Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Kratos
Heh, Vencelj čas pod 3h imam v planu za naslednje leto, ko bo (če bo) mladinsko dp (kot je bilo letos v radencih), za letos pa je plan pod 3:05, ker je padla neka stava :twisted: Lanski rezultat je bil 3:38:58, s tem da sem od 35 kilometra naprej hodil v krčih :roll: Sploh pa sem bil lani neumen, saj za trening nisem delal več kot 25km, letos pa vsak vikend stopnjujem (že na 32) in to po dosti težjih trasah kot je LM, tako da se počutim dovolj sposobnega da mi rata :oops:

Radolca: na 21tki bo približno od 1:28 pa do 1:30 kazala ura...;)
Uporabniški avatar
 Bosti
Tudi jaz imam letos plan čimbližje 3h, čeprav bom z vsem kar je bolje od 3:17, kolikor je bil čas lani,zelo zadovoljen :D
no prvi krog tudi jaz računam tam nekje okoli 1:30, mogoče kako minuto manj :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
Ja, maraton je že taka razdalja, da se ti lahko zgodi karkoli, pa ti želje odnese na naslednjih 42,195 :?
Kratos, smeli plani, z lanskih 3:38 na letošnjih dobrih 3:00...s trdim delom uresničljivi...povsem mogoče je, da imaš več možnosti za 3:00 (izboljšanje za 38 min), kot jaz (lani, na prvem, 3:08 :?
Lohk pa skupaj tečemo, dokler bo šlo :wink:
Ali pa, če se priklopiš na zajca za 3:00, lani smo bili prav prijetna družba, dokler nismo po 30- em začeli počasi odpadati... :roll: tako to gre
No, jaz sem lani o svoji taktiki razmišljal še 20 min pred startom, nato sem se vendarle "priklopil" na zajca.
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 lonely
@Vencelj
Kot sem opazil na tvojih zadnjih tekih:TF10-ka,Tabor, ....vsi parametri
kažejo na tvojo dobro pripravljenost in zmožnost teka LM-maratona
pod tremi urami.
Forma torej ni vprašljiva,odločale bodo kake malenkosti kot so:vreme,
trenutni telesni index,....
Želim ti dosego tvojih skrivnih ciljev.

Lp
Uporabniški avatar
 iverson
Ma jaz sem pa mislil da bo še letos padla druga 42km pa ne bo nič. Preveč kolesa malo teka. Bo ena luštna 21km padla. Bomo to mal hitrej tekli :D .
Uporabniški avatar
 vencelj
lonely napisal/-a:@Vencelj
Kot sem opazil na tvojih zadnjih tekih:TF10-ka,Tabor, ....vsi parametri
kažejo na tvojo dobro pripravljenost in zmožnost teka LM-maratona
pod tremi urami.
Forma torej ni vprašljiva,odločale bodo kake malenkosti kot so:vreme,
trenutni telesni index,....
Želim ti dosego tvojih skrivnih ciljev.

Lp

Pa seveda zadostna količina km v pripravah...tu se pojavi problem :roll: Tja do 30 še gre, nato pa zmanjka :?

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
Odgovor Bojanu.

V tekaški kalkulator sem vnesel čas 36 minut na 10km, kolikor si sposoben teči že dokazano. Glede na ta čas, bi moral polovičko preteči v 1h in 20 minutah. Vendar pa bo to tvoj prvi, zato se boš po mojem prvi krog malo šparal in ga odtekel v času 1:30. V drugem krogu te bo po vsej verjetnosti malo zmanjkalo, ker še nimaš izkušenj iz tako dolgih tekem, čeprav imaš v nogah dovolj kilometrov (sam veš, da je trening nekaj, tekma pa čisto nekaj drugega). Če vzamem malo rezerve zaradi morebitnih kriz, boš drugi krog pretekel v času 1:45. Če sedaj oboje seštejemo, dobimo končni čas 3:15, kar se meni zdi odlično za prvič. Me prav zanima koliko se bom zmotil v predvidenih podatkih.
Uporabniški avatar
 mitjas
Bojan Ambrožič napisal/-a:Tudi jaz se ubadam trenutno kakšen tempo naj si zastavim. Ima kdo kakšen predlog kako hitro sem sposoben preteči 42 km?

Tae ti je odgovoril precej preroško, lahko se pa sam poigraš s svojimi časi.
http://www.runningforfitness.org/calc/rp.php
http://www.mcmillanrunning.com/mcmillanrunningcalculator.htm

Mislim da je Tae delal izračune z drugim kalkulatorjem. Je pa tko, da za maraton moraš vnesti čas iz čimdaljše razdalje, da bo rezultat bolj "pravi". Koliko se pa v praksi obnesejo ti kalkulatorji, pa ti lahko s prve roke povem čez 10 dni :wink:
Uporabniški avatar
 Laufer
:shock: če vnesem najboljši čas na 10 pokaže od 3:17 - 3:35, če pa najboljšega na 21,1 pa od 3:30 - 3:45.
Zadovoljen bom z 3:59,59 :lol:, presrečen pa z najslabšim računalniško napovedanim :juhuhu:
Uporabniški avatar
 PENA
Zdravo,
o madonca ste dobri. Jaz grem letos prvič na 42km pa me je zelo zelo strah :(. Nisem pa prav nič obremenjena še zaenkrat s časom, ker zame bo zelo zelo velik dosežek, da ga sploh prelaufam.

Sicer pa počasi in previdno - psihično sem dobro pripravljeno, skrbijo me le moje nogice, ki me začno po kakih 25km kar dobro boleti :(((. Sicer pa če sem pretekla tek trojk 28km bom pa tudi teh 42km.

Pa vso srečo želim vsem in obilo lepih tekaških trenutkov :)

Lp,
PENA
Uporabniški avatar
 garač
PENA napisal/-a: Sicer pa če sem pretekla tek trojk 28km bom pa tudi teh 42km.

Med 28 km...pa tja do 42 km je vmes doooolgih 14195 metrov :lauf:

Srečno PENA :wink:
Uporabniški avatar
 maca
ma ja :evil:
meni je cilj, da ga pretečem.
o časih pa (naj) sanjajo in sanje uresničujejo kar drugi :P

držim pesti za vse nas zelence na 42-ki :laola

in da oni na 21-ki ne boo prizadeti - carski so, da sploh grejo in si zaslužijo vse pohvale :laola .

pa 10-karji isto tako. :laola

predlagam en žur za vse, ki nam bo letos uspelo prvič premagati nepremagljivo razdaljo ne glede na dolžino. bom smejkote s pirom spustila :!: :!: :!: , da me ne pošljejo k ruglju namesto v berlin
Uporabniški avatar
 MihaPR
PENA napisal/-a:Sicer pa če sem pretekla tek trojk 28km bom pa tudi teh 42km.

Pred 42km v PArizu sem največ pretekel 32 km v kosu (Bajsijev tek po PST). Tudi na maratonu je šlo načeloma do 36 vse ok, ampak verjemi, med 36 in 42 je 6 km, ki so lahko takrat daljši in težji kot vseh 36 prej skupaj.
Uporabniški avatar
 PENA
O pa še kako verjamem, vendar se ne dam, pa tud če po vseh štirih prlazim v cilj :D.

Kar se pa tiče 28km na teku trojk, je bilo peklenskih sploh po 14km, ko je bilo vzpona vse do Urha - sem mislila, da me bo pobralo. Tako, da se kar malo tolažim s tem, da vzpona tokrat ne bo :).

LP,
Pena
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA