Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 karmen
ja vreme bo pa za vse enako! Čim prej v cilj, pa na topel čaj!
Zmagovalci pa bodo sigurno v poletni garderobi!
Uporabniški avatar
 [mikkeni]
Ja vreme v vsakem primeru bo!

Problem je le, kaj obleči če bo tako vreme kot recimo danes... kaj predlagate, sam nisem še nikoli tekel v dežju oz. sem vendar ne 21ke :)

Torej, kratke hlače ter majica v tem primeru vsekakor premalo;

mogoče je idealno v tem primeru tekaške hlače 3/4 ter kratko majco ter kako zadevo čez (water wind proof) mogoče kako kapco? :) to bi moglo več kot zadostovati?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Tkole je :arrow: na tem forumu imamo meteorologa iz okolice Palome, ki, žal, "modro" molči. :nono:

Jaz pa ne znam biti tiho in se oglašam, kljub temu, da sem "meteo" laik :arrow: , vendar sem doslej glede vremena prinašal srečo. :D :arrow: V nedeljo boste imeli (od 10.00 naprej) idealno vreme za tek, saj bo nočni dež zjutraj ponehal, usodnega vetra ne bo, temperatura bo okoli 15°C, skratka :arrow: Snežinka in Kustus bosta imela idealne pogoje, da "rukneta" under 2h. :D :wink:
Uporabniški avatar
 shash
Vlajko napisal/-a:Tkole je :arrow: na tem forumu imamo meteorologa iz okolice Palome, ki pa žal "modro" molči. :nono:

Jaz pa ne znam biti tiho in se oglašam, kljub temu, da sem "meteo" laik :arrow: , vendar sem doslej glede vremena prinašal srečo. :D :arrow: V nedeljo boste imeli (od 10.00 naprej) idealno vreme za tek, saj bo nočni dež zjutraj ponehal, usodnega vetra ne bo, temperatura bo okoli 15°C, skratka :arrow: Snežinka in Kustus bosta imela idealne pogoje, da "rukneta" under 2h. :D :wink:

Iz tvojih ust v ......(tistga, ki rihta vreme) ušesa. :wink:

Lp
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Sorry nočem kvart optimizma. Sam tujim vremenskim napovedim ne zaupam preveč oz. jih jemljem z določeno rezervo, kajti ne poznajo lokalnih posebnosti obnašanja klime. Jaz kar verjamem našim vremenarjem. Treba se bo pač prilagodit danim razmeram, ki jih že kar dobro poznamo.

Torej imeli bomo rahel dež in 8-10°C, kar že kar v vredu.

Jaz bom verjetno tekel s tekaškimi pajkicami in tanjšim velurjem. Ta kombinacija načeloma dobro deluje glede na dano temperaturo. Je pa slabost le te, da se bo napila dežja in ne bo dajala nobene zaščite več. S palerino tečt pa mislim, da tud ni pametno, saj stvar ne diha.
 Matej79
Odvisno kolk daš za palerino in kakšna je. ;)
Uporabniški avatar
 pegaz
[mikkeni] napisal/-a:Problem je le, kaj obleči če bo tako vreme kot recimo danes... kaj predlagate, sam nisem še nikoli tekel v dežju oz. sem vendar ne 21ke :)

Tek v (hladnem) dežju:

1. glavno je, da te ne zebe in da vidiš na cesto.
2. tekaška očala so odveč, ker se na njih nabirajo kapljice in se rosijo
3. moj predlog opreme:
- goretex/climafit superge (oz. kar imaš)
- dolge pajkice
- tekaška majica s kratkimi rokavi
- climafit (dihajoč) tekaški anorak
- prav taka tekaška kapa s šildom (da ti ne letijo kapljice v oči)
- tekaški pas, polar/garmin/suunto, muzika in ostala oprema :)

Ne obleci se preveč, ker ti bo vroče. Dolgi rokavi in hlače pa pomagajo pri dežju, da ne čutiš ravno vsake kapljice, ki pade nate.

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Vreme
Vlajko napisal/-a:Tkole je :arrow: na tem forumu imamo meteorologa iz okolice Palome, ki, žal, "modro" molči. :nono:

To pa ne bo držalo! Poglej kar nekaj postov nazaj :wink: . Torej sem pri tej napovedi kar ostal.

Če pa povzamem, dež bo in dež ne bo, količinsko padavin ne bo veliko, bodo pa ponehale v dopoldanskem času. Kdaj?? To živ bog ne more točno napovedati. Sicer prognostične karte kar se tiče dežja izglodajo takole:

Slika

Slika
Slika
Nazadnje spremenil Vreme, dne 27 Okt 2007, 10:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Hojca
Mene pa zanima, kaj v primeru, če si med tekom slečeš npr. anorak, kam si "namontirat" štartno številko :?:
Najbrž neumn vprašajne :oops: , ampak začetnica pač.
 IgiS
Tehnična navodila:
2. Štartne številke morajo tekmovalci nositi ves čas tekmovanja pripete na prsih.

Torej al delat luknje v anorak za 100€ al pripeti številko na majico in odpenjati anorak med tekom če ti kdo zateži za številko ???

LP
Igor
Uporabniški avatar
 pegaz
Mojculja,

itak maš čip.
Številko rabi samo kakšen redar, da te ravno ne vrže s proge, in pa ti sama, ko boš iskala slike s teka, ki so razvrščene po številkah...

Predlog: vzemi širok elastični trak, dovolj dolg, da ga lahko zapneš/zavežeš na hrbtu. Nanj pripni številko -> daj jo preko katere koli obleke.
(Tako delamo triatlonci PRESS ;) )
(kadar nismo bulani PRESS 2)

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 nada
Pegaz, ti si tak :heart, za vsakega imaš odgovor, škoda da te ne bo na progi...... :--( ..........daj zdaj še mene mal' potolaži, ker me malo načenja trema :oops:
Uporabniški avatar
 Hojca
Hvala za napotke.

LP,
Mojca

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA