom na 4 ure. Torej bo treba prvo polovičko pretečt v nekoliko hitrejšem tempu. Za prvi krog pa jaz planiram odtečt kakšno minutko hitreje kot 2 uri, da bo ostalo še nekaj zaloge za drugi krog. Večina tekačev drugi krog preteče počasneje kot prvega. Me pa zanima ali moram odtečt te 4 ure v netu ali bruto času? Tu namreč nastane precejšnja razlika.
 ASICS
Zajce za LM je oblekel ASICS. Upam, da bodo stvari dobro nosili.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 klatez
Kaj pa obul? :roll:
Uporabniški avatar
 zdejan
Zajec, tole ne razumem:

"Pred štartom pa se boš moral postavit v pravo cono in tam poiskat svojega zajca:
Štartni prostor bo narejen v conah. Tekmovalci se morajo javiti v štartni prostor najmanj 20 minut pred štartom. Tekmovalci bodo v cone razvrščeni po prijavljenih časih"

Kaj naj ti časi pomenijo, moj predviden čas na maratonu, ali moj doslej najuspešnejši čas na preteklih tekmah. Pa do danes me še nobeden od organizatorja ni vprašal, naj povem kakšen čas. Ali bo kdo nas spraševal za te čase in kdaj :?:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
postaviš se v tisto cono kjer bo označen tvoj predviden čas. noben ne bo nič spraševal.
 ton
Zdejan - zadeva je zastavljena 'na zaupanje', da bomo tekači pač razumno pretehtali, kakšne so naše sposobnosti na določeno jutro. Meni se zdita mejnika 1.40 (do 3.00) in 2.00 (3.40) zelo razumno izbrana, na nas tekačih pa je, da si zastavimo kako ontološko vprašanje in se potem zapodimo v ustrezni boks. Tudi s postavitvijo znotraj samega boksa lahko sebi in drugim marsikaj prihranimo - finta je ta, da se bo pri enem 15. kilometru ža toliko razredčilo, da bomo takrat absolutno vedeli, ali smo štartali meter preblizu ali predaleč od štartne črte.
Sploh pa imamo vsi varovalko neto časa.
Uporabniški avatar
 zdejan
Hvala za informacije. Sem šel tudi na spletno stran maratona, pa so tam dodali tehnična navodila, tako da mi je stvar sedaj bolj jasna.
Uporabniški avatar
 vencelj
Vsekakor se nimam namena postavljati za 42 km tako spredaj, kot lani za 21. Masa potegne, kmalu pa lahko plačuješ davek za prehiter začetek. Pa to lani na 21 ni bil problem, na 42 pa je drugače. Raje malo večja neto-bruto razlika in počasnejši (realnejši) tempo na začetku, kot pa to.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
INOT napisal/-a:...Me pa zanima ali moram odtečt te 4 ure v netu ali bruto času? Tu namreč nastane precejšnja razlika.

pa saj za nas navadne smrtnike bruto čas ni pomemben, ne?
ali se motim?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA